Makeup na plaži? Da, ali umjereno

Ljeto za većinu nas uglavnom znači more, sunce i plažu. Iako je to vrijeme odmora, bezbrižnosti i uživanja, i u tim prilikama želimo izgledati najbolje što možemo. Šešir širokog oboda i velike sunčane naočale svakako će nam biti od pomoći, no i jedno i drugo kad-tad moramo skinuti, a i onda želimo da naš ten izgleda što je bolje moguće.

Tu će sada doći do izražaja sve ono dobro što smo za našu kožu činili tijekom godine – sva dvostruka čišćenja, sve hidratantne maske, svi serumi i sve redovne masaže kod kozmetičarke od povjerenja. Jer, dobro i redovito njegovana koža i bez pomoći makeupa može izgledati sjajno. No, ako se ni na plaži niste spremne odreći svojih omiljenih saveznika za sjajan ten i besprijekoran izgled, dobra je vijest da oni nisu zabranjeni. Dapače, neki od njih dobro su došli, pod uvjetom da budete umjerene.

Manje je više

Jer, za plažu vam definitivno neće trebati vaša uobičajena beauty rutina koja uključuje hidrataciju, primer, tekući puder, concealer, puder u prahu, rumenilo i tko zna što još. Na odmoru ste, a to znači da bi se odmoriti trebala i vaša koža.

Svoju ljetnu toaletnu torbicu složite pod sloganom ‘manje je više’, a u nju ubacite svega nekoliko nužnih i pouzdanih komada s kojima ćete postići blistav i zdrav izgled, bez previše utrošenog vremena.

Hidratacija kao ključna riječ

Iako smo na intenzivnu hidrataciju fokusirani tijekom zimskih mjeseci, ponajviše zbog suhog zraka u prostorijama i štetnih vanjskih utjecaja, naša koža vlagu treba i ljeti. Osim toga, bez obzira na visoke temperature, i ljeti je moramo dobro i kvalitetno nahraniti jer ćemo samo tako postići zaglađeniji iagled lica i smanjiti vidljivost linija i bora.

Savjet koji slijedi trebao bi se podrazumijevati, ali ipak ćemo ga još jednom ponoviti: SPF na plaži (ali i u gradu ljeti) je must have! Kvalitetni proizvodi za zaštitu od sunca, pružit će vam i dobru hidrataciju pa ćete tako jednim proizvodom ispuniti dva najvažnija uvjeta ljetne njege.

Zbogom teškim puderima, dobrodošle BB kreme!

Znamo koliki osjećaj sigurnosti pružaju visoko pokrivajući puderi koji ujednačuju ten i prekrivaju baš sve nepravilnosti. No, njihova raskošna tekstura nikako ne pristaje ljetnim temperaturama pa je najbolje da ih do kasne jeseni pospremite na suho i hladno mjesto, a zamijenite ih laganim BB ili CC kremama. One će također obaviti posao, ali će biti primjerenije rješenje za situacije u kojima je moguće znojenje i otapanje makeupa. Isto tako, neće vam začepiti pore.

Izaberete li BB kremu kao varijantu za plažu, bit ćete sigurni i po pitanju zaštite od sunca, budući da one često sadrže i SPF, a nanositi ih možete i više puta na dan, upravo kao i kremu za sunnce.

Iskreno vjerujemo da vam na plaži neće biti potrebna rumenila i bronzeri, budući da će se za neponovljivi ljetni glow pobrinuti sunce, no, ako su vam ipak toliko prirasli srcu, birajte kremaste formule koje će vašem licu dati prirodan sjaj i neće vas ‘zažbukati’.

Balzam za usne i vodootporna maskara

Tijekom ljeta, nikako ne smijemo zaboraviti usne. Znamo da su osjetljivije od kože lica pa im treba posebna zaštita. Stoga na plažu, umjesto uobičajenog ruža, ponesite balzam s visokim SPF-om koji može biti i blago toniran. On će usne njegovati, nahraniti i hidratizirati te će im dati prekrasan prirodan sjaj.

A ako i na plaži želite imati svoj uobičajeni zavodnički pogled, rješenje je kvalitetna vodootporna maskara. Sve one koje dolaze iz renomiranih kozmetičkih kuća bit će vam pouzdan partner u tom poduhvatu i neće vas izdati ni nakon najdužih plivačkih seansi.

Stoga, da zaključimo – makeup na plaži da, ali umjereno!

Pročitajte još i ...