Najbolje metode za podizanje kapaka i uklanjanje natečenih “vrećica” oko očiju

Područje oko očiju s godinama se mijenja – kapci padaju, na njima nastaje višak kože, javljaju se vrećice ispod donjeg kapka, a bore oko očiju produbljuju se i postaju sve izraženije. Kako pomladiti to područje ili postići „novi pogled“?

Blefaroplastika

Blefaroplastika je zahvat kojim se korigiraju gornji i donji kapci – uklanja se višak kože s tog područja i postiže pomlađeni izgled očiju. Pristup masnom tkivu omogućuju rezovi koji prate prirodne kožne nabore, bilo na gornjima ili donjim kapcima.

Blefaroplastikom gornjih kapaka rez se skriva u prijevoju kapaka te kasnije nije vidljiv, dok se masno tkivo donjih kapaka može ukloniti ili premjestiti rezom skrivenim na unutarnjoj strani kapka ili pristupom izvana. Takvim se postupkom odstranjuje višak kože i masnog tkiva s područja gornjih i donjih kapaka, čime kapci poprimaju mlađi izgled, bez nakupina ovješene kože koja, osim estetskog problema, može predstavljati poteškoću i u funkcionalnom smislu.

Iz arhive Poliklinike Arcadia

Neinvazivna metoda uklanjanja viška kože s kapaka

Višak kože na kapcima može se ukloniti i neinvazivnim putem, i to uređajem nove generacije. Plasmage uređaj radi na principu frakcijske plazme – pruža iznimnu preciznost i mogućnost određivanje snage aparata pri tretiranju određenih problema. Postoji 6 različitih razina snage i 6 različitih razina frekvencija pa je tretman siguran za sve tipove puti.

Plasmage se može koristiti za pomlađivanje lica i različite probleme na koži. Aparat stvara niz sitnih točkica na koži koje su okidači za trenutačnu reakciju – tkivo se učvršćuje, podiže, preoblikuje i obnavlja. Kada se koristi za podizanje očnih kapaka, tretman traje oko 15 minuta, a rezultati su vidljivi za 6 do 8 tjedana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SKiN MedSpa (@skinmedspa.ro)

Novi oblik očiju

Mačkasti pogled, koji je u popularizirala Melania Trump, licu može dati potpuno novi izgled. Ovisno o kapcima, više je načina kojima se može postići mačkasti oblik očiju. Postupak se može napraviti donjom blefaroplastikom s lateralnom kantopeksijom, a najčešće se kombinira i s gornjom blefaroplastikom. U slučajevima kada je potrebno podignuti i obrvu, radi se ubrizgavanje botoxa u područje obrve.

Ovisno o očima, može se raditi i lipofilling (popunjavanje masnim tkivom). Na gornjem kapku korigira se višak kože, a lipofillingom donjih kapaka i područja oko očiju dobiva se suženje očiju čime se postiže mačkasti izgled.

Osvježavanje područja oko očiju

Ukoliko vas muče podočnjaci i bore na kutovima očiju ili između obrva, problem se može riješiti kirurškim i nekirurškim putem. Osim blefaroplastike i podizanja obrva kirurškim putem, bore oko očiju ublažavaju se tretmanom botoxa kojim se prevenira nastanak novih bora, a licu daje pomlađeniji pogled.

Kada su problem podočnjaci, tretman filerima za uklanjanje plavih kolutova oko očiju brzo je i učinkovito rješenje. Hijaluronski fileri apliciraju se ispod donje vjeđe, čime se uklanja umoran izgled i postiže vedriji i odmoreniji izraz lica.

Pročitajte još i ...