Maverick je ponovno tu i izgleda senzacionalno. Kako mu to uspijeva u šezdesetoj otkriva dr. Duduković

Sigurni smo da ste pogledali novi Top Gun u kojemu se Tom Cruise aka Maverick vraća u velikom stilu i nemoguće je ne ustvrditi da izgleda naprosto senzacionalno. O filmu ovdje nećemo puno – naravno da postoje i tim hejt i tim lajk, ali svi smo složni oko jedne stvari – izgledati toliko dobro kao Tom Cruise u šezdesetoj, a istovremeno djelovati sasvim prirodno i mladenački fit, pravo je umijeće i uspijeva rijetkima.
Jesu li takav izgled i vitalnost stvar sjajnih gena, zdravog i aktivnog života, izbalansirane prehrane ili je Maverick ipak potražio malu pomoć estetskih liječnika i kirurga, pitali smo plastičnog, rekonstruktivnog i estetskog kirurga, dr. sc. Mladena Dudukovića.
“Maverick doista izgleda jako dobro”, složio se s nama dr. Duduković te je dodao kako se već godinama dosta spekulira o eventualnim zahvatima kojima se slavni glumac podvrgnuo, no nikada ništa konkretno nije zabilježeno jer je jedanput kategorički ustvardio da ga estetika ne zanima te da nema namjeru podvrgnuti se takvoj vrsti zahvata.
“Promatrajući njegove fotografije od 1986., kada je dobio svoju zvijezdu na Walk of Fameu, a nakon slave koju je postigao prvi Top Gun, pa sve do danas, rekao bih da se pojavljivao uglavnom u odličnim, ali povremeno ipak i u nešto lošijim izdanjima. Pritom mislim na povremenu otečenost i podbuhlost u licu koju bih 2006. objasnio jednostavno dobivanjem na tjelesnoj masi, a kasnije, 2015. i 2021., vjerojatnije kao posljedicu nekog od estetskih zahvata“, rekao nam je dr. Duduković.
No, dodaje – kako god bilo, riječ je o muškarcu u vrhunskoj formi i danas,  2022., itekako je očito da se puno bavi sobom, trenira i vodi izuzetno aktivan zivot. “Osim toga, Tom Cruise je poznat i po tome da sam izvodi sve svoje riskantne stuntove i gotovo nikad nema kaskadera, što sve, uvjeren sam, doprinosi tome da duhom i tijelom ostaje mlad”, zaključuje naš sugovornik.
Iako mu godine nisu neprijatelj i vrlo dobro stari, vjerujem da je ipak učinio određene estetske tretmane na licu, i to, pretpostavljam, oko 2015. godine. Mišljenja sam kako je tu riječ o minimalno invazivnim tretmanima filerima te tretmanima pomlađivanja kože poput mezoterapije i PRP-a. Izgled s kojim se pojavljivao prošle godine, vjerojatnije je posljedica invazivnijeg liječenja – poput mini liftinga lica i vrata s vjerojatnim lipofilingom kojim je nadoknađeno nešto izgubljenog volumena”, analizira dr. Duduković.
I sada, kada je sve ‘sjelo na svoje mjesto’ – a što se vidi na posljednjim fotografijama s premijere Mavericka, lice mu, ocjenjuje naš sugovornik, izgleda odlično i nimalo ne daje dojam ‘operative looka’.
Dr. Dudukovića smo pitali mogu li i ‘obični smrtnici’ postići taj Maverick look i ako da – kako?
U poliklinici Duduković & Kisić vrlo uspješno izvodimo danas aktualni Deep plane face and neck lift kojim postižemo odlične rezultate za dobne skupine od 45 godina naviše. Ideja je bez značajnijeg volumnog opterećenja podići lice u dubokom sloju i suspendirati SMAS (mišićno-aponeurotski sloj lica) u najboljem smjeru za budući izgled lica i vrata”, otkrio nam je dr. Duduković.
Dodao je kako operaciju podizanja srednjeg dijela lica i vrata često kombiniraju s temporalnim liftingom obrva, gornjom i donjom blefaroplastikom te lip liftom. “Uz operaciju nosa, prezervacijsku rinoplastiku, koju kod nas izvodi dr. Maja Malić , možemo reći da nudimo svojevrsni face dizajn kojim postižemo dugoročna i prirodna te potpuno nenametljiva rješenja“, zaključio je dr. Mladen Duduković.

Pročitajte još i ...