Objavite rat celulitu uz ove TOP tretmane za oblikovanje tijela

“Mislim da bi svaka žena htjela nešto poduzeti u vezi svog celulita”, rekla je onomad Tyra Banks, američki supermodel i voditeljica. Njena showbusiness kolegica, pjevačica hita Man, I Feel Like A Woman, Shania Twain rekla je kako ne želi da itko fotografira njen celulit jer ga jednostavno – ne podnosi! I Tyra i Shania predstavljaju jedan spektar odnosa kojeg žene imaju s celulitom, dok bi se Kim Kardashian, poznata po, pa svom tijelu, jednom izjavila – “Imam celulit, pa što?”, svrstala s druge strane spektra odnosa prema celulita. Ona bi bila žena koja prihvaća svoj celulit. No, odnos s celulitom kod žena može se opisati još jednom izjavom nepoznate, pretpostavljamo žene, na internetu, koja je ustanovila da muškarci nemaju celulit, pa bi zbog toga bog morao biti muškarac!

Nepravedno izvučena genetska lutrija neke žene jednostavno nije usrećila, pa se bore s celulitom bile mršave ili punašnije. To je jednostavno tako i nema veze s kilogramima već s hormonima. Točnije, iako još uvijek ne postoje dovoljno čvrsti dokazi, smatra se da je glavni krivac za celulit estrogen. Upravo zbog estrogena, muškarci celulit nemaju, odnosno imaju ali u daleko manjem opsegu nego žene i to u nedostatku androgenih spolnih hormona.

PROČITAJTE VIŠE: Ovu kremu su hrvatski dermatolozi proglasili najboljom!

No, okriviti hormone za celulit bilo bi nepravedno jer na njega utječu i metaboličko stanje tijela, dob žene, način prehrane, izloženost stresu, ali i gola genetika! Naime, sve promjene u ženinom tijelu, ovisno u kojoj je životnoj fazi (menopauza, perimenopauza, postporođaj…) na određene su načine povezane s estrogenom koji daje čvrstoću i elastičnost koži, a i regulira cirkulaciju krvi i limfe, pospješuje i bujanje vezivnog i masnog tkiva. Različite razine stresa ali i prirodne promjene kojima je žena izložena kroz život utječu na metabolizam odnosno razgradnju i prijenos hranjivih tvari kroz organizam. Posljedično, promjene u životu žena i djevojaka poput trudnoće, puberteta i menopauze dovode do slabije razgradnje masnoće u tijelu, pa i nastanak celulita. Za celulit se smatra da se pojavljuje oko puberteta, upravo kada se nivo estrogena u tijelu djevojke počinje povećavati.

PROČITAJTE VIŠE: Nije svaki celulit isti – koja kombinacija tretmana će vam pomoći?

Iz kojeg god razloga vas mučio celulit, s njim se ne morate miriti, ne mora vam se sviđati. Ujedno je i skroz okej da ga volite, da ste ga prihvatili, da ste zadovoljne svojim tijelo. Vaše tijelo je vaše, pa tako možete s njim raditi što god želite. A na nama je da vam pružimo mogućnost osjećati se apsolutno savršeno u svom tijelu, s celulitom i bez njega. No, s obzirom na to da nam je celulit tema, bilo bi pošteno predstaviti tretmane koji će vam pomoći istopiti celulit i oblikovati tijelo kako bi bilo potpuno zadovoljni!

Današnje, suvremene tehnologije omogućuju u vrlo kratkom roku tijelo kakvo si poželite, minimalno invazivno, doslovce u pauzi za ručak. Poliklinike za estetsku kirurgiju i dermatologiju imaju simpatične i učinkovite strojeve koji koriste i ultrazvuk, i radiofrekvenciju, mikrovalove i lasersku tehnologiju kako bi oblikovali tijelo, ne šteteći koži, poštujući želje pacijentica, ali i pacijenata.

Onda – Coolwaves

Onda predstavlja tehnološku revoluciju u području tretmana za tijelo, gdje je po rezultatima i sigurnosti naprosto bez konkurencije. Ovaj inovativan i jedinstven tretman bazira se na mikrovalovima, takozvanim Coolwaves, koji djeluju na masno tkivo i celulit te zatežu kožu, no pritom preskaču njezinu površinu i izravno targetiraju subdermalno tkivo. Mikrovalovi koriste frekvenciju od 2.45 GHz koju apsorbiraju adipociti, odnosno masne stanice. Samo sedam posto radiovalova zaostaje na površini kože, dok njih 93 posto odlazi u potkožno masno tkivo, što je i glavni cilj tretmana. Ondje uzrokuju metabolički stres masnih stanica, zbog čega se povećava njihova temperatura koja dovodi do promjene u kemijskoj strukturi. To u konačnici potiče metabolizam stanica koje se zbog toga počinju „znojiti“. To znojenje naziva se “blebbing” efekt i ne uzrokuje oštećenja na membrani masnih stanica već se one znojenjem prazne – i tako reduciraju.

Onda djeluje na vezivno tkivo i uspješno se rješava celulita, penetrira duboko u masne naslage te ih potiče na znojenje dok ne nestanu, a potiče i stvaranje novog kolagena koji utječe na zatezanje kože.

Venus Legacy

Ovaj tretman namijenjen je svima koji se bore za neželjenim masnim naslagama. Također preporučuje se tijekom faza mršavljenja i gubitka tjelesne težine kod osoba koji su u programu mršavljenja. Ne samo kako bi im pomoglo u borbi protiv suvišnih kilograma nego također ima za cilj zatezanje kože kako ne bi došlo do zaostajanja viška kože nakon gubitka tjelesne težine.

Multipolarna radiofrekvencija iznimno brzo i ravnomjerno prenosi te raspoređuje toplinsku energiju na više razina dubine tkiva. Ova termalna reakcija u ciljanom tkivu stvara umirujuću, terapeutsku toplinsku matricu koja potiče prirodni mehanizam zacjeljivanja tijela koji uzrokuje zatezanje kože i stvaranje novog kolagena, poboljšavajući teksturu kože te smanjujući celulit.

MedContour Multipower

Med Contour Multipower je uređaj za nekirurško oblikovanje tijela koji koristi kombinaciju ultrazvuka i radiofrekvencije za smanjenje masnih nakupina, uklanjanje celulita i zatezanje kože lica i tijela. Nakon tretmana tijelo se samo pobrine za ostatke masnih naslaga koje razgrađuje putem bubrega i jetre, te izbacuje iz tijela, a celulit nestaje!

Foto: Poliklinika Bagatin

Tretman je bezbolan i nema komplikacija. Proizvođač savjetuje paket od minimalno 3 do 5 tretmana u razmaku od 7-20 dana. Uređaj MedContour platforma znatno je bolji od prethodnog uređaja po rezultatima, te je poseban po brojnim revolucionarnim rješenjima.

Encurve No. 1

Encurve je trenutno na tržištu najnapredniji aparat za nekirurško oblikovanje tijela. Njegova prednost je kontrolirana dostava energije u potkožne masne stanice putem specifične frekvencije emitirane energije (27.12 MHz) koja dovodi do apsorpcije energije i posljedičnog osciliranja masnih stanica što u konačnici dovodi do njihove smrti- pucanja njihovih membrana i oslobađanja staničnih dijelova koji se iz tijela odstranjuju putem mokraće fiziološkim procesima izlučivanja. Prednost navedene frekvencije je u tome što je apsorpcija specifična za masne stanice čime se štiti koža i okolna tkiva kao npr. mišići, a napadaju se masne stanice.

Foto: Centar za estetsku kirurgiju Zoran Žgaljardić

Ovaj tretman namijenjen je svima koji se bore za neželjenim masnim naslagama i celulitom. Također, preporučuje se tijekom faza mršavljenja i gubitka tjelesne težine kod osoba koji su u programu mršavljenja. Ne samo kako bi im pomoglo u borbi protiv suvišnih kilograma nego također ima za cilj zatezanje kože kako ne bi došlo do zaostajanja viška kože nakon gubitka tjelesne težine.

Pročitajte još i ...