Lifting čela i obrva pomlađuje

Bore na čelu i pad obrva znakovi su starenja lica koji se javljaju uslijed starenja kože i potkožnih tkiva. Tako nastaju spuštene obrve koje ostavljaju dojam neraspoloženog i ozbiljnog lica.

Svježe i vedro lice ostavlja dojam mladolikosti, stoga je lifting čela i obrva vrlo često tražena operacija pomlađivanja. Zahvat je vrlo učinkovit kod osoba koje imaju bore na čelu i spuštene ili asimetrične obrve.

Ako ste se zapitali kako ćete uopće znati gdje treba biti položaj obrva, one su uobičajeno postavljene tako da udaljenost između sredine zjenice i obrve iznosi 2 do 2,5 cm. Muške i ženske obrve nisu iste – položaj ženskih obrva malo je viši nego položaj muških te se nalazi malo iznad koščatog hrbata iznad oka. Također, muškarci imaju ravnije obrve, dok ženske idealno oblikovane obrve imaju blagi oblik luka, pri čemu je najviša točka iznad vanjskog dijela obojanog dijela oka (šarenice).

Megan Fox

Obješenost čela utječe na oči i kapke, odnosno na otvorenost očiju. Uobičajena je pojava te se dominantno pojavljuje među ljudima starijima od 50 godina. Danas se problem spuštenih obrva i naboranog čela može uspješno riješiti manjim kirurškim zahvatom.

Lifting čela vraća svježinu

Lifting čela izvodi se tako da se kirurški rez najčešće smješta u kosu, tako da ostaje nevidljiv nakon zahvata. U slučajevima kada pacijent ima visoko čelo, izvodi se kirurški rez koji se poklapa s rubom vlasišta.

U slučaju endoskopskog zahvata, kirurg radi niz malih rezova odmah iza ruba kose i, koristeći endoskop kao vodilicu, uklanja mišiće koji izazivaju bore. Potom se podižu obrve da se smanji obješenost kože kapcima. Ovisno o vrsti rezova i izboru kirurga, uzduž rezova mogu biti postavljeni zavoji. Trajanje zahvata obično je 1–2 sata.

Pomlađeni izraz lica

U Poliklinici Bagatin rez se obično radi od jednog uha do drugog, malo iznad prirodne linije kose. U slučajevima visokog čela, rez može biti uz kosu da se smanji udaljenost obrva od kose. Nakon operacije se postavlja čvrsti zavoj i drenaža za odstranjivanje sekreta iz rane do sljedećeg dana, a poslije otprilike pet dana zavoji se uklanjaju, a dio konaca uklanja se nakon šest dana.

Woman touching face

U Poliklinici Sinteza predlažu temporalni (lateralni) lifting obrva koji izvode kroz rez kože skriven u kosi sljepoočice na obje strane. Ovisno o opsegu opuštene kože u području kapka i jagodične regije, po potrebi koriste endoskopsku tehniku. U idealnom slučaju prvo se izvodi podizanje obrva i jagodica, a nakon nekoliko mjeseci radi se blefaroplastika (korekcija kapaka) jer se tada može idealno procijeniti koliki je višak kože kapaka. Kombinacijom operacija postiže se cjelokupno pomlađeno lice. U Poliklinici Sinteza u postoperativnom postupku koriste tretmane biorezonancom koji značajno ubrzavaju vrijeme oporavka.

U većini slučajeva učinak podizanja obrva poželjno je kombinirati s aplikacijom malih količina botoxa ili dodavanjem volumena tkiva metodom nano- i mikrolipofillinga.

Lifting čela i obrva jedan je od postupaka kojima koji licu vraća vedrinu, svježinu i mladenački pogled. U kombinaciji s drugim metodama pomlađivanja, uspješno pomlađuje, čineći osobu i do 10-ak godina mlađom.

Pročitajte još i ...