Novi anti-age serum s omega kiselinama

Omega masne kiseline već su desetljećima na top listama „superhrane“ – no u posljednje se vrijeme sve češće spominju i u kontekstu njege kože.

Kad je u pitanju prehrana namijenjena proljepšavanju tena, najčešće se spominju namirnice poput plave ribe, biljnih ulja i orašastih plodova. Razlog? Upravo su riba i orašasti plodovi najveći prirodni izvor izrazito vrijednih omega kiselina.

Petra Nemcova at arrivals for Rihanna’s 3rd Annual Diamond Ball, Cipriani Wall Street, New York, NY September 14, 2017., Image: 349425454, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Steven Ferdman/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett

Štite od štetnog zračenja, hrane isušenu kožu i smiruju upale

Najpoznatije Omega kiseline su Omega 3 masne kiseline, čije su višestruke koristi za zdravlje i ljepotu kože dokazane brojnim studijama.

Osim što predstavljaju određen sloj zaštite od štetnog UVA i UVB zračenja, djeluju preventivno i na akne te druge upale na koži. Dokazano je kako redovito korištenje Omega 3, 6 i 9 masnih kiselina povećava razinu prirodne vlažnosti kože, osnažuje zaštitnu barijeru te smanjuje oštećenja nastala zbog izlaganja suncu. Za razliku od brojnih drugih vitamina i nutrijenata, njihova je topikalna upotreba jednako učinkovita kao i konzumiranje kroz prehranu.

Nekoliko učinaka u jednom koraku

Upravo se na snažnim Omega kiselinama baziraju najnoviji proizvodi iz 5 Omega linije brenda Novexpert – Ulje za čišćenje i Booster Serum s 5 Omega kiselina.

Iznimno nježna formula uljnog čistača oduševila je sve koji su je isprobali, jer je kreirana s najosjetljivijom i izrazito suhom kožom na umu. Ako se i vi često nađete u situaciji u kojoj nemate vremena koristiti mnogo proizvoda u skincare rutini, ovaj vam proizvod omogućava da samo jednim korakom postignete četiri učinka.

U jednoj bočici ovaj proizvod objedinjuje nekoliko koraka skincare rutine – uklanja sve vrste makeupa, čak i vodootporni; eliminira zagađivače i čestice onečišćenja iz okoliša koje su se nakupile na koži; zaglađuje površinu lica i djeluje kao dubinska hranjiva njega, istovremeno smirujući upale koje se na suhoj koži mogu često javiti.

Djeluje dugotrajno na teksturu, mekoću i zaglađenost lica

Ulje za čišćenje s 5 Omega uklanja sve vrste šminke, čak i vodootpornu, a koristiti se može na čitavom licu, području oko očiju te na usnama. Posebnost ovog proizvoda leži u tome što nije riječ samo o čistaču, već i anti-age proizvodu koji djeluje dugotrajno. Nakon čišćenja, koža lica ostaje hidratizirana čitav dan, a 5 Omega masnih kiselina (3, 5, 6, 7 i 9) u mjesec dana će znatno poboljšati površinsku teksturu i zaglađenost kože.

U kombinaciji s mekom pamučnom maramicom, ovo će visokoučinkovito ulje djelovati snažno, no istovremeno vrlo nježno. Zahvaljujući 100 % prirodnom sastavu i visokom udjelu sastojaka koje su formulirali liječnici, riječ je o formuli koja će lice ostaviti iznimno njegovanim, mekim i blistavim.

Za svakodnevnu upotrebu, preporučuje se nanijeti nekoliko kapi ulja na jednu stranu navlažene maramice, nakon čega drugom – čistom stranom – uklonite ostatak makeupa. Za večernje, dubinsko čišćenje, najbolje je nekoliko kapi ulja nanijeti na suhe ruke te izmasirati lice, uključujući i područje oko očiju. Nakon toga, potrebno je rukama dodati mlaku vodu i temeljito isprati proizvod koji će se u dodiru s vodom pretvoriti u emulziju.

Magični serum s iznimnim anti-age učinkom

Ipak, kad je anti-age učinak Omega masnih kiselina u pitanju, apsolutna je zvijezda novi Novexpert 5 Omega Booster Serum – jedinstveni korak u njezi kože koji sadrži sve Omega masne kiseline u samo jednoj bočici.

Namijenjen suhoj, ali i normalnoj koži, ovaj serum intenzivno hrani kožu uz visoku koncentraciju 100% biljnih sastojaka protiv starenja. Djelujući na dubinsku hidrataciju, djelovat će na sve znakove starenja kože, istovremeno pružajući preventivnu i korektivnu ulogu.

5 Omega, 5 učinaka

S obzirom na to da manjak omega rezultira isušenom i nadraženog kožom, ali i bržom pojavom znakova starenja, kombinacija čak 5 vrsta omega kiselina djeluje na kožu poput regeneracijskog „boosta“.

Kako pojedine Omege djeluju na kožu i zašto je baš ova kombnacija dobitna, saznali su okupljeni na predstavljanju noviteta brenda Novexpert.

Francuska kozmetička kuća NovExpert u Muzeju za umjetnost i obrt otkrila nam je nova saznanja o upotrebi omega masnih kiselina u kozmetičkoj industriji.
Predstavljanje noviteta iz Novexpert linije 5 Omega

Omega 3 s uljem Inca Inchi, najkoncentriranijim svjetskim izvorom omega 3, djeluje kao snažan  “booster” te potiče obnovu stanica kože. Kad je u pitanju antioksidativno djelovanje, za njega je zadužena omega 5, dobivena iz ulja sjemenki šipka.

Vitaminski „boost“ osigurava Omega 7 – jedinstveni koncentrat vitamina A, C i E dobiven iz ulja oraha, dok će Omege 6 i 9 djelovati hranjivo i blagotvorno zahvaljujući biljnim uljima jojobe, marule i sezama.

Pročitajte još i ...