Najbolje od najboljeg za lijepu kosu i nokte – odabrali dermatolozi i nutricionisti

Vrlo dobro je poznato da su koža, ali i kosa i nokti ogledalo našega zdravlja. Tako će i najmanje promjene ili nepravilnosti u općem stanju organizma, odmah utjecati i na njih, narušavajući njihovo zdravlje i lijep izgled.

Naime, nedostatak vitamina, minerala i aminokiselina utječe na smanjenje proizvodnje kolagena i keratina, a hormonalne promjene, metabolički poremećaji, infektivna oboljenja, imunološki poremećaji, psihosomatske reakcije i razni drugi faktori također utječu na njihovo stanje.

Osim navedenoga, na zdravlje kose, kože i noktiju utječe i loš i nedovoljan san, konzumacija alkohola i pušenje, te naravno, stres.

Ovoga puta fokusirat ćemo se upravo na kosu i nokte kojima možda i ne posvećujemo dovoljno pažnje u našoj dnevnoj rutini.

Lijepa kosa = zdrava kosa

Zdrava, gusta, čvrsta i sjajna kosa visoko je na listi želja svake žene, ali i brojnih muškaraca. Kao i kod kože, lijepa kosa može biti samo zdrava kosa, a kako bismo to postigli, moramo djelovati na više ‘frontova’.

Tržište je doslovno preplavljeno svom silom šampona, balzama, suhih i onih drugih ulja, emulzija, pjena, maski i tko zna čega svega još što bi nam trebalo omogućiti pravo čudo, odnosno grivu dostojnu kakvog lava. No, prije nego što krenemo u parfumeriju ili ljekarnu, prvu pomoć valja potražiti – u kuhinji!

Naime, među ključne probleme kose prije svega se ubraja lomljivost i oslabljena kvaliteta vlasi, a tanke vlasi najčešće su znak nekog nutritivnog nedostatka! Ma kako zdravo živjeli i ma koliko se raznoliko hranili, prehrana često nije dovoljan izvor svih potrebnih nutrijenata koji su potrebni kosi. Vitamini, minerali, masne kiseline, proteini i druge vrijedne tvari, srećom se mogu nadoknaditi i specijaliziranim i ciljanim dodacima prehrani koji se protiv tanke i lomljive kose, ali i noktiju, učinkovito bore – iznutra.

Suplementi – što i kako odabrati?

Pojačano ispadanje kose, njezino slabljenje, perutanje kože vlasišta, suhoća, beživotan izgled, pojačano mašćenje kose – sve su to signali određenih nedostataka u organizmu, a najčešće se radi o nedostatku vitamina A, E, D, zasićenih masnih kiselina i keratina. Slično vrijedi i za nokte. Ako na njima primijetite lomljivost, ‘cvjetanje’, mutnu površinu ili uspravne bijele crte, dijagnoza je ista: vašem organizmu nedostaju određeni nutrijenti!

No, ključno pitanje koje se sada javlja jest kako  u mnoštvu inovativnih i revolucionarnih preparata koji su dostupni na tržištu odabrati onaj pravi, koji će odgovoriti baš na sve vaše potrebe?

Najbolje uz pomoć preporuka naših uglednih dermatologa i nutricionista koji su u sklopu natječaja Estetica Premium product 2022, odabrali upravo najbolje suplemente namijenjene kvaliteti i zdravlju kose i noktiju u kategoriji Najbolji suplementi za kvalitetu kose i noktiju. A to su suplementi Ducray Anacaps Tri-Active i Hårkontroll Boost.

Ducray Anacaps Tri-Activ 

 

Riječ je o kapsulama koje su posebno formulirane za postizanje zdrave, čvrste i lijepe kose.  U samo jednoj kapsuli dnevno osiguravaju sve esencijalne sastojke potrebne za hranjenje i jačanje kose i noktiju. Među vrijednim sastojcima nalaze se sumporom bogate aminokiseline, vitamini i biljni ekstrakti, a unatoč bogatom sastavu ovaj proizvod ne opterećuje probavni sustav. Jedna kapsula dnevno, najbolje ujutro uz čašu vode, sve je što vam je potrebno za najljepšu kosu koju ste ikada imali.

Ovaj suplement sadrži ulje sjemenki noćurka (Oenothera biennis), dok se u njegovoj oblozi nalaze riblja želatina, L-cistin i L-metionin. Osim toga, u sastavu se nalaze i biotin, jedan od najpoznatijih sastojaka za održavanje zdravlja kose, niacin – spoj s blagotvornim učinkom na kožu te vitaminski kompleks vitamina E, piridoksina, biotina i nikotinamida. Aminokiseline cistin i metionin povećavaju otpornost kose i noktiju te pospješuju njihov rast, a u kapsulama se nalazi i 100% dnevnog preporučenog unosa željeza i biotina.

Prema riječima članice žirija EPP 2022, dermatologinje doc. dr. sc. Marije Buljan, riječ je o suplementu koji sadrži izvrsne sastojke nužne za zdrav rast i ljepotu kose i noktiju.

“Ovaj suplement za kosu sadrži 100 % PU* željeza i biotina koji doprinosi održavanju zdrave kose i kože te niacin koji doprinosi održavanju njihova zdravlja. Praktičan i ugodan je za korištenje jer ima čokoladni okus”, zaključila je dr. Buljan.

 

Hårkontroll® BoostRiječ je o proizvodu za kosu, kožu i nokte koji osnažuje kosu i ubrzava njezin oporavak, posebice u zahtjevnim zimskim uvjetima. Sadrži patentirani i klinički dokazano djelotvorni keratin Cynatine® HNS, koji će djelovati i na smanjenje gubitka kose. U kombinaciji s biotinom i cinkom, pomaže koži da zadrži prirodna svojstva, a u razdoblju kada je koži potrebna dodatna regeneracija, ovaj će proizvod biti pun pogodak.

Inovativan i uspješan švedski brand koji predstavlja koncept zdrave i lijepe kose kreirao je proizvod iza kojeg stoje klinička ispitivanja, pozitivne reakcije korisnika i neprestane potvrde zadovoljstva klijenata u obliku više od milijun prodanih paketa. Hårkontroll Boost je dodatak prehrani koji osnažuje kosu, sprječava njeno opadanje te potiče rast nove kose, a idealan je onda kada je vašoj kosi potrebna dodatna doza keratina. Njegova je učinkovitost dokazana kliničkom studijom. Provedena studija na Cynatine® HNS u trajanju od 90 dana pokazala je senzacionalne rezultate. Ispitanici su potvrdili da je došlo do smanjenja opadanja kose za 30 % i jačanja kose za 12%, a ispitanici su naveli i da im je kosa vidljivo sjajnija i bujnija.

Sve navedene karakteristike ovog proizvoda potvrđuje i naša ugledna nutricionistica dr. sc. Mirela Marić.

“Riječ je o doista vrhunskom proizvodu. To je kombinacija snažnih sastojaka koja brzo oporavlja kožu, kosu i nokte, te daje trajne rezultate. Keratin je glavni sastojak kose, noktiju i kose koji ih čini   živahnim i zdravim: njegov nedostatak u tijelu može uzrokovati slabljenje kose, suhu epidermu i usporeni rast noktiju. Stoga moramo biti sigurni da je on uvijek prisutan u našem tijelu, a ako se smanjuje, moramo ga uzimati ili stimulirati njegovu proizvodnju. Ovaj je proizvod najbolji odabir”, rekla nam je Mirela Marić.

 

* Generalni sponzor projekta Estetica Premium Product 2022 je brend LUUN ® Luxury Uniforms. Hrvatski brend luksuzne i moderne medicinske odjeće stvoren je kako bi medicinskom osoblju donio osjećaj udobnosti i elegancije u jednom. Kombinacijom modernog dizajna i besprijekorne funkcionalnosti –  kreirane su očaravajuće, luksuzne medicinske uniforme u kojima ćete se svakog dana osjećati jedinstveno. Iskusni tim strastvenih profesionalaca kreirao je medicinske uniforme koje donose dašak ekskluzivnosti i mode u svakodnevnu radnu rutinu – luksuz se u slučaju LUUN ® uniformi ne odnosi samo na vrhunski dizajn, već i na funkcionalnost, kvalitetu izrade i materijala, sofisticiranost, eleganciju i jednostavnost. U medicinskoj profesiji prvi dojam je presudan, a odjeća koju nosimo odražava i ciljeve i viziju naše tvrtke. LUUN ® Luxury Uniforms na pitanje: „može li odjeća medicinskih radnika biti moderna i elegantna“? odgovara: „može!“, a kao najveću inspiraciju ističu zadovoljne kupce iz cijelog svijeta, koji neprestano daju moć istraživanja, rasta i razvoja.

Pročitajte još i ...