Najbolji parfemi godine: jesu li i vaši favoriti pobjednici?

Fragrance Foundation UK svake godine dodjeljuje nagradu najboljim parfemskim kreacijama. Nagrada kojoj se tepa da je “parfemski Oscar” ove godine je po 48. put odabrala najbolje parfeme u nekoliko kategorija. Osnovan 1949. godine Fragrance Foundation, od 1973. godine nagrađuje najbolje parfeme u raznim kategorijama. Među onim najzanimljivijima su svakako kategorija omiljenih među čitateljima, nišni parfemi, te mirisi za interijer.

Najbolji indie/niche parfem

Floral Street – Arizona Bloom objavljen je prošle godine i vrlo brzo je skupio vjernu sljedbu korisnica i korisnika. Parfem se opisuje kao jak miris sa snažnim cvjetnim notama potpisanih snažnom armomom ambera. Cvjetna kompozicija ovog parfema sačinjena je od aromatičnih latica jasmina, crnog papra s Madagaskara, listova smokve i kašmira. Iako je parfem specifično cvjetni, neobičnim kompozicijama svrstao se među najbolje parfeme i za žene i za muškarce.

Najbolji parfem prema odabiru čitatelja

Chanel – Coco Mademoiselle Eau Privée, klasični parfem iz radionice Chanela omotan je novim mirisima u Privée liniji. Baznu notu čini bijeli rum, srednje note jasmina i ruža, a gornju notu čini mandarina.

 

Jednostavan, a upečatljiv parfem predstavlja parfem mlade i sofisticirane žene. Baš one koju bi i sama Coco Chanel obukla!

Najbolji miris za interijer

Diptyque – Moonlit Fir sprej je koji oslobađa dojam prekrasne šume prepune arome i mirisa.

Aroma jele preplavljuje mirisnu atmosferu otvarajući put mirisima eukaliptusa, ružmarina i metvice.

Najbolje limitirano izdanje parfema

Byredo – Unnamed je parfem čiji je cilj samostalno imenovanje od strane nositelja. Kreator i parfemski genijalac iz Byredoa, Ben Gurham osmislio je Unnamed parfem kao individualni parfemski potpis, tako da mu svaka korisnica daje vlastito ime. Uz parfem se doba i set slova u tipičnoj Byredo tipografiji, te praznu naljepnicu na bočici.

Parfem je sastavljen od nota ružičastog papra i aroma gina, dok je sredina mirisa prožeta cvjetnim aromama, a jela i mahovina sačinjavaju bazu parfema.

Najbolji novi parfem za žene

Tom Ford – Black Orchid predstavlja raskoš, tamnu klasiku, njen miris se može svrstati u isti red s najboljim kreacijama vrhunskih parfemskih kuća.

Gornje note su tartuf, gardenija, crni ribizl, ylang-ylang, jasmin, bergamot, mandarina i limun; srednje note su orhideja, začini, gardenija, voćne note, ylang-ylang, jasmin i lotus; bazne note su tamna čokolada, pačuli, vanilija, tamjan, amber, sandalovina, vetiver i bijeli mošus.

Najbolji novi parfem za muškarce

Carlona Herrera – Bad Boy se otvara primamljivim notama crnog i bijelog papra, pomiješanih s limunskom živošću talijanskog zelenog bergamota. Karakteristike dualnosti nastavljaju se u srcu mirisa, gdje cedrovo drvo i kadulja donose magnetsku eleganciju.Prava tajna leži u bazi mirisa, senzualna mješavina tonka zrna i apsolut kakaa, rezultirajući mirisom profinjene muškosti.

Pročitajte još i ...