Mogu li nam suplementi pomoći u mršavljenju?

S dolaskom toplijih dana, ali i kalendarski sve bližim proljećem, u nama se javlja želja za što boljim izgledom. Želimo ljeto dočekati spremni i bez potrebe za prikrivanjem ‘slabih točaka’ prošetati plažom u omiljenom bikiniju. Svjesni smo da nova linija i fit izgled neće doći sami od sebe pa se stoga aktiviramo – krećemo na dijetu, započinjemo detox i upisujemo teretanu.

No, za koju god metodu se odlučimo, važno je da budemo ustrajni te da održimo kontinuitet. Osim toga, važan ‘sastojak’ ovog procesa je i strpljenje, jer, reći će stručnjaci – kilograme koji su se taložili godinama, nemoguće je ‘skinuti’ preko noći.

Najbolji put je usvajanje zdravih životnih navika – uravnotežena prehrana lišena prevelikih količina slatkiša, brze hrane i gomile ugljikohidrata, unos dovoljno tekućine te redovita fizička aktivnost. To ne znači da morate po cijele dane ‘visiti’ u teretani ili se ‘ubijati’ trčeći – pola sata do 45 minuta žustrije šetnje bit će sasvim dovoljno pod uvjetom da to doista činite svaki dan.

Zvuči jednostavno, zar ne? Pa i jest, no i u najjednostavnijim poduhvatima u životu, mala pomoć uvijek će nam dobro doći, a kada se radi o mršavljenju i održavanju zdrave tjelesne težine, najbolji će nam saveznici biti specifično formulirani dodaci prehrani koji će nam pomoći u ovoj važnoj estetskoj, ali i zdravstvenoj misiji.

U okviru natječaja Estetica Premium Product 2023 upravo su takvi proizvodi dobili zasebnu kategoriju – Suplementi za održavanje zdrave tjelesne težine powered by Nutrilife centar. U njoj su nominirana tri odlična proizvoda koja će testirati i ocijeniti nutricionisti okupljeni u našem stručnom žiriju.

 

Sve nominirane proizvode i kategorije te detalje o članovima žirija i ocjenjivanju, možete pogledati OVDJE.

OMNi-BiOTiC® metabolic

 

OMNi BiOTiC® metabolic razvijen je u posebnom petogodišnjem istraživanju o uklanjanju neuravnoteženosti između bakterija koje nas čine mršavima (bakteroidi) i onih koje talože masne naslage (firmikuti). Tri milijarde aktivnih pomagača pobrinut će se da zaboravite na jo-jo efekt. Proizvod sadrži isključivo bakterije ljudskog probavnog sustava – 7 sojeva bakterija s minimalno 3 milijarde (3 X 109) CFU po uzimanju. Ovaj proizvod je biološkog podrijetla, bez glutena, bez GMO-a, bez šećera, bez životinjskih proteina,  pogodan za  dijabetičare i djecu te imunosuprimirane bolesnike. Preporučuje se uzimanje ujutro prije doručka ili navečer prije spavanja: 1 x dnevno 1 vrećicu proizvoda OMNi BiOTiC® metabolic (=3 g) umiješajte u 1 dl vode, pričekajte rok za aktivaciju otisnut na pakiranju, ponovno promiješajte i popijte.

Yasenka Skinage Active Body

Kako bi se s povećanom tjelesnom masom, nepravilnim rasporedom masnih naslaga, usporenim metabolizmom ali i osjećajem nadutosti uhvatili u koštac prije nego što se razviju zdravstveni problemi Yasenka Skinage Active body donosi kombinaciju sastojaka koji omogućuju detoksikaciju organizma, odnosno čišćenje i obnovu jetre, brže uklanjanje toksina iz tijela, smanjenu razinu kolesterola, bolju probavu, brže sagorijevanje kalorija, smanjen osjećaj nadutosti, ubrzan metabolizam, pridonose osjećaju lakoće i poletnosti, povećavaju energiju, daju osjećaj sitosti i povećavaju učinkovitost vježbanja i izdržljivosti. Preporuča se: za detoksikaciju jetre i cijelog organizma, za aktivaciju metabolizma i bolju probavu, kod problema s visceralnom debljinom (masne naslage na području trbuha i bokova), kod problema zadržavanja vode i nakupljanja celulita te za povećanje učinkovitosti vježbanja i brže gubljenje kilograma i suvišnih centimetara

Solgar Thermogenic Complex

SOLGAR THERMOGENIC COMPLEX je specijalna formulacija biljnih komponenti i nutrijenata koji pridonose normalnom metabolizmu. Mješavina sadržava sastojke poput kroma koji pridonosi normalnom metabolizmu makronutrijenata (ugljikohidrata, proteina i masti), te kolina koji pridonosi normalnom metabolizmu lipida. Osim ključnih nutrijenata, ova formulacija sadržava ekstrakte biljaka – zelene kave, zelenog čaja, crvene paprike i crnog papra. Preporučena doza su dvije kapsule na dan čime se osigurava unos mješavine nutrijenata i biljnih komponenti, kao potpora normalnom metabolizmu.

 

———————————————————————————-

Pokrovitelj kategorije Suplementi u natječaju Estetica Premium Product 2023 je Nutrilife centar.

Nutrilife centar je nutricionističko – dijagnostički centar za zdravi životni stil i prehranu. Osnovala ga je 2016. magistra nutricionizma Ivana Barišić, s ciljem da pomogne ljudima u prevenciji različitih koroničnih nezaraznih bolesti modernog doba. Predstavlja #wellbeing pristup temeljen na znanju i iskustvu tima nutricionista s velikim iskustvom. Pristup temelji na medicini i poznavanju ljudskog metabolizma kreirajući najoptimalnija rješenja za klijente u obliku presonaliziranih programa prehrane koje je lako pratiti. Njeguje boutuque pristup prema svakom klijentu. To znači da prema svakom klijentu pristupaju individualno i potpuno posvećeno. Vjeruju da je prehrana dio osobnog identitea svakog od nas. Pružaju kompletan „customer service“, što znači da vas na putu do vašeg cilja i promjena vode od početka do kraja. #nutritionisselfcare

 

Pročitajte još i ...