Najnježniji čuvari kože u zimskom periodu – formule koje će osjetljiva koža obožavati

Termalna voda, shea maslac, ceramidi i fitosteroli poznati su borci protiv suhe kože lica, crvenila i iritacija kože. U hladnim zimskim danima djeluju poput mekane tople dekice.

Hladan zrak i grijanje – najveći neprijatelji

Studeni, kako mu i samo ime kaže, sa sobom donosi hladnoću, ali i vjetar, maglu, kišu i mraz. Sve to negativno utječe na kožu lica koja u zimskim mjesecima treba posebnu njegu. To se posebno odnosi na suhu kožu koja je i inače osjetljivija i sklona iritacijama i crvenilu.

Temperaturne promjene uvjetovane duljim boravcima u zatvorenim prostorijama s centralnim grijanjem, a potom i naglim izlascima na hladnoću i vjetar mogu izazvati pojačano isušivanje kože, a ako tu pojavu zanemarimo i kožu ostavimo bez primjerene njege, može doći do njezina ljuštenja pa i ozbiljnijih oštećenja.

Uslijed ovih negativnih vanjskih faktora, koža se može i zacrvenjeti pa i poprimiti ljubičastu boju, a tu je često i osjećaj nelagode praćen zatezanjem i svrbežom.

Linija koja štiti tri funkcije kože

Stoga je izuzetno važno kožu dobro i na vrijeme pripremiti za zimske uvjete i osnažiti njezin hidrolipidni i rožnati sloj. Zbog brojnih benefita što ih donosi upravo osjetljivoj i reaktivnoj koži, ali i zbog umirujućih formulacija bez mirisa i parabena, linija Uriage Xemose pravi je odabir za zaštitu i njegu osjetljive kože odraslih, djece, ali i beba.

Proizvodi iz ove linije sadrže Uriage patent Cronoxine koji obnavlja tri važne funkcije kožne barijere – imunološku, mikrobiološku i fizičku, a zahvaljujući još jednom Uriage patentu – Cerasterolu-2F koji se sastoji od omega-3 i omega-6 ceramida te fitosterola, umiruju kožu, obnavljaju hidrolipidni sloj te jačaju međustanični cement.

Izvrsna prilike za hladnije dane

Važan sastojak svih Uriage proizvoda pa tako i ove linije, svakako je i termalna voda koja dodatno umiruje kožu, donosi joj potrebnu vlagu i smanjuje svrbež, dok je za osjećaj ugode i intenzivno hranjenje suhe kože u sve formulacije uključen i shea maslac, poznat po svojim ljekovitim i nutritivnim svojstvima.

Svi proizvodi iz linije Uriage Xemose nekomedogeni su i imaju hipoalergenu formulu, a tijekom zimskih mjeseci možete ih nabaviti uz 30% popusta u ljekarnama i na web shopu.

Pročitajte još i ...