Stručni žiri odlučio: koža sklona nepravilnostima obožavat će ovaj puder!

Žene koje nanose puder žele nešto prekriti. Bilo da je riječ o tamnim kolutovima ispod očiju, crvenilu na obrazima ili pak prištiću na bradi. Jednostavno, radi se o intervenciji za koju neće biti dovoljna tonirana krema.

I u zabludi su kada smatraju da je koži sklonoj aknama puder neprijatelj, jer dovodi do začepljivanja pora i pogoduje razvoju upala. U današnje vrijeme to jednostavno nije točno, niti znanstveno opravdano. Naime, od pudera danas možete očekivati i nekomedogenost, a neki nude i dodatne aktivne tvari za eksfolijaciju i smanjenje upalnih procesa na koži.

Kako odabrati?

Ono što je bitno za znati kod pudera, uz nekomedogenost, eksfolijaciju i pigmentaciju jest i kojem tipu kože odgovara. „Oil free“ oznaku trebali bi nositi puderi za osobe s masnijom kožom kako bi spriječili začepljivanje pora. Masna koža bi trebala kombinirati puder bez ulja u kombinaciji s puderom u kamenu kako bi se fiksirala podloga, bez izbijanja masnih mrlja na T – zoni.

Suha koža bi trebala odabrati hidratantne i transparentne pudere koji će se lijepo upiti, nahraniti kožu, a neće se nakupljati u sitnim borama i tankim linijama.

I lijepo i zdravo…

Glavni zadatak prema kojem biramo puder je jačina prekrivanja nepravilnosti, a da opet ne moramo prepravljati prijelaze s lica na vrate, te da se ne uvlači u tanke linije oko usana i očiju. Puno je to za tražiti od jednog malenog pudera, no uz današnju tehnologiju u dermokozmetičkoj industriji, dobiva se i puno više. I prekrivanje i proaktivno djelovanje na akne u vidu smanjenja izlučivanja sebuma i korekcija postojećih nepravilnosti.

Većina današnjih pudera na tržištu udovoljit će standardima najzahtjevnije, odnosno najosjetljivije kože. Prolaze kroz rigorozna testiranja kako bi udovoljili standardima, a recenziraju ih i ocjenjuju vodeći dermatolozi na tržištu.

Trenutno prekriva, a dugoročno smanjuje nepravilnosti

Baš je takav bio slučaj i na Estetica Premium Products 2021 natječaju, gdje je u kategoriji Najbolji puder ili krema za kožu sklonu aknama pobjedu odnio Vichy Dermablend 3D Korekcija korektivni puder.

Linija Dermablend dermokozmetičkog brenda Vichy već je godinama poznata po prekrivanju svih vrsta nepravilnosti, a najsnažnije prekrivanje nudi Vichy Dermablend 3D korekcija korektivni puder. Iznimno visoka moć prekrivanja ne jenjava čak niti na masnoj koži, a unatoč postojanosti, ovaj se puder ne uvlači u pore niti stvara neprirodan efekt maske. S obzirom na to da je čitava linija osmišljena za masnu kožu sklonu miteserima i aknama, s vremenom ne samo da prekriva već i umanjuje nepravilnosti.

Osim što pruža visoko prekrivanje svih nepravilnosti na licu, sadrži i salicilnu kiselinu koja vidno djeluje na poboljšanje stanja kože, ali i eperulin koji ima snažno umirujuće djelovanje, posebno blagotvorno za kožu sklonu aknama. Osigurat će cjelodnevno matiranje i ujednačavanje tena, a s vremenom pokazuje i vrlo pozitivan učinak na cijeljenje akni.

Favorit dermatologa

S time se slažu i dermatologinje, koje su ovom puderu dodijelile najviše ocjene i osigurale mu titulu pobjednika.

Dr Jolanda Kanižaj Rajković nakon nekoliko mjeseci testiranja na sebi, poznanicima i pacijentima, izjavila je:

“Ovaj puder odlično prekriva nepravilnosti, vrlo je prirodne boje, maziv i razmaziv, te je lagan na koži”.

Jednako oduševljenje iskazala je i dr. Ivana Nola, koja je ovaj puder opisala kao “formulu ugodne teksture i izvanredne mazivosti”. Dodala je kako ju je oduševio vrlo visok stupanj prekrivanja, full mat efekt te cjelodnevna postojanost bez potrebe za ponovnim nanošenjem. Što više možemo poželjeti?

Pročitajte još i ...