Koliko se možemo približiti savršenstvu kad je riječ o nogama?

“Draga, noge nisu toliko lijepe, ja samo znam što treba raditi s njima,” rekla je jednom davno američko-njemačka pjevačica i glumica, slavna Marlene Dietrich. Diva je, očito, znala što radi, a – osim modnih stručnjaka – s nogama znaju i stručnjaci iz naših najboljih poliklinika!

Female legs and summer sky, Image: 4825540, License: Royalty-free, Restrictions:

Ne znamo jeste li blagoslovljeni dugim, vretenastim nogama, no čak i ako niste – postoji mogućnost da vam noge izgledaju odlično. Iako njihov izgled uglavnom određuje genetika, dosta se može napraviti i vježbanjem, ali i estetskim zahvatima.

Lipoliza i vibroliposukcija

Lijepima se obično procjenjuju skladne noge, a karakteristike na koje se obraća pozornost su dužina nogu, obujam natkoljenica i bokova, koljena, obujam listova i širina skočnog zgloba te količina potkožne masti.

Kako ih, dakle, što više približiti idealu?

U slučaju viška masnih naslaga na nogama, najbolji je odabir laserska lipoliza kojom se, osim što se rješavaju masne naslage, istovremeno učvršćuje i zateže koža. Druga je opcija vibroliposukcija, metoda liposukcije idealna za tretiranje velikih regija. Njome se uklanjaju još i veće količine masnih naslaga, stoga je ona najbolji odabir za one koji žele reducirati više masti.

Danish fashion model Josephine Skriver poses for Victoria's Secret February 2017 lingerie catalogue., Image: 319357701, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Radiofrekvencija, laseri i ultrazvuk

Dok je mlađim osobama uglavnom potreban samo manji tretman u smislu učvršćivanja kože ili, eventualno, smanjenja obujma natkoljenica, za što se koristi radiofrekventna, ultrazvučna ili laserska energija, opuštena koža na nogama problem je koji se javlja s godinama, ali i nakon velikog gubitka kilograma. U takvim se slučajevima uz liposukciju radi i zatezanje kože i lifting kože iznad koljena.

Previše tanki listovi također su na listi nepoželjnih karakteristika nogu. Kod takvog se problema najčešće koriste silikonski implantati, iako se može napraviti i lipotransfer (lipofilling) kojim se listovi popunjavaju mašću koja je uzeta s drugog dijela tijela.

Neki od ovih zahvata mogu se napraviti u Dklinik i Poliklinici Duduković, Poliklinici Sinteza, Poliklinici Bagatin

Pročitajte još i ...