Liječnica koja je promijenila način na koji Hrvatice gledaju na pomlađivanje

Što uopće znači biti zdrav? Možemo li govoriti o fizičkom zdravlju samo u kontekstu odsutnosti simptoma bolesti, ili pojam zdravog organizma uključuje i aspekte blagostanja i zadovoljstva?

Tjelesna, mentalna i duševna dobrobit

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, zdravlje je „stanje potpune tjelesne, mentalne i društvene dobrobiti, a ne samo odsutnost bolesti“.

Upravo je riječ „dobrobit“ centralna misao zagrebačkog centra KONCEPT 5 ELEMENATA, čija je vlasnica dr. Jeannette Gjurić, specijalistica anesteziologije te anti-age i komplementarne medicine.

Jedino mjesto koje spaja najnovija dostignuća i tradicionalna medicinska učenja

Dr. Jeannette Gjurić zaista se može nazvati vizionarkom estetske, regenerativne i komplementarne medicine u Hrvatskoj. Potvrđuje to otvaranjem jedinog centra koji spaja modernu tehnologiju zapadnih medicinskih praksi s tradicionalnim i komplementarnim medicinskim učenjima. Na adresi Charlesa Darwina 6c u Zagrebu, smjestio se centar znakovita imena – KONCEPT 5 ELEMENATA. S obzirom na to da se na ovoj adresi spajaju najsuvremenije medicinske prakse i „well-being“ koncept, uistinu je riječ o mjestu koje utjelovljuje misao da zdravlje dolazi – iznutra.

KONCEPT 5 ELEMENATA rezultat je dugogodišnjih nastojanja dr. Gjurić

Da prirodne metode pružaju dugoročne, cjelovite i održive rezultate, ova nam liječnica dokazuje već godinama primjenjujući u svakodnevnom radu s klijentima koncept sveobuhvatnog pristupa zdravlju i ljepoti.

„KONCEPT 5 ELEMENTA rezultat je mojih dugogodišnjih nastojanja u spajanju moderne tehnologije, komplementarne medicine, prirodne njege kože, funkcionalnog vježbanja, somatike, joge i meditacije te nutricionizma u jedinstven pristup koji na tijelo gleda kao na neraskidivu cjelinu“, ističe dr. Jeannette Gjurić, vlasnica ovog inovativnog centra.

Liječnica otkriva kako se njezin pristup zdravlju temelji na principima kvantne medicine i učenjima tradicionalnih medicina prema kojima čitav svijet, pa i život, tvori 5 elemenata (drvo, vatra, zemlja, metal, voda), a ljudsko zdravlje počiva na uspostavi ravnoteže između fizičkog, mentalnog, duhovnog i emocionalnog tijela. Snažno usmjerena na prirodne metode i uspostavu balansa tijela i uma, ova nam ugledna liječnica otkriva kako sveobuhvatni pristup predstavlja iznimno personaliziran oblik terapije.

Liječnica tvrdi: Svako tijelo potrebno je promatrati kao cjelinu

„Sveobuhvatni pristup organizmu počiva na činjenici da se cjelina ljudskog organizma sastoji od mnogo međusobno povezanih dijelova – kad je jedan dio izvan ravnoteže ili zanemaren, to uvelike utječe na ostale dijelove cjeline“, ističe liječnica.

Integriranjem tradicionalnih zdravstvenih praksi u svakodnevni život, tvrdi, možemo utjecati na smanjenje upala u tijelu, ublažavanje stresa, ubrzavanje procesa ozdravljenja i postizanje osjećaja cjelovitosti života. Veliku ulogu u postizanju ravnoteže organizma, kao i u procesu prirodnog cijeljenja i pomlađivanja, ističe dr. Gjurić, imaju i prehrana, dodaci prehrani, pripravci koje nanosimo na kožu, te individualno prilagođeni detoks tretmani.

Kako bismo saznali što se krije iza njenog vizionarskog pristupa, dr. Gjurić upitali smo nekoliko pitanja o holističkoj filozofiji, čiji je veliki zagovornik.

Poznati ste po težnji prema spajanju tradicionalne i moderne zapadnjačke medicine, a na tom se konceptu zasniva i Vaš novi centar. Je li na kreiranje ovog koncepta utjecala i činjenica da ste živjeli i radili u inozemstvu?

„Imala sam sreću u pravo vrijeme biti na pravom mjestu. Kod nas u Hrvatskoj to se tek sada pomalo razvija. U inozemstvu su strogo kontrolirani i uvjeti edukacije – za prakticiranje je potrebno zadovoljiti određene kriterije. Ujedno sam bila privilegirana imati izvrsne učitelje i s njima biti na mnogim edukacijskim putovanjima diljem svijeta, pogotovo u Kini“.

Koliko je na Vaš današnji put i filozofiju utjecaja tradicionalna kineska medicina?

„Tradicionalna kineska medicina je bila moj početak i temelj je mog daljnjeg razvoja. Izuzetno ju cijenim, a akupunkturu i fitoterapiju prakticiram i danas“.

Želite li ovim holističkim konceptom promijeniti način na koji Hrvatice gledaju na svoje zdravlje i pomlađivanje? Kako su Hrvatice prihvatile ovaj pristup?

„Svakako bih htjela utjecati na Hrvatice da malo šire gledaju – ne samo na ljepotu, nego i na zdravlje. Jedno bez drugoga ne ide. Zadatak baš i nije jednostavan, ali sam spremna na taj izazov“.

Često ističete važnost prehrane u procesu regeneracije tijela. Kada Vas je uloga prehrane počela profesionalno zanimati?

„Tema prehrane me počela interesirati u trenutku kada sam se intenzivno počela baviti crijevnim mikrobiomom i shvatila koliko crijevni mikrobiom utječe na naše zdravlje, pa između ostaloga i na stanje naše kože“.

KONCEPT 5 ELEMENATA nudi iznimno širok izbor tretmana i protokola povezanih s tradicijama i medicinskim učenjima iz cijelog svijeta, a pronalaženje idealnog, personaliziranog protokola koji će najbolje funkcionirati upravo za vas, zadaća je dr. Jeannette Gjurić.

Na ovoj vas adresi očekuju sofisticirani i dobro osmišljeni tretmani lica i tijela, poput mezoterapije Dermafrac aparatom, nanoradiofrekvencije, limfne drenaže te Dreamshaper biostimulacije mišića lica i tijela.

Kao velika ljubiteljica najmodernijih, efikasnih tehnološko-medicinskih dostignuća, ova liječnica klijentima nudi i tretman najnovijim, višestruko nagrađivanim uređajem Endosphères Therapy, koji se temelji na uklanjanju celulita pomoću limfne drenaže, poticanja mikrocirkulacije i prekidanja fibroznih vlakana odgovornih za vidljivost celulita.

Osim kod celulita, ovaj se revolucionarni uređaj koristi i za smanjenje boli i upala te povećanje tonusa mišića, a jedini je aparat na svijetu koji koristi inovativnu tehnologiju kompresivne mikrovibracije za kreiranje individualnih rezultata.

Ipak, kao svoju posebnu strast liječnica ističe nutricionistička savjetovanja u kombinaciji s dijagnostikom pomoću biorezonance, temeljem koje se kreira individualni plan prehrane za svakog klijenta.

Dijagnostika, biorezonantna terapija, prilagođena prehrana i uzimanje probiotika i mikronutrijenata dovode do ponovnog uspostavljanja ravnoteže

„Plan prehrane iznimno je bitan kod sve učestalijih boljki suvremenog života, disbioze crijeva i prisustva Candide albicans, koje mogu dovesti do pojave umora, nedostatka snage te probavnih i hormonskih smetnji. Ovaj je problem moguće riješiti prilagođenom prehranom, biorezonantnim terapijama za regulaciju crijevnog mikrobioma i cjelokupnog organizma, te uzimanjem fitoterapije, probiotika i dodataka prehrani“, objašnjava liječnica.

KONCEPT 5 ELEMENATA  usko surađuje s Institutom Allergosan u Grazu, koji se bavi istraživanjem i razvojem proizvoda izrađenih od prirodnih tvari kao što su probiotičke bakterije, biljni ekstrakti i minerali. Savjetima o zdravoj prehrani, probiotičkom terapijom OmniBiotic pripravcima i dijagnostikom biorezonance može se ponovo uspostaviti ravnoteža crijevne flore te popraviti narušena kvaliteta života.

Zdravlje također uključuje lijepu i njegovanu kožu, pa stoga dr. Gjurić i u ovom aspektu preporučuje prirodne sastojke i proizvođače čije su formule kreirane bez štetnih spojeva koji mogu narušiti osjetljivu ravnotežu kože. Jedan od takvih brendova je i francuski Novexpert, čije kreme, serume i preparate za pomlađivanje i njegu lica možete pronaći u centru KONCEPT 5 ELEMENATA. Svi beauty tretmani prilagođeni su konceptu centra koji će klijentima podariti svjež, njegovan i prirodan izgled.

Pročitajte još i ...