Maja Kurtanjek: Bioderma Sensibio H2O micelarna voda i dalje je najprodavanija!

Kada pričamo o čišćenju lica, prava je istina da svijet kozmetike nije isti otkako je Bioderma na police trgovina plasirala prvu micelarnu vodu, promijenivši kozmetičku rutinu žena diljem svijeta.

Predstavivši patent čišćenja lica koji se dotad oslanjao na maramice za skidanje make upa i isušujuće gel čistače, Bioderma je postala saveznica supermodela, ali i nas – običnih žena. Iako su nakon toga i ostale kozmetičke kompanije počele plasirati svoje micelarne čistače, niti jedan nije postigao uspjeh Biodermine micelarne vode.

Koja je tajna micelarne vode?

Micele su male sferične molekule estera masnih kiselina ravnomjerno raspršene u vodi. Nalaze se u strogo definiranoj koncentraciji koju nazivamo micelarna kritična koncentracija. Micele u micelarnim otopinama nisu posve otopljene u vodi , čime je omogućeno njihovo aktivno djelovanje. Imaju veliku sposobnost vezivanja. Za svoj hidrofobni dio hvataju višak sebuma, nečistoće te odumrle stanica te ih učinkovito uklanjaju s kože.

Za sve tipove lica

Za razliku od klasičnih mlijeka, losiona ili gelova za čišćenje lica i skidanje šminke, micelarne vodice ne iritiraju kožu i ne ostavljaju trag i crvenilo. Posebno su korisne kod osoba koje imaju suhu, osjetljivu i iritabilnu kožu. Velika prednost je i činjenica da nije potrebno naknadno ispiranje lica nakon čišćenja.

No, kako ne bi sve ostalo na novinarskoj sposobnosti istraživanja teme, razgovarali smo s Majom Kurtanjek, product managericom Bioderme koja nam je otkrila sve što ste htjeli znati o toj ultra – popularnoj micelarnoj vodi.

Zašto je Biodermina micelarna voda Sensibio H2O i dalje najprodavanija micelarna?

Bioderma Sensibio H2O micelarna voda stvorila je reputaciju najtolerantnijeg čistača lica što se pokazalo kod najosjetljivije kože i očiju. Dosta micelarnih voda iritira lice, isušuje ili jednostavno dobro ne skida make up. Mnogi se odluče na kupnju neke druge micelarne vode, ali vrlo brzo se vrate Sensibio H2O. Također moram spomenuti kako Sensibio H2O micelarna voda ne uklanja uspješno samo make up, nego i sve nečistoće koje su se nakupile na koži tijekom cijelog dana – od zagađenja do sitnih čestica metala te viška sebuma koji se luči iz kože. Vjerujem kako je zbog svih ovih razloga Sensibio H2O i dalje najprodavanija micelarna voda.

Koja je tajna Sensibio micelarne vode? Već dugi niz godina je i najprodavanija i najpopularnija…

Tajna Sensibio H2O micelarne vode je u formulaciji odnosno u savršenom doziranju sastojaka te Bioderma patentu Micellar Technology. Sensibio H2O kreirana je na bazi visoko pročišćene farmaceutske vode i sadrži sve što je koži potrebno kako bi bila čista, a da pri čišćenju ne ugrožavamo njezin ekosustav pa tako i samu kožnu barijeru.

Prije 26 godina na tržište je stavljena prva ikad micelarna voda (Sensibio H2O) i trebalo je vremena da se svi naviknu na ovu revoluciju odnosno na novi način uklanjanja make up-a te da otkriju sve čari koje micelarna voda pruža koži. Sensibio H2O micelarna voda bila je patentirana 20 i nakon isteka patenta smo mogli vidjeti pojavu novih micelarnih voda te sa sigurnošću možemo reći kako gotovo svaki brand ima svoju verziju micelarne vode. Vjerujem da je najveću popularnost stekla zbog toga što je prva, izvorna micelarna voda i što je, kako sam i spomenula maloprije, najtolerantnija te se već nakon prvog korištenja mogu vidjeti rezultati.

Kako se koristi micelarna voda?

Sensibio H2O micelarna voda koristi se tako da se na pamučnu blazinicu nanese dovoljna količina (ne premalo, ali nikako ne previše) i zatim se prisloni na oko bez trljanja, drži desetak sekundi te se laganim pokretom ukloni i ponovi postupak. Nikako se ne preporučuje agresivno trljanje kože već je potrebno s laganim pokretima ukloniti svu nečistoću s lica i ponavljati postupak sve dok blazinica nije u potpunosti čista. Također moram spomenuti, jer se dosta polemike vodi oko ispiranja lica nakon korištenja micelarne vode, kako Sensibio H2O micelarnu vodu nije potrebno ispirati s lica zbog toga što je ona visoke farmaceutske čistoće te je puno čišća od vode iz slavine koju koristimo za čišćenje lica. Također, na koži ostavlja film koji koži pomaže ostati hidratantna i štiti ju od vanjskih agresora koji svakodnevno oštećuju kožu.

Za što još može biti dobra micelarna voda; mogu li se s njom tretirati neki drugi dijelovi tijela poput kože dekoltea i vrata..?

Sensibio H2O micelarna voda prvenstveno ima funkciju čišćenja lica i to ne samo od šminke već i od raznih nečistoća koje se skupe na našoj koži tijekom dana. Također izvrsno uklanja SPF koji je važno dobro ukloniti na kraju svakog dana kako bi nam pore ostale prohodne te kako ne bi dolazilo do njihovih začepljenja što dovodi do raznih nepravilnosti na koži. Svakako je potrebno očistiti kožu na vratu i dekolteu jer često i na ta mjesta nanesemo šminku  kako bismo ujednačili kožu lica i vrata/dekoltea. Poznato nam je kako je koža na vratu i dekolteu vrlo tanka i osjetljiva te kako se znakovi starenja teško prekrivaju s tih područja. Preporučujemo Sensibio H2O za čišćenje tog područja, nježno i bez agresivnih pokreta.

Bioderma je razvila i micelarne vode za različita druga stanja kože pa se tako može pronaći i micelarna Sebium H2O namijenjena mješovitoj i masnoj koži sklonoj pojavi akni koja u sebi sadrži patent za regulaciju kvalitete sebuma. Koži kojoj je potreba hidratacija pomoći će Bioderma micelarna Hydrabio H2O koja sadrži patent za pojačanu hidrataciju. Uskoro će se na našem tržištu moći pronaći micelarna voda Pigmentbio H2O za lice sklono hiperpigmentaciji koja regulira sve one neugodne mrljice koje nam se pojavljuju najviše nakon izlaganju suncu. I nemojmo zaboraviti na najmlađe Bioderma je izumila micelarnu vodu za čišćenje one najosjetljivije dječje kože ABCDerm H2O koju sa sigurnošću možete koristiti na svim dijelovima tijela.

 

Još bi spomenula samo kako mi u Biodermi koristimo biomimetičke sastojke koji se prirodno nalaze u našoj koži ili ih oponašaju te tako pazimo da koža ima sve ono što joj je potrebno, ništa manje i ništa više. Važna nam je i naša vodilja – ekobiologija. To je naša znanost kojom se vodimo, a govori o tome kako je naša koža jedan ekosustav kao i cijela priroda oko nas te da ju ne trebamo liječiti nego ju moramo naučiti da živi u svom okruženju.

Pročitajte još i ...