Neka jesen miriše na jasmin – donosimo prijedloge najboljih!

Jasmin predstavlja senzualnost i luksuz u samo jednom, jedinom sastojku. Gotovo afrodizijačkih kvaliteta i jedinstvenog i nezamjenjivog mirisa, baš kao i dugog zadržavanja na koži, nije ni čudo da je cvijet jasmina gotovo pa magični sastojak za svakog parfemista.

Jasmin je jedan od najrasprostranjenijih sastojaka u parfemima, a cvijet sićušnog cvata iako na prvi pogled djeluje skromno, zapravo vrlo moćno miriše. Senzualno, slatko, neodoljivo, epiteti su koji krase miris jasmina, pa stoga nije ni čudo da se tako često koristi u parfemima.

Bez obzira smatrate li se pobožnim korisnikom cvjetnog mirisa ili ne, velika je vjerojatnost da on igra integralnu ulogu u nekim od vaših parfemskih favorita. Stoga u slavu malenog, ali moćnog cvijeta predlažemo 5 najboljih parfema kojima je jasmina sastojak!

Gucci Bloom

Parfemska voda Bloom svojim sastavom predstavlja pravi cvjetni miris! Objedinjuje tonove kozje krvi, tuberoze i arapskog jasmina zahvaljujući kojem je miris delikatan i elegantan, vrlo ženstven. Cvjetnu aromu naglašava korijen perunike poznat po svojoj senzualnosti, a kompoziciji mirisa daje očaravajući šarm.

Dior Jasmin des Anges

“Posebno uživam u posjetu poljima cvijeća u ranu jesen, kada je zrak ispunjen voćnim mirisom cvijeća. Tada se beru posljednji cvjetovi jasmina i pružaju divan parfem sličan cvjetnom likeru. Sastavljeno kao danak ljetu, Jasmin des Anges je cvjetno-voćna pozivnica s aromama gotovo kandiranih marelica” poručio je François Demachy, Parfumeur-Créateur iz Diora.

Jo Malone White Jasmine & Mint Cologne

White Jasmine & Mint je inspiriran jutarnjom svježinom u engleskom vrtu, negdje daleko od grada. Svježi miris jasmina, ljiljana, narančinog cvijeta i ruže miješaju se sa svježim notama mente. Mirisna kompozicija parfema je svježa sa zelenim i citrusnim notama mente, bergamota, kamilice i korijandera, dok je u srcu mirisa ruža, jasmin, đurđica i cvijet naranče.

D.S. & Durga Jazmin Yucatan

Parfem s dominantnim notama jasmina podsjeća na boravak u tropskim džunglama, vlagu, vrućinu, a opet je neobično lagan. Kompozicija parfema sastavljena je od pasiflore, bergamota, jasmina, klinčića i vetivera.

Byredo Flowerhead

Flowerhead je predstavljen 2014. godine, a inspiriran je zamišljenom ceremonijom Indijskog vjenčanja u kojoj cvijeće igra značajnu ulogu. Miris sadrži note brusnice, limuna, jasmina, ruže, tuberoze i jelenje kože.

Pročitajte još i ...