Najjači vitamin C – u kombinaciji koja briše hiperpigmentacije poput korektora

Čak i najveće ljubiteljice ljeta priznat će kako ih je neočekivani dolazak visokih temperatura već sredinom svibnja pomalo šokirao – iz zimskih balonera i čizama bili smo prisiljeni uskočiti u kratke rukave, tanke haljine i sandale.

Brojevi na termometru nisu jedino što nas zabrinjava

Živa koja se penje iznad 30 Celzijusa već u jutarnjim satima nije baš najbolji saveznik gradskom asfaltu, no kad je sunce u pitanju, brojevi na termometru nisu jedino što nas zabrinjava. Dolaskom jakog sunca vraća se i problem s kojim se bore milijuni žena – nastanak hiperpigmentacijskih promjena na licu.

Mnogi se dermatolozi slažu da je najčešće pitanje s kojim žene dolaze nakon 30-e upravo – zašto mi je lice svakog ljeta prepuno mrljica, a s neujednačenim tenom se borim sve do iduće zime?

Pretjerana aktivnost melanocita dovodi do nepoželjnih mrlja

Odgovor je – stanice naše kože zadužene za proizvodnju melanina, obrambenog pigmenta, postaju pretjerano aktivne prilikom izlaganja UV zračenju – koje u ljetnim mjesecima ne možemo izbjeći.

Iako mehanizam nastanka pigmentacijskih mrlja uključuje brojne „trigere“, poput hormonskih promjena, životnog stila i godina, najveći je krivac ipak izlaganje suncu bez adekvatne zaštite i antioksidativne potpore koži. Melanin, prirodni pigment koji daje boju našoj koži i kosi, predstavlja prirodnu obranu kože od UV zračenja, no do poremećaja u njegovoj sintezi može doći vrlo lako – a rezultat su mrlje koje se mogu javiti bilo gdje na tijelu.

Iznimno visoka koncentracija vitamina C donosi najbrže rezultate

Osim proizvoda s visokim zaštitnim faktorom (koje bismo trebali nositi tijekom čitave godine), u borbi protiv tamnih mrlja mogu nam pomoći i dermatološki proizvodi klinički dokazane učinkovitosti – posebno oni usmjereni na prevenciju fotostarenja i promjena povezanih s antioksidativnim stresom.

A upravo takve formule nalaze se u liniji s vitaminom C obožavanog brenda Novexpert. Booster Serum s vitaminom C postao je pravi hit među dermatolozima – jer sadrži čak 25% stabiliziranog vitamina C u jednoj bočici – ova ultra visoka koncentracija najjača je na tržištu.

Ovaj moćni serum prikladan je za korištenje na svim tipovima kože, pa i onoj najosjetljivijoj – a formuliran je od francuskih liječnika, pri čemu je poseban naglasak stavljen na hipoalergenu formulaciju i sastojke 100% prirodnog porijekla.

Dokazano smanjuje tamne mrlje i bore na licu

Izrazito snažna kombinacija sadrži dvije vrste stabiliziranog C vitamina – poznatog sastojka koji osim antioksidativnog djelovanja, ima i snažan učinak na stvaranje kolagena, ali i sprječavanje i uklanjanje hiperpigmentacija. Iznimno snažan Japanski vitamin C koji u Aziji ima status medicinskog proizvoda dokazano smanjuje i prevenira tamne mrlje, dok francuski vitamin C – inkorporiran u silicij – djeluje protiv bora i potiče sintezu kolagena.

Među osobine koje ovaj serum svrstavaju među najbolje na tržištu spadaju i njegova fantastična stabilnost – zbog koje ne gubi djelotvornost mjesecima nakon otvaranja – te činjenica da ga koža izvrsno tolerira zbog hipoalergene formule i fiziološkog pH.

Osim u prevenciji i korigiranju hiperpigmentacija, ovaj snažni booster ima dvostruko djelovanje na znakove starenja kože – korigira mrlje, sivi ten i gubitak elastičnosti te prevenira pojavu novih bora i mrlja. Uz moćni vitamin C, sadrži i hijaluronsku kiselinu, vitamin E te Novaxyline –  patent koji potiče pomlađivanje stanica direktno djelujući na  stanice dugovječnosti.

Korak koji ne smijete preskočiti za blistav ten

Redovno korištenja vitamina C jedan je od glavnih savjeta dermatologa kad je u pitanju prevencija oksidativnog stresa – jer direktno smanjuje štetu koju UV zračenje uzrokuje u DNA stanica kože. S obzirom na izrazito visoku koncentraciju aktivnih sastojaka, za čitavo lice i vrat bit će vam dovoljna veličina zrna graška – a booster možete nanijeti samostalno ili ga umiješati u omiljenu dnevnu ili noćnu kremu.

Kad je u pitanju sprječavanje mrlja, bora i drugih znakova starenja, nipošto nemojte preskočiti čišćenje kože – a zahvaljujući brendu Novexpert, sada i u ovom koraku možete koži donijeti dodatnu dozu vitamina C.

Express Radiant pjenu za čišćenje s vitaminom C možete koristiti ujutro i navečer, a zahvaljujući 100% prirodnoj i hipoalergenoj formuli, prikladna je i za kožu sklonu aknama – pri čemu je osobe masne kože sklone začepljenim porama naprosto obožavaju. Riječ je o 4-u-1 formuli koja uklanja makeup, sužava pore, poboljšava teksturu kože i licu vraća blistavost – zahvaljujući kombinaciji cinka, ekstrakta kokosa, papaje, voćnih kiselina i snažnog vitamina C.

Poput Photoshopa za tamne mrlje

Iz laboratorija Novexpert stiže nam još jedan novitet – od kojega se zasigurno nećemo odvajati tijekom ljetne sezone. Riječ je o Dark Spot korektoru, formuli na bazi polifenola iz zelenog čaja koji posvjetljuju lokalizirane tamne mrlje – a najbolje od svega je – aplicirajte ga direktno na hiperpigmentirano područje i gledajte kako mrlja svakim danom sve više blijedi.

Praktični aplikator-kistić omogućuje precizno nanošenje, a proizvod djeluje na sve tipove pigmentacija – od sunčanih pjega, melazme pa sve do postupalnih mrljica. Osim polifenola zelenog čaja, sadrži ekstrakt zobi koji smanjuje sintezu melanina i njegov prodor u keratinocite – čime direktno blokira mehanizam nastanka pigmentacija. Ne čudi nas kako se ova inovativna formula naziva i „Photoshop“ za mrlje!


Za kupovinu iznad 200 kuna na Novexpert webshopu do 26.5. na poklon dobivate ljetnu toaletnu torbicu od 100 % prirodnog pamuka, koja je praktična, periva – i baš poput proizvoda ovog brenda – potpuno prirodnog porijekla.

Pročitajte još i ...