Novosti iz omiljene Guerlainove kolekcije Aqua Allegoria

Otkako je legendarna francuska parfemska kuća Guerlain krajem devetesetih godina lansirala kolekciju Aqua Allegoria – liniju pristupačnih mirisa nadahnutih prirodom, njezina popularnost ne prestaje rasti. Tijekom godina, i sama kolekcija kontinuirano raste pa joj se, iz sezone u sezonu, pridružuju nove mirisne kreacije. Najnovije su Rosa Rossa i Nerolia Vetiver koje nas uvode u blistavo proljeće koje se upravo spremamo otkriti i doživjeti.

Za Maison Guerlain, Aqua Allegoria više je od same kolekcije – ona je manifest povezanosti s prirodom i njezinim čudima.

Novi održivi mirisi

Upravo iz te perspektive, Guerlain donosi ova dva parfemska noviteta koji su još više green nego do sada. Njihova vrhunska formulacija  sadrži 90 do 95 posto sastojaka prirodnog podrijetla, među kojima se ističe alkohol koji dolazi iz održive poljoprivrede.

Lansiranje ovih dvaju noviteta bila je prilika i za predstavljane nove bočice za Aqua Allegoria mirise koje su također rezultat ekološkog promišljanja. Naime, od sada se bočice ove omiljene linije proizvode od recikliranog stakla i mogu se dalje reciklirati.

Kako su izvijestili iz Guerlaina, ovaj im poslovni potez omogućava smanjenje emisije CO2 za 60 posto, upotrebu stakla za 24 posto, a plastike za 44 posto.

Guerlain Aqua Allegoria Nerolia Vetiver

Definirana kao “cvjetna alegorija mediteranske svjetlosti”, ovaj novi miris kojega potpisuju parfumeuri Thierry Wasser i Delphine Jelk – donosi blistavi neroli iz Kalabrija, kojega naglašava vetiver, osvježava bosiljak, dok mu smokva daje gurmansku notu.

Zanimljivo je da nam Guerlainovi stručnjaci savjetuju da kreiramo vlastiti mirisni potpis kombinirajući Neroliju Vetiver s ostalim zvijezdama kolekcije kao što su Bergamote Calabria, Orange Soleia, Mandarine Basilic ili Pera Granita. Jedva čekamo isprobati!

Guerlain Aqua Allegoria Rosa Rossa

Rosa Rossa radosna je oda ruži. Ovdje ona cvate na kremastoj, puderastoj i mošusnoj podlozi od sandalovine, uz vessel i prštave voćne note crony ribizla i ličija. Dodajte joj kreacije Bergamote Calabria, Pera Granita, Flora Cherrysia, Mandarine Basilic, Granada Salvia ili Flora Salvaggia i kreirajte vlastitu kombinaciju.

Pročitajte još i ...