Omiljeni kozmetički brend predstavlja novitet koji će oduševiti – baš sve!

Dermatolozi retinol smatraju svetim gralom među sastojcima za njegu kože zbog njegove jedinstvene i klinički dokazane sposobnosti vidljivog smanjenja bora i drugih ključnih znakova starenja koja je rezultat pojačavanja obnove površinskih slojeva kože te obnove gustoće i čvrstoće kože. Međutim, zbog svoje jačine proizvodi koji sadrže retinol također mogu uzrokovati različite neugodne nuspojave, uključujući suhoću, vidljivo crvenilo i ljuštenje, posebno u ranim fazama upotrebe.

U  većini je slučajeva proizvode s retinolom potrebno uvesti u rutine njege kože postupno, odnosno mijenjajući jačinu retinola: da bi se primijetio njegov transformativni učinak, najprije se mora izgraditi tolerancija kože na ovaj sastojak. Bez savjeta stručnjaka, ovaj postupak za kupca može biti zbunjujući, neugodan i frustrirajući.

Mikrodoziranje: u službi ljepote

U tu svrhu, Kiehl’s s ponosom predstavlja Retinol Skin-Renewing Daily Micro- Dose Serum, inovativni pristup retinolu formuliran u obliku precizne dnevne doze  koja pruža vidljiv učinak u borbi protiv starenja.

Temeljena na kliničkoj procjeni, ova formula koja čeka potvrdu patenta, pruža kliničku učinkovitost koja se kod 100 % korisnika očituje smanjenim borama, kod 90 % korisnika većom čvrstoćom i kod 94 % korisnika poboljšanom teksturom kože unutar 12 tjedana upotrebe.

Inspirirana medicinskom znanosti „mikrodoziranja”, odnosno upotrebom snažnih   sastojaka u malim i preciznim dozama, Kiehl’sova posljednja inovacija u obliku seruma sadrži pažljivo osmišljenu dozu retinola koja djeluje tako da postojano potiče obnovu površinskih stanica kože. Sa svakom dozom dnevne količine potrebne snage, nove stanice postupno izbijaju na površinu te daju koži svjež i obnovljen izgled.

Osim moćnog sastojka – čistog retinola, Kiehl’sova inovacija u formuli također sadrži ceramide i peptide kako bi ojačala kožnu barijeru i pojačala toleranciju kože na retinol, počevši već od prve upotrebe.

 

Kiehl’sova globalna znanstvena direktorica dr. Nancy Ilaya objašnjava:„Naša istraživanja pokazuju da su za učinkovitost proizvoda za njegu kože ključni dosljednost i praćenje uputa. Htjeli smo osmisliti proizvod s retinolom koji bi se od početka mogao upotrebljavati svaki dan, a koji istovremeno ima snažan učinak u borbi protiv starenja. Da bismo u tome uspjeli, naša formula uključuje peptide za dodatnu potporu i održavanje učinka obnove kože koji pruža retinol, kao i ceramide koji oslobađaju potrebne lipide kožne barijere kako bi pomogli u izgradnji tolerancije na retinol i spriječili isušivanje. Na taj je način koži moguće učinkovito pružiti preciznu dozu retinola kako bi se počele ostvarivati prednosti njegove upotrebe bez pretjeranog ubrzavanja obnove stanica  kože ili narušavanja kožne barijere. Rezultati uključuju maksimalnu učinkovitost retinola s minimalnim ili nikakvim osjećajem nelagode.”

 

Ova nježna i ciljana formula može se upotrebljavati danju i noću te je prikladna za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu kožu. Za najbolje rezultate prilikom upotrebe  jednostavno nanesite jednu dozu seruma na čistu kožu, a nakon njega hidratantnu kremu. Tijekom dana nanesite i kremu sa širokim spektrom zaštite od sunca s prilagođenim zaštitnim faktorom.

Retinol Skin-Renewing Daily Micro- Dose Serum moguće je upotrebljavati i na drugim područjima  na kojima su vidljivi znakovi starenja kože, uključujući područje oko očiju, vrat, dekolte i gornji dio šake. Kompatibilan je za nanošenje na ili ispod drugih Kiehl’sovih seruma i hidratantnih krema, kao što su Powerful-Strength Line- Reducing Concentrate, Clearly Corrective Dark Spot Solution, Super Multi- Corrective Cream, Hydro-Plumping i Vital Skin Strengthening Serum.

Pročitajte još i ...