Novi osmijeh u jednom danu – po izvrsnoj cijeni

Osmijeh je jedno od naših najprepoznatljivijih obilježja – mnoge ljude pamtimo upravo po njemu, a širok, srdačan osmijeh nam može popraviti i najtmurniji dan, čak i kada dolazi od neznanca.

Problem koji može narušiti samopouzdanje i utjecati na kvalitetu života

Upravo zato nam problemi sa zdravljem i gubitkom zubi mogu drastično narušiti kvalitetu života, utjecati na samopouzdanje, kao i na sliku o sebi – jer ako se ne možemo opušteno nasmijati, mnoge su nam životne radosti ograničene.

Osobe koje su se susrele s gubitkom zubi – bilo da je do njega došlo zbog parodontitisa ili pak zbog nesaniranih karijesa koji su se s vremenom proširili na korijen i uzrokovali upalu u korijenskom kanalu i okolnim strukturama zuba – znaju da je riječ o problemu s kojim se nije niti malo jednostavno nositi.

Svaka treća osoba susreće se s gubitkom zubi?

Suprotno uvriježenom mišljenju, gubitak zuba nije samo estetski problem – osim što može dovesti do nepravilnog zagriza, može znatno utjecati na psihičko i emocionalno zdravlje osobe.

Iako se s njime prije ili kasnije susretne gotovo svaka treća odrasla osoba, gubitak zubi i dalje u nama izaziva osjećaj srama i stigmatiziranosti u društvu – a put do novog osmijeha često nam se čini nedostižnim.

Najuspješniji pristup za novi osmijeh

Ipak, posljednjih je godina dentalna medicina toliko napredovala da danas put do novog osmijeha ne mora podrazumijevati dugotrajne postupke, bolne oporavke i višemjesečne odlaske stomatologu – a jedan od najuspješnijih pristupa svakako je „All on 4“ terapija, dostupna u zagrebačkoj stomatološkoj poliklinici TIM DENT Miličić.

Dr. Marko Miličić i dr. Tamara Žaja Miličić

Riječ je o najmodernijoj terapiji za pacijente kojima je potrebno nadomjestiti sve zube, a u usporedbi s prijašnjim metodama – manje je invazivna te omogućava dolazak do novog osmijeha u 24 sata.

Detalje nam je objasnio dr. med. dent. Marko Miličić, specijalist oralne kirurgije i implantologije –  otkrivši kako pacijent već sljedeći dan nakon ugradnje dobiva fiksni privremeni most, odnosno novi osmijeh.

Manje invazivan put i brži rezultati

„All-on-4 terapija sve je češća preporuka i sve češći odabir pacijenata kad situacija u čeljusti to dopušta. Riječ je o metodi ugradnje fiksnog protetskog nadomjeska na četiri implantata u bezuboj čeljusti ili u čeljusti za koju su indicirana vađenja svih zubi“, ističe dr. med.dent. Marko Miličić.

Dr. Marko Miličić

Jedna od najvećih prednosti je manje invazivna priroda zahvata te mnogo brži dolazak do rezultata, a kako zapravo izgleda čitav proces?

All-on-4 je brza i manje invazivna terapija koja se izvodi u samo dvije faze. Nakon što dijagnostikom 3D CBCT u klinici oformimo plan terapije, prva je faza ugradnja implantata te izrada privremenog fiksnog mosta – koji već tad zadovoljava funkcijske i estetske zahtjeve“, objašnjava nam specijalist oralne kirurgije i implantologije.

Kada očekivati trajno rješenje?

Upravo je ovaj korak ključan za samopouzdanje pacijenta – već 24 sata nakon ugradnje implantata moći će se bezbrižno nasmijati. Koliko je potrebno za izradu trajnog rješenja?

Dr. Marko Miličić s pacijentom

„Nakon 4 – 6 mjeseci specijalist protetike u suradnji s našim dentalnim laboratorijem izrađuje trajni most na titanskoj ili cirkonskoj konstrukciji te se postavljaju zasebne cirkonske krunice. Pacijentima to uvijek predlažem kao kvalitetnu funkciju i estetsku rehabilitaciju bezubih čeljusti“, objašnjava nam dr. Marko Miličić.

Više o All-on-4 terapiji možete poslušati u videu.

Ovakav sveobuhvatni pristup, koji pacijentima omogućava sve što je potrebno za novi osmijeh pod jednim krovom – ordinacije, RTG odjel i zubni laboratorij – osigurava pružanje kompletne usluge u kratkom vremenu. A složit ćemo se – kad je u pitanju gubitak zubi, želimo do rješenje doći u što kraćem vremenu i sa što manje komplikacija.

Zadovoljni pacijenti najbolja su preporuka

Što o All-on-4 terapiji kaže pacijentica stomatološke ordinacije TIM DENT Miličić?

Ako se i vi nalazite među osobama pogođenim gubitkom zubi, izvrsna je vijest da ovu revolucionarnu terapiju u zagrebačkoj stomatološkoj ordinaciji TIM DENT Miličić do kraja veljače možete napraviti po 15% nižoj cijeni – kako bi put do novog osmijeha bio što lakši.

Pročitajte još i ...