Može li i iznimno suha koža postići zavodljivu blistavost? Apsolutno!

Kad se s aspekta ljepote govori o koži, cilj koji svi žele postići je – blistavost. Guglaju se serumi i kreme s glow efektom, proučavaju se pilinzi, čak i gelovi sa sjajećim česticama…

No – budimo realni – takvim se proučavanjima bave samo oni čija se koža ubraja u kategoriju „normalne“. Žene koje muči izrazito suha koža – često sklona atopijskom dermatitisu, koja ne samo da se ljuska, već i intenzivno svrbi – svjesne su da je postizanje blistavosti zadnji stupanj u procesu njege. Prije njega, naime, treba poduzeti brojne korake koji će kožu dovesti u ravnotežu, izbalansirati vlagu i sebum i riješiti ključne probleme.

Zvijezda među brendovima

A s obzirom na to da na vanjske faktore poput zagađenja, hladnoće i klimatiziranih prostorija često ne možemo mnogo utjecati, treba se usredotočiti na ono na što možemo djelovati. Osim zdravog lifestylea, tu je i kozmetika koju – posebice kad je riječ o osjetljivoj koži – treba pomno birati.

Actress Julianne Moore arrives for the new movie "Suburbicon" during the 2017 Toronto International Film Festival in Toronto, ON, Canada, on Saturday, September 9, 2017., Image: 348898118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Olakotni faktor – zbog kojeg najveći broj žena ne treba puno „lutati“ – je činjenica da na tržištu postoji tek nekoliko brendova poznatih po proizvodima namijenjenima njezi osjetljive kože. Posebnu poziciju među njima zauzeo je Eau Thermale Avène.

Sterilna kozmetika

Nakon dvanaest godina biotehnoloških istraživanja, njegovi su stručnjaci stvorili prvu liniju njegujućih, višestruko djelotvornih proizvoda koji izravno djeluju na osjećaj svrbeža XeraCalm A.D, koja se ubraja u kategoriju sterilne kozmetike. Kakvi su to proizvodi?

Barbara Palvin (realbarbarapalvin / 04.12.2017), Image: 356887632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Sterilna se kozmetika bazira na procesu proizvodnje koji uključuje sterilizaciju pogona za proizvodnju, sterilizaciju formule kao i završno punjenje proizvoda u sterilnim uvjetima. Ovaj je jedinstveni proizvodni proces patentirala francuska farmaceutska tvrtka Pierre Fabre. Naime, općeprihvaćena je činjenica da se konzervansi moraju dodavati u kozmetičke proizvode kako bi se spriječila njihova kontaminacija, a donedavno je to bio i jedini način da im se produlji vijek trajanja jednom kada se otvore.

Stoga sterilna kozmetika pruža jedinstvenu sigurnost i maksimalnu učinkovitost reaktivnoj (netolerantnoj i nadraženoj) i hiperreaktivnoj (preosjetljivoj i alergijama sklonoj) koži.

Napredni emolijensi

Kako bi na optimalan način njegovali takvu kožu, proizvodi moraju imati sposobnost obnove osjećaja ugode (ublažavanje suhoće, upale i svrbeža), ali također i imuniteta kože – što je uloga naprednih emolijensa, proizvoda koji sadrže mineralna ulja, masne kiseline i druge lipidne komponente koje hidratiziraju kožu. Njihovo hidracijsko djelovanje proizlazi, zapravo, iz učinka zatvaranja (okluzije) – jer se tako ograničava gubitak vode iz kože.

Nova zvijezda linije je XeraCalm A.D umirujući koncentrat, proizvod iz grupe sterilne kozmetike koji predstavlja prvu pomoć za intenzivni lokalizirani svrbež na tijelu i licu – čak i na kapcima. Ne sadržava konzervanse ni parfeme, a djeluje odmah nakon nanošenja smirujući  nadraženost. Osim toga, smanjuje ponovnu pojavu isušenih područja na koži…

Moć inovativnih sastojaka

Od čega se sastoji formula ovog proizvoda? I-Modulia je višestruko djelotvoran biotehnološki sastojak dobiven iz Avène termalne izvorske vode, koji izravno ublažava osjećaj svrbeža. Cer-omega obnavlja zaštitnu barijeru kože i čini je otpornijom, a Avène termalna izvorska voda smanjuje nelagodu te umiruje i omekšava kožu.

Ostatak linije čine proizvodi za čišćenje i proizvodi za njegu. Jutarnja i večernja beauty rutina tako može započeti ili XeraCalm A.D relipidirajućim uljem za čišćenje, savršenim za kožu sklonu atopiji jer sadrži fiziološki pH i razvijeno je kako bi se smanjio rizik od alergijskih reakcija.

Ne sadrži sapun i nekomedogeno je, a sličnih je karakteristika i XeraCalm A.D vrlo bogati sindet za čišćenje koji se bazira na ulju noćurka te hrani i restrukturira kožnu barijeru.

Njezi su pak, osim koncentrata, namijenjeni XeraCalm A.D krema za relipidaciju i XeraCalm A.D balzam za relipidaciju, koje obožavaju žene s kožom sklonom atopiji, koja često svrbi. Svi ovi proizvodi ubrajaju se u sterilnu kozmetiku, ne sadržavaju konzervanse i smanjuju rizik od alergijskih reakcija. A kad uz njihovu pomoć uspijemo dovesti kožu u red, glow efekt pojavit će se – od sreće.

 

Pročitajte još i ...