Jeste li kandidat za liposukciju ili za neinvazivne tretmane oblikovanja tijela?

Ako vježbate, promijenili ste prehrambene navike (ili ste se i prije “karantene” hranili izbalansirano i zdravo) – ovo nije tekst za vas. Ova je tema namijenjena osobama koje se već godinama neuspješno bore s neestetskim viškovima…

Trbuh, bokovi, bedra, leđa i nadlaktice dijelovi su tijela na kojima se većini ljudi skuplja nešto više masnog tkiva. Mnogo je onih koji imaju problematičan jedan dio tijela ili čak više problematičnih regija, bez obzira na vježbanje i prehranu. S godinama se usporava metabolizam, pa je tako i sve teže smršavjeti.

Postoje kirurške i nekirurške metode kojima se ti problemi mogu riješiti, odnosno invazivni i neinvazivni postupci.

Kirurške metode: različite vrste liposukcije

Liposukcija je jedan od najčešćih zahvata u estetskoj kirurgiji kojim se odstranjuje potkožno masno tkivo. Bitno je napomenuti da se ova tehnika koristi za preoblikovanje tijela trajnim odstranjivanjem nakupina masnog tkiva. Postupak je vrlo uspješan, a pomoću njega se odstranjuje suvišno masno tkivo iz tijela zajedno sa stanicama u kojima se mast taloži.

profimedia-0347980599

Metode su različite: hidroliposukcija, vibroliposukcija, laserska lipoliza i ultrazvučna liposukcija. Svaka od njih ima svoje karakteristike. Primjerice, vibroliposukcija je i dalje zlatni standard za velike regije jer je najbrža i najefikasnija. S druge strane, laserska lipoliza idealna je za manja područja (podbradak, unutarnja strana koljena ili trbuh koji treba minimalnu korekciju) te je nježnija i preciznija od vibroliposukcije.

Ultrazvučna liposukcija izvrsna je za precizno i fino definiranje tijela te se njome mogu napraviti i pločice na trbuhu. Za razliku od neinvazivnih, invazivne metode ipak zahtijevaju određeno vrijeme oporavka.

I neinvazivna injekcijska lipoliza na manjim područjima daje izvrsne rezultate, a bazira se na injektiranju preparata koji topi masne stanice, a tijelo ih onda polako izbacuje.

Nekirurške metode: Med Contour, radiofrekvencija i hladni laser

Med Contour je uređaj najnovije generacije koji kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju te efikasno, sigurno i bezbolno – nekirurški – preoblikuje tijelo, uklanja celulit i zateže kožu. Rezultati su trajni i slični liposukciji, ali nema dugog oporavka. Za tretman nije potrebna posebna priprema, siguran je, učinkovit, ne izaziva nikakve promjene na koži, a nakon tretmana se možete odmah vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Zerona hladni laser još je jedna od metoda oblikovanja tijela. Radi se o neinvazivnom laseru za oblikovanje tijela kojim se uklanja masno tkivo i smanjuje obujam tretiranog područja. Tretman se provodi pomoću laserskih dioda koje se postavljaju na područja koja se želi tretirati.

Hladna laserska zraka stvara poru na masnoj stanici kroz koju se izlučuje njezin sadržaj te potom odlazi iz tijela kroz limfu i mokraćni sustav. Zato je nakon tretmana preporučljiva limfna drenaža kako bi se postigla ravnoteža tekućina u organizmu i potaknulo tijelo da se brže pročisti.

Izvor: Poliklinika Bagatin
Izvor: Poliklinika Bagatin

S obzirom na to da dubinski razbija masne stanice, tretman je idealan za osobe koje imaju višak masnih naslaga i celulita, kao i za osobe koje imaju problema s prekomjernom tjelesnom masom i žele izgubiti suvišne centimetre. Već nakon nekoliko tretmana rezultati su fantastični, što se najbolje uočava po značajnom gubitku centimetara u obujmu. Zdravom prehranom i vježbanjem učinci ostaju dugotrajni. Tretman je pogodan za osobe koje već prakticiraju zdravu prehranu i zdrav način života te se žele riješiti lokaliziranih masnoća, odnosno za one koji žele da im gubitak centimetara sa Zerona tretmanima bude motivacija za početak zdravog načina života.

Venus Legacy radiofrekvencija nekirurški je tretman oblikovanja tijela i zatezanja kože, siguran za primjenu na dijelu tijela na kojem osoba želi postići čvrstu i glatku kožu. Izvrstan je za tretiranje ruku, bedara, trbuha, leđa, bokova i stražnjice. Radiofrekvencija je tehnika oblikovanja tijela koja koristi radiofrekvencijske valove da bi zategnula kožu, stimulirala proizvodnju kolagena i elastina te smanjila nakupine masnoće i celulita.

Norwegian fashion model Frida Aasen poses for For Love and Lemons Summer 2017 colleciton., Image: 341424855, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Zatezanje kože, smanjenje celulita i redukcija masnih stanica postiže se zahvaljujući termalnoj reakciji koju multipolarna radiofrekvencija stvara u tkivu, na taj način stimulirajući prirodno zacjeljivanje tijela kojim se stvara novi kolagen i nova vlakna elastina. Novi kolagen steže kožu što dovodi do čvršćeg izgleda i osjeta, dok vlakna elastina doprinose gipkosti i elastičnosti kože. Rezultati tretmana vidljivi su već nakon nekoliko dolazaka, a nakon tretmana nema potrebe za vremenom oporavka.

Što se tiče odabira metode za vaš problem, najbolje je dobro razmisliti što želite i očekujete od tretmana. Razgovor s liječnikom pomoći će vam u pronalaženju idealne metode koja će zasigurno dati željene rezultate, a nabrojeni tretmani nalaze se u ponudi Poliklinike Bagatin, Poliklinike Sinteza, Poliklinike Duduković…

Pročitajte još i ...