Kako izgleda korekcija nosa filerima i kome je namijenjena?

Još prije nekoliko godina rinoplastika je bila jedino rješenje za one koji su željeli novi nos. Danas se nekirurškom korekcijom mogu ispraviti brazde na nosu, neravnine nastale od ozljeda ili rinoplastike, korigirati rascjep vrha nosa, kamuflirati pomak nosa u stranu, deformacija korijena nosa i udubine na nosnicama i nosu. Radi se o korekciji nosa filerima koja traje svega 5 minuta. Donosimo nekoliko najvažnijih činjenica o ovom učinkovitom tretmanu.

Možete vidjeti kako bi vam pristajao drukčiji nos

Ako niste sigurni želite li se podvrgnuti operaciji nosa, ali vas svejedno zanima kako bi vam pristajao drukčiji profil, nekirurška korekcija izvrsno je rješenje. Fileri hijaluronske kiseline traju od 12 do 18 mjeseci i izvrsno su rješenje ako želite zablistati na nekom događaju.

Bezbolan postupak u nekoliko minuta

U tretmanu se ne koristi anestezija, a fileri se nanose ili izravno na nos ili kroz nosnicu te je postupak uglavnom bezbolan, a sama procedura traje oko 5 minuta (maksimalno 15 minuta) te se radi o jednom od „lunch-time“ tretmana. Oporavka gotovo da ni nema, nuspojave su vrlo rijetke te se pacijent može odmah vratiti dnevnoj rutini ili poslu.

Korekcija različitih estetskih problema na nosu

Filerima je moguće izravnati sedlasti nos, podignuti vrh nosa, ispraviti neravnine te čak i vizualno smanjiti nos.

Korekcija masnim tkivom ili hijaluronskim filerima

Što se tiče samog tretmana, on se može provoditi hijaluronskim filerima ili masnim tkivom. Prednost filera je ta što zahvat traje kraće, a masnog tkiva to što se radi o vlastitom tkivu pacijenta bez opasnosti od alergijske reakcije uz dužu trajnost rezultata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ben Talei, MD (@drbentalei) on

Izvor fotografije: Instagram – Ben Talei, MD – Beverly Hills Center for Plastic & Laser Surgery

Tretman nije namijenjen za veće korekcije

U slučajevima kada se radi o većim nedostacima, bilo fizičkim ili funkcionalnim, rinoplastika daje sigurnije i trajne rezultate jer se treba rekonstruirati hrskavicu, ukloniti koštanu grbicu te ukloniti koštane strukture nosa kako bi se osiguralo lakše disanje, odnosno poboljšala funkcionalnost.

Pročitajte još i ...