Zategnuti kapci bez namreškane kože – tretman bez ijednog šava i ožiljka

Koliko ste puta, nakon upoznavanja s novom osobom, zapamtili oblik njenih usana, veličinu ušiju ili pak širinu nosa? Vjerojatno niti jednom, no kad su oči u pitanju – priča je posve drugačija.

Često izgleda mnogo starije od ostatka lica

One se smatraju najizraženijom karakteristikom lica, a najčešće je dovoljan samo jedan pogled da bismo utvrdili kako se naš sugovornih osjeća… Iz tog je razloga održavanju mladolikosti regije oko očiju posvećeno iznimno mnogo pažnje u estetskim krugovima, jer gotovo da nema žene koja na prijelazu iz 40-ih u 50-e nije primijetila da joj regija oko očiju izgleda mnogo starije od ostatka lica.

Dok se bore na čelu mogu zagladiti dobrim serumom, a linije oko usana vizualno umanjiti kvalitetnim puderom, oči ne možemo sakriti – a čak niti najljepši ten i mladenačka blistavost neće doći do izražaja ako nam kapci dodaju licu čak desetak godina.

Tanka koža, manjak masnog tkiva i milijuni pokreta krivac su za prerane bore

Zašto je upravo ova regija lica najpodložnija znakovima starenja i kako to da kapci postaju naborani i opušteni mnogo prije čela, obraza ili brade? Odgovor se krije u samoj građi našeg lica – koža na području oko očiju čak je 10 puta tanja od ostale kože, a ispod nje se nalazi i mnogo manje mišića, masnog tkiva i vlage nego bilo gdje drugdje na tijelu.

Iz tog razloga koža ima i mnogo manje potpore, pa je isključivo njena elastičnost drži zategnutom – a s obzirom na drastični pad kolagena i elastina u koži koji počinje već u 30-ima, kao i činjenicu da kapci dnevno naprave milijune sitnih pokreta koji rastežu kožu, nije čudno da postaju opušteni i naborani mnogo ranije nego što smo očekivali.

Upravo zbog specifične građe ove regije, kapke je nemoguće pomlađivati filerima ili botoxom, jer višak obješene kože ne možemo popuniti, već ga je potrebno odstraniti kako bi oči zadržale prirodnost, a istovremeno se riješile tužnog i umornog izgleda. Upravo je takvu mogućnost donijela revolucionarna metoda koja je prvi put omogućila rezultate kirurškog zahvata, ali bez operacije – tretman uređajem Plasmage.

Najnovija tehnološka dostignuća omogućavaju kirurške rezultate bez ijednog šava

Glavni cilj tretmana je zategnuti kapke i smanjiti višak obješene kože te otvoriti pogled – ova iznimno napredna tehnologija pokorila je tržište estetike, a kako točno djeluje i zašto se žene sve češće odlučuju na ovaj tretman, objasnila nam je dr. med. dent. Silvija Ćelić iz estetskog centra Adora.

Silvija Ćelić, dr.med.dent

„Starenje kože oko očiju vrlo često nije samo estetski, već i funkcionalni problem – opuštanjem kože i stvaranjem namreškanih vrećica na kapcima, vidno polje može se značajno smanjiti, a nakon 50-e često se može javiti i otežana pokretljivost vjeđa“, objašnjava naša sugovornica.

U ovu oazu ljepote Zagrepčanke svakodnevno svraćaju po svoju dozu njege, svježine i mladolikosti, a tretman nekirurškog zatezanja kapaka popularnost duguje nevjerojatnim rezultatima – riječ je o jedinom tretmanu pomlađivanja očiju koji zaista može konkurirati rezultatima kirurških zahvata.

Minimalno oštećenje kože – lifting efekt bez šavova

„Koristeći frakcijsku plazmu kao izvor energije, uređaj Plasmage ne dodiruje kožu, već između kože i elektrode stvara plazmu koja termički oštećuje kožu. Takvo sitno, kontrolirano oštećenje potiče ubrzani proces zacjeljivanja, u kojem koža stvara veliku količinu novog kolagena, a dovodi i do mehaničkog zatezanja – kako bi popunila nastale ‘rupice’, koža se skuplja i kreira efekt liftinga na kapcima i okolnoj koži“, tvrdi iskusna stručnjakinja.

Osim činjenice da je kapke konačno moguće zategnuti bez operacije, njene je pacijentice oduševila još jedna činjenica – nakon početnog zacjeljivanja, tretman ne ostavlja ožiljke i ne zahtijeva dug oporavak, a za razliku od većine zahvata u regiji očiju – ne uzroke neprivlačne podljeve.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Prada Backstage Milan Ready to Wear. Autumn/Winter 2018. American model Amber Valletta. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 368296357, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Jeste li dobar kandidat za zatezanje kapaka bez noža?

Kod svih se estetskih tretmana i zahvata postavlja isto pitanje – koliko će rezultati odgovarati očekivanjima i možemo li jednaki uspjeh očekivati baš na svakoj osobi?

Naša sugovornica tvrdi da se tretman prilagođava individualnom stanju kože, pa se tako – ako je potrebno ukloniti veću količinu kože i postići jači lifting efekt – Plasmage koristi u mnogo manjem razmaku, kako bi se koža zacjeljivanjem mnogo jače zategnula.

„Tretman ovim revolucionarnim uređajem zaista je donio prekretnicu u pomlađivanju čitave regije oko očiju, no najbolje će rezultate polučiti kod osoba s opuštenim i obješenim kapcima, koje na njima nemaju nakupine potkožnih masnoća“, objašnjava, dodajući kako je efekt liftinga najvidljiviji kod kapka koji je tanak i zapravo izgleda kao kožni nabor, a ne natečeni jastučić.

Ako vas je od pomisli na kiruršku korekciju kapaka odvraćala pomisao na dug i bolan oporavak te podljeve i kirurške šavove, ova će vas revolucionarna tehnologija oduševiti – dr. med. dent. Ćelić pojasnila nam je da, zbog vrlo sitnih oštećenja, oporavak traje svega nekoliko dana, a ne dolazi niti do oštećenja okolnog tkiva. Uz podignute kapke, zategnutu kožu oko očiju i otvoren pogled izgledat ćete barem desetak godine mlađe, a osjećati se – još bolje.

Pročitajte još i ...