Neobični parfemi s kojima ćete se istaknuti u svakom društvu

Često možemo čuti kako parfem ne trebamo birati prema garderobi, makeupu, pa čak niti godišnjem dobu – već prema raspoloženju i osobnosti. Povučenije osobe koje se ne vole pretjerano isticati u društvu, često će birati i nenapadne parfeme za kojima se prolaznici neće okretati, dok će otvorene osobe sklone modnom eksperimentiranju najčešće posegnuti za nesvakidašnjim, pomalo ekstravagantnim mirisima.

Želite li privući pažnju, ovo su mirisi za vas

Želite li se “stopiti” s okolinom, nemojte odabrati parfem koji će se osjetiti čim uđete u prostoriju. Isto tako – ako vam je cilj privući poglede, pa čak i pokrenuti razgovor o očaravajućem mirisu koji nosite, budite mnogo slobodniji u izboru parfema, ne obazirući se mnogo na ustaljena pravila o odabiru dnevnog ili večernjeg mirisa.

Danas vam donosimo pet parfema koje bismo mogli opisati kao odvažne – „stand out in the crowd“ mirise – odlučite li se nanijeti neki od njih, u svakom ćete društvu proći zamijećeno.

Nasomatto Black Afgano Extrait De Parfum

Mirisna kreacija iz ruku parfumera Alessandra Gualtierija –  Nasomatto Black Afgano, lansirana je 2008., a smatra se najpoznatijim mirisom kompanije Orto Parisi. Gualtieri je poznat po tome da rijetko objašnjava ili opisuje mirisne note koje stoje iza njegovih parfema, a niti Black Afgano nije iznimka. Ono što je izjavio odmah po lansiranju parfema izazvalo je zanimanje ljubitelja parfema diljem svijeta – rekao je kako ovim parfemom želi dočarati osjećaj koji izaziva konzumacija opojne smole hašiša.

Snažna aroma kanabisa definitivno nije za svakoga, no žene otvorene eksperimentiranju i „statement“ komadima njime će biti oduševljene. Dodane arome smole, drveta, tamjana i duhana čine ovaj miris pomalo „mračnim“ i teškim, a sam kreator je za njega rekao „think twice before wearing it“, što ga definitivno čini pobjednikom ove kategorije parfema.

Ramon Monegal Borgia

Ramón Monegal Maso je osnivač i parfumer marke Ramon Monegal Parfums iz Barcelone u Španjolskoj. Od samih početaka kao parfumer, Monegal je pokazao hrabrost i istančan ukus pri odabiru i kombiniranju najsloženijih i skupih sirovina. Nakon dugogodišnjeg rada za druge parfemske kuće, 2007. započinje samostalnu karijeru kreiranja unikatnih parfema. Borgia je parfem drvenastih nota kreiran kao oda talijanskoj renesansi, a karakteriziraju ga tonovi kože, dima i pačulija.

U donjim notama osjete se tamjan i sandalovina, a cvjetne gornje note daju mu dozu razigranosti i romantičnosti. Bergamot, geranij, cvijet naranče, amber i muškatni oraščić samo su neke od uzbudljivih notama kojima će vas ovaj parfem očarati već u prvom nošenju.

Orto Parisi Boccanera

Talijanski parfumer Alessandro Gualtieri najbolje se može opisati kao buntovnik i nekonformist, pravi „maverick“. Svoju kompaniju Orto Parisi osnovao je 2014., a od tada je lansirao osam parfema – svaki je polučio izniman uspjeh na tržištu niche parfema.

Jednu je zanimljivost i sam istaknuo kao svojevrsno upozorenje kupcima – s njegovim mirisa riječ „umjerenost“ ne postoji. Boccanera slijedi isti princip – na prvu odiše toplim notama crnog papra i čilija, a začinski miks nadopunjuje đumbir. Ipak, već nakon nekoliko trenutaka na površinu izlazi glavna nota – tamna čokolada. Dubok, bogat i vrlo odvažan parfem zaista nije za svakoga, a najbolje će odgovarati odvažnim ženama koje s privlačenjem pogleda ( i nosova) nemaju baš nikakvih problema. Tople čokoladno-začinske note upotpunjene su sandalovinom i mošusom, a jednom kad ga isprobate – shvatit ćete zašto se našao na ovoj listi.

Serge Lutens Santal Majuscule Perfume

Kombinacija sandalovine i gorkog kakaa u ovom parfemu daju mu sasvim jedinstvenu aromu koja je oduševila ljubitelje niche parfema diljem svijeta. Bazu parfema čini snažna aroma sandalovine, zbog čega i sam proizvođač ovaj parfem naziva „Sandalovina s velikim S“ –  a s tim se može složiti svatko tko ga je isprobao.

Raskošan, baršunast i luksuzan, ovaj parfem svakako zaslužuje biti na listi najboljih. Riječ je o amber-drvenastom parfemu unisex karaktera – jednako odgovara ženama i muškarcima, a odiše i puderastim i začinskim notama.

Meo Fusciuni Notturno

Notturno parfem brenda Meo Fusciuni vrlo je aromatičan, drvenast parfem, a lansiran je 2012. Majstor parfumer koji stoji iza njega je Giuseppe Imprezzabile.

U gornjim notama osjeti se aroma ruma – što ovaj parfem čini zaista posebnim i pomalo ekstravagantnim. Srednje note odišu mirisima tinte, kože i karanfila, dok se u bazi parfema kriju breza, mošusne note, tamjan, amber i cedar.

Ovaj je parfem pomalo pjesničkog karaktera – kreiran je kako bi predstavljao tamu, noć i potragu za unutarnjim smislom. Vrlo snažan, no istovremeno senzualan miris podsjeća na stare knjižnice, kožni namještaj i toplinu doma – već jednim prskanjem stvara pravu poetičnu atmosferu.

Pročitajte još i ...