Zategnuta i svježa koža od ranog jutra – savršena podloga za makeup

Jason Wu RTW Spring Summer 2014 New York Fashion Week September 2013, Image: 187749320, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FirstView

Rutina za njegu kože ne mora biti komplicirana i sastojati se od preko nekoliko koraka. Dapače, posljednjih nekoliko godina trend minimalizma zavladao je mnogim sferama, pa tako i onom kozmetičkom. Ovaj se trend proširio i na druge aspekte shvaćanja ljepote, pa je tako minimalizam u njezi kože, ali i korištenju makeupa postao vodeći. Upravo je besprijekoran ten prvi korak tog, minimalističkog, trenda, a sastojci koje biramo u njezi kože ključni za ispunjenje tog cilja.

Važnost hidratacije kože

Bez obzira na tip kože i vrstu problema s kojima se susreće, svakoj koži je potrebna hidratacija! Hidratacija, a to je jasno – najbolje se postiže vodom. No, ne bilo kakvom vodom, već termalnom! Termalna voda je jedan od najkorištenijih sastojaka u dermatološkim i kozmetičkim proizvodima, a koristi se kao samostalan sastojak, ali i kao baza za druge pripravke. Ono što termalnu vodu čini posebnom su njeni sastojci – prirodni minerali!

Termalne vode crpe se na termalnim, ljekovitim izvorima – na kojima izvire topla voda obogaćena mineralima koji imaju blagotvoran utjecaj na kožu. Međusobno se termalne vode razlikuju po koncentraciji mineralnih soli i elemenata u tragovima, koji su odgovorni za biološko-farmakološka svojstva vode. No, uz termalnu vodu i sva njena ljekovita svojstva još je jedan sastojak vrlo poželjan kako bi osnažio, ali i hidratizirao kožu iznutra. Pogađate, riječ je o hijaluronskoj kiselini – omiljenom sastojku dermatologa koji koži vraća i hidrataciju, ali i punoću i čvrstoću!

Taj prirodni polisaharid ispunjava praznine između tkiva i tako poboljšava elastičnost kože. Posljedično, smanjuje se stvaranje novih bora, umanjuju se postojeće, te se koža dubinski hidratizira.

Za svježu kožu od ranog jutra

Jutarnji koraci u beauty rutini su iznimno važni, jer sve ono što stavimo na lice ne samo da treba biti pouzdano i izdržati cijeli radni dan, već treba istovremeno i njegovati i hidratizirati kožu. Stoga je pametno u jutarnje rituale ubaciti i proizvod koji sadrži oba supersastojka: i hijaluronsku kiselinu, ali i termalnu vodu kako bi večer dočekali svježi. Upravo takve sastojke ima Vichy Minéral 89 Booster, za kojeg se još kaže i da ujutro licu daje čašu vode.

 

Upravo mu se zbog 89% vulkanske vode Vichy tepa da je kao jutarnja čaša vode, ali za lice – jer koži osigurava dugotrajnu hidrataciju, bez ljuštećih dijelova, a osjetljivoj koži pogoduje svojom umirujućom formulom.

U slučaju da vam je koža osjetljiva i sklona crvenilu, ovaj dnevni booster koji “gasi žeđ” kože donijet će trenutno olakšanje. Lagana formula Vichy Minéral 89 Booster čini pogodnim i za masnu kožu kojoj pruža potrebnu hidrataciju bez osjećaja težine i začepljenja pora.

Minimalistička formula ovog boostera lagane je i gelaste teksture, a temelji se na vulkanskoj vodi Vichy obogaćenoj s 15 esencijalnih minerala. Po prvi put vulkanska voda Vichy je udružena i to u koncentraciji od 89% posto, s hijaluronskom kiselinom prirodnog podrijetla, a formuliranom tako da prodire duboko u kožu i hidratiziraju iznutra. No, osim što hidratizira kožu i posljedično smanjuje bore i reducira nastanak novih, Vichy Minéral 89 Booster jača kožu u borbi sa štetnim vanjskim utjecajima, a ostavlja ju blistavom i volumiziranom. Osim po sastojcima, ovaj je booster poseban i po iznimno brzom upijanju u kožu, na kojoj već nakon nekoliko trenutaka postaje potpuno nevidljiv, bez osjećaja težine.

Mala pomoć za velike probleme

No, nisu svi dani jednaki – neki su malo duži i malo teži od drugih. Ispunjeni zadacima koji nam ne padaju uvijek lako. A tada ne samo da vama treba pomoć, već i vašoj koži. A pomoć ne mora uvijek biti frendica na koju ćemo se osloniti, premda je i to poželjno. Pomoć mogu biti i maleni, sasvim nevidljivi sastojci koji će vam pomoći izgurati dan – da se idućeg jutra probudite s jednom mišlju manje – stanjem kože.

Brend koji cijeli svoj vijek zbližava kozmetiku i medicinu, u novom proizvodu Vichy Minéral 89 Probiotic Fractions dodao je frakcije probiotika. Upravo su ti maleni sastojci, oni koji će vam pomoći da izgurate dan, a ujutro se opet osjećate svježe. Naime, kada je koža pod stresom, to utječe na njezinu mogućnost samoobrane i mijenja prirodni proces regeneracije.

Probiotičke frakcije su povezali s visokom koncentracijom Vichy vulkanske vode obogaćene s 15 minerala i dobili jedinstvenu mješavinu koja je pokazala sjajan učinak pri ubrzanju obnove epidermisa, obnovi funkcije barijere kože i optimizaciji obrambenih sustava epidermisa. Uz to Vichy Minéral 89 Probiotic Fractions ojačan je antioksidativnim vitaminima poput niancimida i vitamina E štitit će kožu cijelog dana od vanjskih utjecaja i vidljivih znakova stresa na koži.

„Budući da je dermatološka sigurnost naš prioritet, odlučili smo da ovaj miris nećemo prikriti umjetnim parfemima, već će naša formulacija biti čista bez dodanih mirisa kako bismo osigurali najbolju moguću toleranciju“, kažu iz Vichyja. A miris se naravno odnosi na probiotičke frakcije koju su zbog nedostatka parfemskih sastojaka potpuno prirodne i samim time optimalne čak i za osjetljivu kožu.

Vichy Minéral 89 Booster može se koristiti i ujutro i navečer, i to kako smo već naveli kao čašu vode za zdravlje kože, baš kao i Mineral 89 Probiotic Fractions. No, ako se koriste zajedno preporučljivo je Vichy Minéral 89 Booster koristiti ujutro kako bi hidratizirali kožu i ojačali njenu barijeru, a navečer koristiti Vichy Mineral 89 Probiotic Fractions kako bi se potaknula regeneracija kože.

Kada je koža njegovana pametnim, nježnim i istodobno minimalnim sastojcima koji kožu ne opterećuju već joj pružaju podršku u smislu regeneracije, obnavljanja i hidratizacije, onda možemo slobodno i bez opterećenja uživati u idućem danu, pa i onom nakon njega.

Pročitajte još i ...