Bore smijalice, natečeni kapci, tamne sjene ispod očiju… ovo je rješenje oduševilo dermatologe

Kažu da osmijeh ne košta ništa, a djeluje čudesno… Djeluje, definitivno. Na sve osim na osjetljivo područje oko očiju, koje je zbog mimike lica sklono preuranjenom nastanku bora! Naravno, nećemo se zbog toga prestati smijati, osmijeh je definitivno jedan od najljepših ukrasa na licu. No, morat ćemo potražiti dobru kremu za tu delikatnu regiju.

Područje oko očiju je, naime, najosjetljiviji dio lica jer je koža ondje deset puta tanja od one na ostalim regijama. Zbog toga je i udio elastina i kolagena – zaslužnih za čvrstoću i gipkost kože – smanjen, a koža je izrazito sklona dehidraciji jer ima nedovoljno punoće da bi zadržala vlagu.

Osnove anti-ageinga

A svatko tko je imalo upućen u osnove anti-ageinga, zna da dugotrajna dehidracija dovodi do preuranjenog stvaranja bora, finih linija, ali i obješene kože s efektom jastučića, koja našem licu može dodati godine. Baš zato područje oko očiju treba redovito njegovati ciljanim sastojcima koji pomažu u zadržavanju vlage, umanjuju vidljivost podočnjaka, zatežu sitne bore i osvjetljavaju sjene ispod donjeg kapka kako se znakovi starenja ne bi pojavili prerano.

Optimalna krema? Lagana, koja se brzo upija, s učinkovitim aktivnim sastojcima… No, kako odabrati pravu? Neka vam u izboru pomognu – dermatolozi. Renomirani hrvatski liječnici okupljeni u žiri projekta Estetica Premium Product 2020 (više pročitajte OVDJE) u kategoriji Najbolja krema za područje oko očiju pobjednikom su proglasili Filorga NCEF-Reverse Eyes.

Krema koju vole dermatolozi

„Koža oko očiju postaje glatka, sjajnija i punija, a bore nestaju zahvaljujući sastojcima koji prodiru dublje u tkivo“, rekla je dr. Zrinka Stanić Žgombić iz Specijalističke dermatovenerološke ordinacije dr. Stanić u Rijeci. Njezina kolegica dr. Jolanda Kanižaj Rajković iz Poliklinike Bagatin naglasila je da se „bogata krema prekrasno upija i trenutno daje tonus koži vjeđa, a nakon duljeg korištenja koža je sjajnija i pomlađena“.

Filorga NCEF Reverse Eyes namijenjena je zreloj koži na kojoj su se već pojavile bore, a njezin je zadatak posvjetljivanje, lifting efekt i revitalizacija tog delikatnog područja. Ne samo da će područje oko očiju vizualno pomladiti, nego će ga i ojačati te intenzivno hidratizirati i zagladiti bore i fine linije. Ova multikorekcijska krema brzo se upija u kožu u koju otpušta jedinstveni revitalizacijski NCEF kompleks sastavljen od 50 aktivnih sastojaka u iznimno visokoj koncentraciji, koja se inače koristi u proizvodima za mezoterapiju.

Top sastojci prodiru duboko u kožu

Formula Filorga kreme obogaćena je i drugim aktivnim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, kolagen koji učvršćuje ovješenu kožu, vitamin C koji pomaže u redukciji tamnih mrlja, escin za smanjivanje natečenosti kapaka i kofein koji pridonosi zaglađivanju bora. Svi oni, zahvaljujući posebnoj Genius-Vector tehnologiji, prodiru duboko u kožu učinkovito korigirajući sve znakove starenja.

Premda je ovo krema za zrelu kožu, kvalitetan preparat za područje oko očiju možete početi koristiti već nakon dvadeset i pete godine, kad koža počinje gubiti kolagen. Za kvalitetnu njegu ovog delikatnog dijela lica treba se pobrinuti – na vrijeme.

Pročitajte još i ...