Najsnažnije tehnologije u službi ljepote i pomlađivanja

Do prije tridesetak godina termini poput udarni valovi ili lasersko zračenje koristili su se isključivo u industrijama poput građevinarstva ili obrade metala. No, u tehnološki naprednom dobu u kojem živimo relativno je kratko vremena trebalo proći da se ultrazvučni valovi iz specijaliziranih bolnica presele u dermatološke ordinacije. I ostalo je povijest!

September 28, 2017 - Paris, FRANCE - Balmain.MODEL ON BACKSTAGE, WOMAN, PARIS FASHION WEEK 2018 WOMEN READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, PRET A PORTER, FR�œHLING FRUEHLING SOMMER.PAPS18, Image: 351469760, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

 

Zamislimo samo da smo tamo negdje 1989. godine mogli zamisliti kako će laserske zrake uklanjati hiperpigmentacije ili da ćemo ultrazvukom moći napraviti piling. “Potpuno suludo”, vjerojatno bismo tada zaključili. A danas? Danas nam je to dio svakodnevice!

Lasersko zračenje

Laseri su danas u širokoj primjeni kroz sva polja medicine, od laserskog rezanja i paljenja, pa do stomatologije gdje se koristi za izbjeljivanje zuba! No, laserima se mogu uklanjati i akne, pa čak i oblikovati tijelo!

Laseri za oblikovanje tijela djeluju tako što stimuliraju stanice masnoće u emulzirajuću masnoću izvan stanice. Masnoća se kreće iz stanice kroz poru, koja je privremeno stvorena u staničnoj membrani. Stvarajući poru na masnoj stanici sadržaj masne stanice izlazi van te se stimulira njen prirodni proces izlučivanja putem limfnog sustava

 

Ultrazvučni valovi

Ultrazvučni valovi danas se koriste u postupcima od uklanjanja celulita, pa do pomlađivanja kože. Tako se danas pomoću usredotočenih ultrazvučnih valova može pomladiti i lice, odnosno napraviti lifting!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beauty Box (@beautybox.stockholm)

Usredotočen visoki intenzitet ultrazvuk koristi se u medicini već 50 godina, a napokon je pronašao svoju upotrebu u kozmetici i estetici. Naravno na zadovoljstvo svih estetskih profesionalaca i svih onih koji žele izgledati mlađe u što kraćem roku, bez kirurških zahvata, na sasvim prirodan način

Udarni valovi

Koristeći radijalne udarne valove danas se uspješno uklanja celulit tako što snaga valova izaziva različite reakcije tkiva koje vode do veće redukcije masnih naslaga i celulita. Ono što zapravo udarni valovi rade jest masiraju masne naslage kako bi ih reducirali.

Udarni valovi imaju široku primjenu u tretiranju slabosti mišićnog i vezivnog tkiva, strija, celulita i masnih naslaga.

Radiofrekvencija

Radiofrekvencije više ne znači samo memoriranje omiljene glazbene stanice u autu- Već i pomlađivanje i zatezanje kože iu to cijelog tijela!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Centro Medico HB (@centromedicohb)

Za razliku od drugih sličnih tretmana, radiofrekvencija stimulira prirodnu obnovu kolagena koji kožu čini glatkom, elastičnom i naizgled mlađom. Rezultati su vidljivi već od prvog tretmana, dugotrajni su – do dvije godine, a tretman je bezbolan i ugodan.

Pročitajte još i ...