Najpopularniji estetski zahvati među muškarcima

, Image: 269649856, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Plastična kirurgija nije polje rezervirano samo za žene. I muškarci vode računa o svome izgledu, a osim neinvazivnih tretmana poput botoxa i filera kojima se pomlađuju, prema Američkom društvu za estetsku i plastičnu kirurgiju (ASAPS), ovo je 5 najtraženijih plastičnih operacija među muškarcima 2016. godine.

profimedia-0137101643

Liposukcija

Na vrhu ljestvice među zahvatima koje muškarci traže svakako je liposukcija. U 2016. godini, prema ASAPS-u, u SAD-u je više od 45 000 zahvata liposukcije izvedeno na muškarcima. S godinama postaje sve teže izgubiti kilograme i masne naslage, stoga je liposukcija (posebice trbuha) rješenje kojemu se često okreću i muškarci.

Redukcija muških grudi

Ginekomastija je benigno povećanje muških grudi koje nastaje kao rezultat hipertrofije ili povećanja žljezdanog parenhima dojke i nakupljanja potkožnog masnog tkiva. Istraživanja su pokazala da jedan od tri muškarca mlađih od 40 godina pati od određenog stupnja ginekomastije, a iznad pedesete godine gotovo polovina muškaraca ima povećane muške grudi, stoga ni ne čudi podatak da broj muškaraca koji se podvrgava zahvatu redukcije grudi bilježi porast.

Blefaroplastika

Znakovi starenja posebice su vidljivi na području oko očiju – dolazi do spuštanja kapaka i pojavljivanja viška kože, što može predstavljati i estetski i funkcionalni problem. Korekcija kapaka treći je zahvat po redu po popularnosti kod muškaraca, a svakako se radi o postupku kojem se često podvrgavaju i žene.

When model Gabriel Aubry isn�t busy fighting with Halle Berry and her fiance Olivier Martinez, he�s modeling for Hugo Boss Black in their Spring / Summer 2013 ad campaign., Image: 148460429, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Operacija nosa

Rinoplastika je jedna od najpopularnijih estetskih korekcija uopće. Iako joj se češće podvrgavaju žene, radi se o zahvatu na koji se odlučuju i muškarci.

Face lifting i neck lifting

Iako je uvriježeno mišljenje da se muškarcima godine opraštaju više nego ženama, ovješena koža na licu i vratu posljedica je starenja koju bi svatko rado izbjegao ili barem uklonio. Face lifting i neck lifting postupci izbor su mnogih muškaraca kojima botox i fileri više ne daju zadovoljavajuće rezultate.

Pročitajte još i ...