Obrve su sve ako su dobro sređene. Evo što kaže šaptačica obrvama – Manuela Picard

Kada je riječ o obrvama, njihovm uređivanju, njegovanju, bojanju i svim ostalim zamislivim tehnikama i tretmanima kojima ih možemo uljepšavati, prvo ime koje nam odmah pada na pamet je Manuela Picard. Ova pionirka threadinga, ali i drugih metoda uređivanja obrva, danas je pravi autoritet na svom području rada, a svoja je znanja i iskustva stjecala u Londonu, gdje je obrve oblikovala brojnim poznatim celebrityjima – među ostalim i glumici Sienni Miller.

Nakon desetogodišnjeg boravka, rada i usavršavanja u britanskoj prijestolnici, vratila se u Zagreb i otvorila svoj prvi salon. I, reklo bi se – ostalo je povijest. Danas vodi dva salona u Zagrebu, ima dvadesetak zaposlenih, ali i dalje se kontinuirano usavršava i educira kako bi svojim brojnim klijenticama ponudila samo najbolje.

Stoga smo Manuelu ispitali sve o trenutno najpopularnijim i najtraženijim trendovima iz svijeta obrva, a u nastavku pročitajte što nam je sve ispričala.

“Prisutan je veliki comeback prirodnosti, a iz mode nikada ne izlaze dobre, guste i dobro začešljane obrve kod žena koje su classy i koje vole taj no-make up, prirodni i sofisticiran izgled”, spremno je odgovorila naša sugovornica. Dodala je kako je kod mlađe generacije jako veliki hit tretman brow lamination.

“Mi ga popularno zovemo brow lift, a on zaista može i najtanje obrve transormirati u guste, dodajući im više teksture i oblika. Posebno me veseli da je trend prenaglašenih obrva, čak i presavršeno iscrtanih obrva, prošlost”, rekla nam je Manuela.

  • Naravno, zanimalo nas je što Zagrepčanke najviše vole kada su obrve u pitanju te koji su tretmani najtraženiji u Manuelinim salonima. 

“Zagrepčanke najviše vole prirodne obrve – ne pretamne, ne prejake. Vole prirodno dobre obrve koje naglašavaju oči. Najviše se traži klasičan threading obrva, tj. oblikovanje obrva koncem, s klasičnim bojanjem koje dlačicu potamni za nekoliko nijansi, izgleda super prirodno, daje prirodni volumen obrvama i traje do tri tjedna”.

  • Postoji li tehnika koju biste preporučili ili je to posve individualno i ovisi o samoj kvaliteti dlačica, o koži, licu i učinku koji se želi postići?

“Svaka žena je toliko individualna, a ako pričamo o klasičnom oblikovanju obrva, u ovom slučaju koncem, koju većina naših klijentica radi na mjesečnoj bazi – to bih preporučila svima. To je kao pranje zubi, dio osobne higijene. Ono što je tu vrlo bitno jest da Brow Artist prepozna upravo ono što je određenoj klijentici potrebno kako bi dobila najbolju verziju sebe i svojih obrva – bilo da je to samo oblikovanje koncem ili nešto trajnije poput puder obrva. To je ono što čini razliku između dobrog i prosječnog profesionalca”.

  • U gradu, ali i u medijima možemo vidjeti jako puno primjera obrva upitne kvalitete koje, umjesto da zaokruže i uljepšaju lice, naprosto privlače svu pažnju svojim neobičnim, pretjeranim izgledom. Što biste preporučili budućim klijenticama – mladim djevojkama koje razmišljaju o uređivanju obrva – što da učine ili, još bolje – što da nikako ne čine?

“Da, to ste jako dobro primijetili – umjesto da obrve naglase lice i oči, znaju biti toliko napadno iscrtane da ”ubiju” cijelo lice i sve što je zapravo lijepo na njemu. S trendom pretjerivanja susrećem se svaki dan – mislim da su društvene mreže i preveliki broj ”Brow Artista” koje su do jučer, radile, primjerice, u banci, a danas su odlučile malo dodatno zaraditi i baviti se iscrtavanjem  obrva – učinile svoje, a to je potpuno nerealan pojam o svom ili tuđem licu. Prije par godina to se odnosilo isključivo na mlađu generaciju, dok danas više nema pravila. Nažalost, još uvijek se vodimo onom starom”više je više”, dok je zapadna beauty rutina, a pogotovo obrve, već odavno prešla u ”less is more” mantru.

Mislim da je najbolji savjet koji mogu dati svima, a pogotovo mlađim djevojkama – ne iscrtavajte obrve trajno ako za to zaista nema potrebe. To je tretman kojega uvijek stignete napraviti, a najljepše obrve su ipak one prirodne – uz malo pomoći naše sjajne Brow maskare 😉

  • Što se može učiniti s obrvama koje su jako rijetke i čini se kao da uopće ne rastu? Ima li za njih lijeka?

“Danas zaista ima dobrih seruma za rast obrva – jedan od njih je i naš Brow & Lash serum  – na bazi biotina, zelenog čaja, adenosina, peptida i ricinusa. Važno je samo biti ustrajan, ništa ne dolazi preko noći, ali ako ste uporni,  kroz dva tjedna se mogu očekivati prvi vidljivi rezultati, a riječ je o proizvodu koji ne iritira kožu i sluznicu.

  • Veliki hit su i puder obrve za koje se koriste pigmenti – pretpostavljam da je riječ o umjetnim pigmentima pa me zanima koliko su oni sigurni?

“U našim salonima koristimo Permablend Luxe veganske američke pigmente koji su definitivno najbolji na tržištu – najviše su testirani te su prilagođeni za izuzetno strog EU tržište pa ne sadrže teške metale kao neki drugi brendovi. Riječ je o najsigurnijim pigmentima koje je uopće moguće nabaviti i zato je jako bitno da vaš Brow Artist ne nabavlja ”sumnjive” pigmente sa Ebaya. Ono što je isto jako važno je da se obrve iscrtavaju kada je osoba potpuno zdrava – ne u trudnoći, ne tijekom dojenja i ne za vrijeme kemoterapije”, savjetuje Manuela Picard.

Dodala je kako je i trajnost puder obrva također individualna te ovisi o koži klijentice i njezinoj rutini njege.

“Kod masnijih koža pigment će izblijediti brže, kod suhih sporije, kod žena koje koriste proizvode sa AHA kiselinama i retinolima – izblijedit će brže. Obično se preporuča korekcija svakih 12 do 18 mjeseci”.

  • Kada je potrebno podšišati obrve? Prakticira li se to uopće?

“Obrve ćemo podšišati samo onda kada je to zaista potrebno. Ponekad na društvenim mrežama vidim djevojke i žene koje jako podšišavaju obrve, pogotovo kod brow lamination tretmana, no ja uvijek gledam korak unaprijed  – ako  ih jako jednom podšišate, morat ćete to stalno raditi jer kada obrve počnu rasti, izgledat će jako neuredno, a i neće imati onaj fini pad niti izgled kakav ima prirodna, nepodšišana obrva. Opet naglašavam – prirodno je najbolje, a ako su vam obrve neposlušne, dobar gel ili maskara za obrve će ih fiksirati”.

  • Veliki TikTok hit su i ‘blajhane’ obrve – što o njima mislite?

“Neki dan sam naišla na Tik Tok video djevojke koja je nanijela vosak na cijele obrve i u potpunosti ih uklonila!, Ta djevojčica ima milijun pratitelja i utječe na jako mlade djevojke koje će poslije plakati ako to naprave. Već sam napomenula – društvene mreže su nam nažalost donijele potpuno nerealnu sliku stvarnog života pa tako i trendova poput blajhanih obrva. To dobro izgleda samo na Tik Toku, pariškoj modnoj reviji ili na naslovnici Vogue magazina, ali u stvarnom životu to ne bih preporučila baš nikom. Ono što blajh napravi vašoj kosi, napravit će i vašim obrvama – spržit će ih. U svom salonu nudimo tretman koji nazivamo Sunshine obrve, gdje se obrve posvijetle za koju nijansu – ali morate znati da takve obrve vizualno gube na volumenu.

Obrve su ”make it or brake it” lica – dobro oblikovane i stilizirane obrve mogu jako istaknuti i  naglasiti vaše oči i napraviti mini lift vašeg lica. S druge strane, prejake obrve – one koje su pretamne i preoštro iscrtane, mogu ”postarati” lice i spustiti pogled, što, sigurna sam, nitko ne želi. Isto vrijedi i za muškarce – s dobro oblikovanim obrvama lice izgleda ”čišće” i otvorenije”, zaključila je Manuela Picard.

Pročitajte još i ...