Kako se vlastito masno tkivo može koristiti u estetskim zahvatima?

Lipotransfer ili lipofilling naziv je za zahvat tijekom kojeg se vlastitim masnim tkivom popunjavaju drugi dijelovi tijela. Ovaj zahvat stekao je široku popularnost zahvaljujući prirodnim rezultatima koje daje. Izdvojili smo sve što o njemu trebate znati.

Kako izgleda zahvat?

Lipofilling odnosno lipotransfer zahvat je koji se odvija u dva koraka. Prvo se liposukcijom prikuplja količina masnog tkiva potrebna za popunjavanje drugih dijelova tijela, potom se mast obrađuje, a zatim aplicira u željene dijelove.

Dutch model Doutzen Kroes stunts in the new 2016 lingerie collection of Hunkemšller., Image: 304663780, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Što se sve može popunjavati?

Mast se koristi prvenstveno za nadoknadu volumena, oporavak i obnovu tkiva, a dokazano je i da luči brojne spojeve koji potiču regeneraciju tkiva. Neki od dijelova tijela koji se mogu korigirati vlastitim masnim tkivom su usne, grudi, stražnjica, bore i obrazi.

Masnim tkivom popunjavaju se nepravilnosti na koži, a postupkom se mogu ispraviti gotovo svi nedostatci na licu – podignuti jagodice, smanjiti podočnjaci, ublažiti nazolabijalne bore te popraviti tonus i kvaliteta kože. Masnim je stanicama moguće i pomladiti cijelo lice i napraviti tzv. volumetrijski face lifting.

Kakvi su rezultati?

Rezultati dobiveni popunjavanjem masnim tkivom vrlo su prirodni, a tretirano područje zadržava osjet na dodir.

 

Koje su prednosti tretmana?

S obzirom na to da se radi o vlastitom masnom tkivu, ne postoji rizik reakcije na strano tkivo, a prednosti su svakako dugotrajnost rezultata i prirodan izgled tretiranog područja koje zadržava osjetljivost na dodir.

Ostaju li ožiljci?

Ožiljci na dijelu tijela s kojeg se uzima masno tkivo vrlo su maleni.

Tko je dobar kandidat za zahvat?

Dobri kandidati za ovaj zahvat su osobe koje imaju dovoljno kvalitetnog masnog tkiva koje bi se moglo iskoristiti za popunjavanje drugog dijela tijela. Uglavnom se masno tkivo prikuplja s trbuha, bokova i bedara, a treba napomenuti kako je za osobe koje nemaju dovoljno masnog tkiva ipak pogodnija neka druga metoda.

Irina Shayk (/ 07.12.2017): "Bed time Reading. #MERTandMARCUS limited edition book is out NOW Forever love this #dreamteam @mertalas @macpiggott Order online: bit.ly/2AxGu7Y, Image: 357205106, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Treba li se postupak ponavljati?

U nekim slučajevima oko 30 posto tog masnog tkiva propadne, stoga zahvat treba ponoviti kako bi se ostvarili željeni rezultati, zbog čega je vrlo važno da osoba ima dovoljnu količinu masnog tkiva za željeni rezultat (primjerice, značajnije povećanje grudi).

Ipak, postoje metode kojima se masno tkivo posebno priprema, što produžuje trajnost rezultata i povećava sposobnost „preživljavanja“ masnog tkiva. Ponekad se odmah u startu uzme malo više masnog tkiva te se rezultat naknadno još korigira.

 

Cijena?

S obzirom na to da se ovom metodom mogu popunjavati različiti dijelovi tijela, cijena zahvata nije jedinstvena i varira ovisno o području koje se korigira i o broju zahvata potrebnih da bi se dobio željeni rezultat.

Pročitajte još i ...