Nove grudi prije ljeta i koje su cijene

Brazilian supermodel Gisele Bundchen in promotional and behind the scenes pictures for her own brand Gisele Intimates in their 2014 collections., Image: 212194001, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

“Volim svoje grudi jer su čvrste. Mama mi je uvijek govorila kako idealne grudi stanu u čašu za šampanjac i zato sam sretna što su moje male”, izjavila je Cameron Diaz, ali i dodala kako je kao mlada čeznula za većim grudima. Po kuloarima se šuška kako je prekrasna glumica ipak odlučila ispuniti svoj mladenački san i povećala grudi, ali to ćemo ostaviti vama da prosudite. 

Victoria's Secret has posted a photo on Instagram with the following remarks: Ready to go strapless? From soft & lacy to light-as-air, we’ve got you covered. Swipe to see our most popular styles! #KeepUpTheSexy Twitter, 2018-03-02 11:22:28. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 364807029, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Istraživanje britanskog Sveučilišta Anglia Ruskin, provedeno na 18.000 žena u 40 zemalja, među njima i u Hrvatskoj, pokazalo je pak kako bi više od pola Hrvatica željelo imati veće grudi, manje od trećine zadovoljno je “trenutačnim stanjem”, a samo 17 posto njih smatra kako su manje grudi “bolja opcija”. Prosječna dob anketiranih žena bila je 33 godine. 

Danas je moguće povećati grudi uz vrlo prirodne rezultate, zbog čega je ponekad vrlo teško uočiti kako je riječ o implantatima, a još je teže to primijetiti ako su grudi povećane masnim tkivom. Zato, ako su “nove grudi” vaša životna želja, otkrivamo vam metode i cijene te najbolje stručnjake kojima se s povjerenjem možete prepustiti u ruke. 

Povećanje grudi implantatima 

Kod povećanja grudi implantatima najprije se, u razgovoru s kirurgom, određuje veličina, tekstura i oblik implantata. Rezultati se dogovaraju odmah u startu i jasno je koja će biti konačna veličina dojki. Kirurg može smjestiti implantat ispod prsnog mišića ili ispod prsne žlijezde, ovisno o godinama žene, stanju kože i veličini i obliku prirodnih dojki. Operacija povećanja grudi najčešće traje oko 2 do 3 sata i izvodi se u općoj anesteziji. Nakon zahvata nosi se mekani, komforni kompresivni grudnjak kroz četiri tjedna kako bi se smanjila postoperativna oteklina i zadržao implantat na mjestu gdje je postavljen. Vrijeme oporavka koje je potrebno nakon povećanja grudi ovisi o zahvatu koji se izvodi i o samoj pacijentici. 

Povećanje grudi masnim tkivom 

Povećanje grudi masnim stanicama izvodi se pomoću masnog tkiva koje se prikuplja s bilo kojeg dijela tijela na kojemu se nakupljaju masne stanice, a najčešće je riječ o bedrima, trbuhu i regiji poviše stražnjice. Operacijski zahvat traje oko 3 sata, a sam tijek operacije sastoji se od tri dijela: najprije se radi liposukcija, potom se priprema masno tkivo za transfer koje se zatim injektira u grudi. Oporavak je brz i na posao se možete vratiti već 3 – 4 dana nakon operacije, a tijekom dva tjedna nosi se steznik za tijelo, kao i nakon klasične liposukcije. Ono što treba naglasiti je da su rezultati nepredvidljivi i ne može se sa sigurnošću utvrditi koliko će se grudi povećati. 

Idealna kandidatkinja 

Iako povećanje grudi vlastitim masnim tkivom zvuči primamljivo, važno je biti svjestan da nije svatko idealan kandidat za ovu metodu. Naime, velik dio žena koje se odlučuju na povećanje grudi sitnije su građe. Treba napomenuti kako za povećanje grudi vlastitim masnim tkivom treba imati dovoljno kvalitetnog masnog tkiva. Kako bi se grudi povećale za 1 broj, potrebno je barem 300 ml masti, iako se uglavnom radi o 200 ml masti po dojci. Također, usprkos najboljim tehnikama, oko 30 posto tog masnog tkiva propadne, stoga zahvat treba ponoviti kako bi se ostvarili željeni rezultati. 

Žene se najčešće odlučuju za do 2 broja veće grudi, a takav se učinak teško postiže tehnikom povećanja masnog tkiva iz prvog puta. S obzirom na to da su rezultati lipotransfera nepredvidivi i da se operacija najčešće mora ponoviti kako bi se postiglo značajnije povećanje, i dalje više od 80 posto žena bira implantate. Također, implantatima se ostvaruje bolje lifting efekt pa je i to razlog češćeg odabira te metode. Usprkos tome, zaista je privlačna činjenica da se u povećanju grudi koristi vlastito masno tkivo koje se transferira iz jednog dijela tijela u drugi. Takva metoda omogućuje prirodnije rezultate, i to bez ožiljaka.

Poliklinika Bagatin 

Dr. med. Tomica i doc. dr. sc. Dinko Bagatin postali su sinonim za estetsku i plastičnu kirurgiju, a Poliklinika Bagatin mjesto je na kojem se redovno mogu vidjeti i mnoga poznata lica.

Povećanje grudi jedan je od najčešćih zahvata u toj poliklinici. Izvodi se ugradnjom implantata koji su dizajnirani tako da povećavaju male, nerazvijene grudi ili pak poslije dojenja da bi vratili i povećali volumen grudi. Izbor prave veličine implantata najvažnija je zajednička odluka pacijenta i kirurga. Prije same operacije, u 3D simulaciji možete vidjeti kako biste izgledali nakon zahvata što uvelike pomaže komunikaciji između doktora i pacijentice. Taj uređaj naziva se Vectra XT 3D i u regiji je dostupan isključivo u Poliklinici Bagatin. 

Glumičić Aesthetic Clinic 

Jedan od najeksponiranijih hrvatskih liječnika gotovo je sinonim za estetsku kirurgiju, a mnoge osobe iz hrvatskog javnog života pohvalile su se estetskim ili funkcionalnim zahvatim kod vrsnog liječnika prim. Siniše Glumičića.

Uz povećanje grudi vlastitim masnim stanicama, u  Glumičić Aesthetic Clinic koriste se implantati Mentor i Polytech, sa svim potrebnim registracijama u Hrvatskoj, EU i SAD-u. Svaka pacijentica po obavljenom zahvatu dobiva kompletnu pismenu dokumentaciju i registraciju implantata. Najnovija generacija implantata izuzetno je sigurna, nije kancerogena, a može se po postavljanju implantata planirati trudnoća, roditi i dojiti dijete. Kako je nova generacija implantata punjena specijalnim kohezivnim gelom, više nema straha od pucanja i razlijevanja sadržaja implantata te njegova širenja u druge dijelove tijela. 

Poliklinika Veir

Renomiranom zagrebačkom liječniku, subspecijalistu plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije koji se educirao u svjetskim centrima poput Madrida, Beča, New Yorka, Baltimorea, Washingtona, Sad Diega i LA-a, prim. dr. sc. Zoranu Veiru, u Polikliniku Veir sa željom za ljepšim grudima dolaze brojne žene iz regije, pa i šire.

Operacija povećanja grudi, kako kaže dr. Veir, jedan je od najčešćih zahvata koje izvodi. Obavlja se u općoj anesteziji, a pacijentica u klinici ostaje jedan dan nakon operacije. Kućni oporavak traje tjedan dana, no fizičke je vježbe i veće napore potrebno izbjegavati još sljedeća četiri do šest tjedana. Povećanje grudi se radi implantatima posljednje generacije. Punjeni su kohezivnim gelom  (tzv. Memory gel) koji na najbolji mogući način imitira volumen i oblik prirodne dojke.

Poliklinika Duduković & Kisić

Dr. Hrvoje Kisić jedan je od najtraženijih zagrebačkih plastičnih kirurga. Nakon diplome na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalizirao je opću kirurgiju, a potom je završio i subspecijalizaciju iz plastične kirurgije. Dio subspecijalističke edukacije proveo je u Sveučilišnoj bolnici u Padovi, s posebnim naglaskom na mikrokirurgiji te rekonstruktivnoj kirurgiji dojke.

S kolegom, dr. sc. Mladenom Dudukovićem, pokrenuo je Polikliniku Duduković & Kisić. U većini slučajeva, u poliklinici  Duduković & Kisić dojke se povećavaju umetanjem silikonskih implantata najnovije generacije, poznatijih pod imenom “gummy bear” implantati. Idealne kandidatkinje za operaciju povećanja grudi su pacijentice s manjim dojkama koje bi ih željele povećati i poboljšati tjelesne proporcije, zatim majke kojima su se grudi “ispuhale” nakon trudnoće i dojenja te pacijentice s prirođenim anomalijama grudi, poput asimetrije ili neprirodnog izgleda.

Poliklinika Sinteza 

Poliklinika Sinteza poznata je po slijeđenju, ali i uvođenju trendova u estetskoj medicini i kirurgiji, kao i po korištenju inovativnih metoda. Svi kirurzi poliklinike su iskusni u estetskim i rekonstruktivnim operacijama na grudima s više od 200 operacija dojki godišnje. Renomirani plastičar iz Poliklinike Sinteza i nacionalni trener za rekonstrukciju i estetsku kirurgiju dojke prof. dr. sc. Davor Mijatović ujedno je predstojnik Zavoda za plastičnu kirurgiju i voditelj Katedre za kirurgiju zagrebačkog Medicinskog fakulteta.

Implantati koje koriste građeni su od kohezivnog silikonskoga gela unutar čvrste ovojnice, a proizvođači su renomirani svjetski brendovi s certifikatom za zdravstvenu ispravnost na području Europske unije kao i odobreni od FDA. Postoje okrugli i anatomski (oblik suze) te s obzirom na kvalitetu površine glatki i teksturirani. Anatomski implantati pružaju prirodniji i umjereniji oblik grudi dok okrugli naglašavaju dekolte. Izbor implantata za povećanje grudi određuje pacijent dok se veličina baze implantata kao i ostale dimenzije određuju tijekom mjerenja, a ovise o veličini i odnosima na prsnom košu pojedinog pacijenta. U Poliklinici Sinteza za povećanje grudi koriste implantate renomiranih i pouzdanih proizvođača Mentor i Allergan.

South Africa fashion model Jenna Pietersen stars in Lingadore Lingerie Spring Summer 2014 collection., Image: 192712164, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Cijene povećanja grudi

Ako razmišljate o povećanju grudi, a niste sigurni koju metodu odabrati, najbolje je razgovarati s kirurgom koji će vam na konzultacijama objasniti ima li vaše tijelo potrebne preduvjete za povećanje grudi masnim tkivom ili su za vas ipak bolji izbor implantati. Ovisno o tome odlučite li se za povećanje grudi implantatima ili masnim tkivom, cijene se kreću od 28.000 do 38.000 kuna.

Pročitajte još i ...