Adut hrvatskog brenda: sastojak čija anti-age snaga oduševljava

Koliko ste puta čuli da neki dijelovi tijela jednostavno stare brže od drugih? Iako to nije doslovno tako – kronološka dob svih naših stanica je ista, no pojava znakova starenja na nekim se regijama zaista događa bitno ranije nego na ostalima.

Izlaganje UV zrakama uzrokuje bržu pojavu znakova starenja

Dermatolozi tvrde – a pogled u ogledalo nam potvrđuje da je zaista tako – da su ubrzanoj pojavi znakova starenja, poput pjega, hiper ili hipopigmentacija i bora najviše podložni dijelovi tijela koji su češće izlagani UV zračenju. S obzirom na to da nam je većina tijela prekrivena odjećom, najčešće su ranijem nastanku znakova starenja podložni dijelovi tijela koje je prekrivamo – lice, vrat i ruke, odnosno nadlanice.

Osim pojačanog izlaganja UV zračenju koje prodire u koži i izaziva oštećenja stanica, koža na licu, vratu i rukama tanja je od kože na ostatku tijela te se u njoj nalaze manje rezerve kolagena, hijalurona, masnih stanica i vezivnog tkiva.

Najveći neprijatelj mladolikosti

Zbog manje količine ključnih gradivnih elemenata, tanka koža vrata, lica i ruku mnogo brže gubi vodu iz međustaničnog prostora, što onemogućava prirodno „podmazivanje“ i neometano funkcioniranje procesa potrebnih za redovnu izmjenu stanica. Sada vam je jasno zašto se transepidermalni gubitak vlage smatra najvećim neprijateljem mladolike, zdrave i čvrste kože. Iako se ovi procesi događaju u koži svake osobe, nakon 30-e oni su još izraženiji, zbog prirodnog propadanja kolagena i smanjenja zaliha hijaluronske kiseline.

Srećom, ovom je problemu moguće doskočiti – no, samo ako se na vrijeme „bacite u akciju“. Za to se pobrinuo jedan od najistaknutijih domaćih brendova, koji se osim iznimnim uspjehu na domaćem i međunarodnom tržištu, može pohvaliti i s više od 50 zlatnih medalja i priznanja – pogađate, riječ je o brendu Nikel.

Anti-age filozofija u skladu s prirodom

Zagrebačka biljna ljekarna Priroda liječi u Vlaškoj 40 jedna je od omiljenih destinacija među skincare entuzijasticama, a čim uđete u nju – bit će vam jasno i zašto. U Nikelovoj se ponudi mogu pronaći prirodni proizvodi namijenjeni svim problemima kože koje možete zamisliti – od hidratantnih krema i losiona, njegujućih maski, snažnih pilinga, moćnih anti-age formula, preko specijaliziranih preparata za njegu usana, područja oko očiju ili pak za ublažavanje proširenih pora, a jednako je bogata ponuda i proizvoda za njegu tijela…

No, danas nam najviše pažnje privlače anti-age noviteti čija filozofija u potpunosti utjelovljuje koncept nagrađivanog brenda prirodne kozmetike. Vođeni idejom da sve ono što je dobro za kožu kada se konzumira „iznutra“, djeluje jednako dobro kada se nanosi na kožu u prilagođenoj formi, stručnjaci Nikelovog laboratorija kreirali su inovativnu linija JABUKA. Iza naočigled jednostavnog naziva kriju se tri vrhunska proizvoda, od kojih je svaki namijenjen jednoj „kritičnoj“ regiji kad su znakovi starenja u pitanju – licu, vratu i rukama.

Bioflavonoidima do pomlađene i čvrste kože

Jabuka je u kontekstu prehrane poznata kao jedna od najzdravijih namirnica, prepuna je vitamina C – poznatog po snažnom učinku na sintezu kolagena, a obiluje i drugim vrijednim nutrijentima poput nezasićenih masnih kiselina, minerala i oligoelemenata. Isti je princip sadržan i u liniji JABUKA domaćeg brenda –  Krema protiv bora sadrži obilje bioflavonoida koji dodatno stimuliraju djelovanje vitamina C te snažnim antioksidativnim djelovanjem sprječavaju proces ubrzanog starenja kože.

Kada pomislimo na zdravu, mladoliku i prekrasnu kožu, prvo što nam pada na pamet su svježina, jedrost i napetost – a istim se riječima može opisati i voćka koja stoji iza cijele linije. Kombinacija bioflavonoida i vitamina koje pronalazimo u jabuci jača čvrstoću i elastičnost kože, poboljšava njenu strukturu te potiče proizvodnju novog kolagena, čime zaglađuje bore i borice na površini kože.

Osim ekstrakta ekoloških crvenih jabuka, ova iznimno djelotvorna krema sadrži karnozin, liposomalni endogeni faktor protiv starenja. Polifenoli iz jabuke najvrjedniji su sastojak Kreme protiv bora, jer povećavaju apsorpciju vitamina C, povećavaju elastičnost kapilara i vena te pomažu u očuvanju prirodnog kolagena.

Ekološki uzgojen sastojak za maksimalnu učinkovitost vitamina C

S obzirom na to da je štetnim vanjskim utjecajima i preranom nastanku znakova starenja jednako izložen i vrat, Nikel se pobrinuo za kompletnu anti-age rutinu koja je potrebna svakoj ženi nakon 30-e. U liniji JABUKA nalazi se Serum protiv bora za lice i vrat koji se oslanja na ekstrakt ekoloških crvenih jabuka bogatih brojnim blagotvornim spojevima, među kojima je najistaknutiji antocijan.

Ovaj biljni pigment zaslužan je za žarko crvenu boju ploda jabuke – a što je kora crvenija, jabuka je bogatija tim bioflavonoidom koji štiti kožu od negativnih faktora, istovremeno pojačavajući učinkovitost vitamina C.

Baš poput kreme iz iste linije, i Serum protiv bora za lice i vrat sadrži fosfolipide, zadužene za obnovu oštećene hidro-lipidne barijere kože, prevenciju gubitka vlage iz dubljih slojeva te poboljšanje cjelokupnog stanja kože. U Nikel proizvodima fosfolipidi se nalaze u obliku organiziranih tekućih kristala, a dobiveni su iz biljnih ulja, zbog čega mogu u kratkom vremenu obnovi oštećenja na koži i spriječiti nastanak dubljih znakova starenja.

Faktor koji ne smijete zaboraviti

Naposljetku, pri kreiranju anti-age rutine, nikako nemojte zaboraviti na ruke. Koža na našim rukama nevjerojatno je osjetljiva, a gotovo nikad adekvatno zaštićena. Zbog neprestanog korištenja šaka i prstiju, slojevi kože na rukama mnogo su tanji od ostatka tijela, a potkožne masnoće na njima gotovo ne postoje.

Često pranje ruku, upotreba dezinficijensa i izloženost vremenskim uvjetima neprestano oštećuju ionako tanku kožu, dovodeći do brojnih pukotina, propadanja kolagena i gubitka punoće i kvalitete kože. Ako ste ikada pomislili kako vam ruke izgledaju deset godina starije od ostatka tijela – vrijeme je da nešto promijenite.

Brzoupijajuća krema za ruke iz Nikelove linije JABUKA kreirana je kako bi oštećenoj i isušenoj koži ruku pružila osjećaj svježine i hidratacije, bez osjećaja masnoće. Zahvaljujući ulju badema, učinkovito štiti kožu od isušivanja te pruža rukama osjećaj mekoće i elastičnosti te prevenira negativan utjecaj štetnih vanjskih faktora.

Ipak, jedna se karakteristika ove kreme posebno ističe – a to je činjenica da se upija iznimno brzo. Većina nas se može složiti kako među iritantnije dijelove beauty rutine beskrajno čekanje da se krema na rukama upije – kako ne bismo njome zamastili rukave omiljene košulje ili pak torbicu od brušene kože… Nakon svakog pranja ruku, na njih nanesite tanak sloj Brzoupijajuće kreme za ruke i uživajte u mekim, glatkim i zaštićenim rukama čitav dan, i to bez masnih tragova na odjeći.

Pročitajte još i ...