MEN EDITION: Najveća imena estetske medicine u Hrvatskoj

Starenje, način života, težina, genetika… Nekada kao dežurnog i odgovornog “neestetičara” nominiramo jednog ili dva od nabrojanih čimbenika. A nekada se na nas obruše sve četiri i, bez obzira na to što je duh poletan i vedar, odraz u zrcalu govori drugačije. Naravno, u idealnome svijetu samo bismo se osmjehnuli i odmahnuli rukom na ovješene kapke, tamne kolutove koji uokviruju pogled, suhu kožu bez volumena i dinamike, one mrske vranine nožice koje se kočopere oko očiju, kutove usana spuštene kao u tužnog klauna… Da se ne lažemo, u idealnome svijetu ne bismo niti starjeli! A prirodno je težiti za idealnim.

Važno je voljeti sebe

Neki će reći kako treba prihvatiti neminovnost i zub vremena. Apsolutno smo pobornici sebeprihvaćanja, ali i neprestane potrage za najboljom verzijom sebe. Zašto? Između ostalog, zato što su brojna istraživanja dokazala kako je nezadovoljstvo vlastitim izgledom uzrok nesigurnost, manjka samopouzdanja, pa čak i depresije. Ukratko, važno je voljeti sebe. I to voljeti sebe dovoljno da promijeniš ono što možeš, a uzrokuje ti stres. 

Tragom posljednje rečenice (da, one o promjenama), dolazimo do dijela u kojemu se povjeravamo u ruke estetskim liječnicima kako bismo “popeglali” bore, dali licu punoću i svježinu, uklonili podočnjake ili hidratizirali i volumizirali usne… Ako se prepustite stručnjacima, nema straha da ćete biti nezadovoljni. A dobit ćete još nešto osim novog izgleda, inspiraciju da živite potpunije, hrabrije i samopouzdanije. Predstavljamo vam, stoga, najbolje od najboljih estetskih liječnika. Oni znaju pravo lice ljepote!

Dr. Nikola Milojević

U životu dr. Nikole Milojevića kao da je bilo sudbinski predodređeno postati liječnik. Njegov posao istovremeno je njegova strast, a ljubav prema medicini naslijedio je od oca, prof. Boška Milojevića, doajena hrvatske estetske kirurgije. Neinvazivna korekcija podočnjaka, “sređivanje” nosa pomoću dermalnih filera, pomlađivanje botoxom i laserima njegova su specijalnost. Proglašen je jednim od najboljih estetskih liječnika u Velikoj Britaniji prema prestižnom engleskom magazinu Tatler, britanski list The Daily Express dodijelio mu je titulu najvećeg stručnjaka za botox u Velikoj Britaniji, a koliko je dobar u onome što radi, govori i njegov nadimak “Kralj botoxa”. 

Ovaj rođeni Zagrepčanin školovao se u Londonu, specijaliziravši se u području estetske medicine, nakon čega je pet godina radio za Harley Medical Group kao vodeći liječnik najvećeg lanca estetskih klinika u Velikoj Britaniji. Prije 16 godina otvorio je danas već slavnu Milo Clinic u Londonu, a zagrebačka Poliklinika Milojević svoja je vrata domaćim pacijentima otvorila 2011. Ovaj zgodni i osebujni liječnik osvojit će vas pri prvom susretu jer je pobornik prirodnog i nepretencioznog pomlađivanja. 

Prim. dr. Zoran Veir

Upitamo li brojne Hrvatice, ali i dame iz zemalja regije – barem one kojima briga o ljepoti i izgledu nije strana, na vrhu liste najboljih definitivno je zagrebački plastični kirurg prim. dr. Zoran Veir. Nakon otvaranja vlastite Poliklinike Veir, ionako duge liste čekanja za zahvate kod ovog stručnjaka postale su još duže, a upitamo li bilo koju od zadovoljnih pacijentica, njegove “čarobne ruke” itekako se isplati čekati. 

Ovaj domaći plastični, estetski i rekonstruktivni kirurg ujedno je i jedan od najeduciranijih u zemlji, a osim estetskih korekcija, poznat je po složenim funkcionalnim korekcijama, kao i kompleksnim rekonstrukcijama nakon ozljeda, karcinoma i drugih trauma. Nakon specijalizacije iz opće te subspecijalizacije iz plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurge, znanje iz ovog područja nekoliko je desetljeća nadograđivao na poznatim svjetskim medicinskim centrima i sveučilišnim bolnicama, među kojima posebno ističe edukacije koje je završio u Madridu, Beču, New Yorku, Baltimoreu, Washingtonu, San Diegu i LA-u.

Dr. Mladen Duduković

“Svi koji su bili na mojim konzultacijama mogu potvrditi da su objektivno i realno informirani o stanju i potrebama lica, i da su dobili prijedlog za kirurško ili nekirurško rješenje za svaki pojedini segment. Odnosno, da sam im napravio godišnji plan pomlađivanja”, izjavio je jedan od omiljenih zagrebačkih estetičara u jednom od intervjua na portalu estetica.hr. Doista i je tako, a njegovi su odgovori uvijek iskreni, autentični i izgovoreni s puno duha. I upravo zato što uvijek nađe pravo rješenje, pacijenti ga obožavaju. 

Ipak, iako mu je šarm neprijeporan adut, iza svakog njegovog estetskog poteza svoje velika stručnost i edukacija. Završio je Medicinski fakultet u Zagrebu, a dio edukacije iz područja rekonstrukcije dojke obavio je u Americi, u svjetskoj bolnici broj jedan – Johns Hopkins Hospital u Baltimoreu. Nakon Poliklinike Duduković specijalizirane za nekirurško pomlađivanje, te Dklinika, klinike za estetsku kirurgiju, u Zagrebu je s partnerom dr. Hrvojem Kisićem otvorio Polikliniku Duduković & Kisić. 

Doc. dr. sc. Aleksandar Milenović

Rođeni Osječanin u Zagreb odlazi na studij medicine koji je završio 1994. godine. Magistrirao je 2001. godine na Stomatološkom fakultetu, a doktorirao sedam godina kasnije. Edukaciju, na teorijskom i praktičnom planu proveo je u vrhunskim svjetskim centrima plastične kirurgije New Yorka, Glasgowa, Londona, Beča. Svoje znanje redovito prenosi na specijaliziranim svjetskim kongresima. Doc. dr. sc. Aleksandra Milenovića, maksilofacijalnog kirurga i plastičnog kirurga glave i vrata, docenta na Katedri za maksilofacijalnu kirurgiju Stomatološkog fakulteta te člana Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata i Europskog društva za kraniomaksilofacijalnu kirurgiju, vole i kolege i pacijenti.

Joga, haiku, plivanje, frajerski look i vedar duh (rima se dogodila slučajno, ali je potpuno točna) neizostavno se vežu uz ime ovog renomiranog stručnjaka. I uvijek ima stila. S tim se, da ga citiramo, čovjek naprosto rodi! 

Dr. Josip Lovrić

Svoje desetogodišnje iskustvo iz kirurgije stekao je kao zaposlenik u Općoj bolnici Bjelovar gdje jer radio kao tada najmlađi specijalist opće kirurgije u Hrvatskoj, a danas je vlasnik klinike Skinova. Službeni je trener za Merz Aesthetic dermalne punjače te jedan od vodećih liječnika u državi kada govorimo o filerima. Nazivaju ga još i “virtuoz s filerima”. Zaslužan je za blistavi izgled mnogih poznatih lica svijeta medija i estrade, no skromno nikad ne komentira koja lica drži “pod svojim budnim okom”.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a specijalizaciju opće kirurgije stekao je na Klinici za kirurgiju u Kliničkom bolničkom centru Rebro pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Kontinuiranu edukaciju provodi aktivnim sudjelovanjem na brojnim međunarodnim kongresima u zemlji i inozemstvu kao pozvani predavač, trener i edukator. U radu stavlja naglasak na optimalan izbor kirurškog liječenja te na individualan pristup s ciljem postizanja prirodnog izgleda.

Dr. sc. Bruno Cvjetičanin 

Liječnik koji je veliki pobornik holističkog pristupa kada je riječ o ženskom zdravlju općenito toga se pridržava i kada je riječ o ljepoti. Tako je njegova super moć postizanje impresivnih makeovera, kojima doslovce briše umor i godine s lica. 

Dr. sc. Bruno Cvjetičanin specijalist je opće i subspecijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, koji se poslije završenog doktorskog studija na Medicinskom fakultetu u Zagrebu tijekom višegodišnjeg rada u KBC-u Zagreb paralelno educirao u Parizu, Frankfurtu, Kölnu, Zürichu, Stockholmu, Madridu, Ljubljani, New Yorku… U Norveškoj je radio u najvećoj skandinavskoj bolnici – Sveučilišnoj bolnici u Oslu, kao i u tamošnjoj vodećoj privatnoj ustanovi, medicinskom centru Aleris Helse gdje se, osim kompliciranim mikrokirurškim rekonstrukcijskim zahvatima, ponajviše bavio estetskim operacijama i korekcijama grudi. Vlasnik je Poliklinike dr. Bruno Cvjetičanin. 

Dr. Tomica Bagatin

Specijalist maksilofacijalne i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, u Hrvatskoj je postao sinonim za estetsku medicinu i kirurgiju, kojoj je posvetio čitavu karijeru. Stručnjak je za tretmane dermalnim filerima te trener i edukator svjetski poznatog branda Allergan. 

Dr. Bagatin zaslužio je titulu doktora medicine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Staž je odradio u Kliničkoj bolnici Merkur, a specijalizaciju na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju u Kliničkoj bolnici Dubrava. Osnivač je Poliklinike Bagatin gdje radi od njenog otvaranja 2002. godine. Aktivni je član Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata te je licenciran od strane Hrvatske liječničke komore.

Prof. dr. sc. Srećko Budi

Ovaj specijalist opće kirurgije, subspecijalist plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije i kirurške onkologije doktorirao je na poslijediplomskom doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Educirao se na klinikama u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Izvanredni je profesor na Katedri za kirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te dio liječničkog tima  u Specijalnoj bolnici AGRAM od 2021. godine.

Ogledao se i u polju inovacija, a posebno područje znanstvenog i kliničkog interesa iskazuje na polju rekonstrukcijske kirurgije dojke i plastične kirurgije šake te estetske kirurgije i mikrokirurgije. Aktivno se usavršava na brojnim međunarodnim kongresima i tečajevima. Autor je ili koautor više od 100 znanstvenih radova te 8 poglavlja u knjigama i u 22 priručnika.

Dr. Jakov Jurčević

Da je Hrvatska zemlja velikih liječnika, nije potrebno dodatno naglašavati, a svakih se nekoliko godina na estetskoj sceni pojave nova imena koja vrijedi upamtiti. Jedno od njih svakako je ime mladog liječnika, dr. Jakova Jurčevića, koji posljednjih godina privlači mnogo pažnje u estetskim krugovima – kako među kolegama, tako i među pacijentima. Upoznali smo ga kao strastvenog zaljubljenika u dermokozmetiku, neinvazivne estetske metode i sofisticirani anti-ageing, a danas je član jednog od najboljih estetskih timova u državi, onog Poliklinike Duduković & Kisić.

Diplomirao je 2018. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a dio prakse odradio je u Americi u Memorial Hermann kliničkom centru u Houstonu i od tada se bavi estetskom medicinom. Preferira minimalno invazivan pristup pomlađivanju, a preokupacija su mu zdravlje i ljepota kože.

Pročitajte još i ...