Osvježava i vraća čvrstoću licu: kombinacija koju žene 50+ obožavaju

Nakon 40-e u našim tijelima dolazi do velikih promjena – čak i ako ih nismo odmah svjesne. Iako se kod nekih žena znakovi rane menopauze primjećuju već početkom 40-ih, dok ih druge žene ne osjete prije 50. rođendana, činjenica je kako hormonske promjene u ovoj dobi ne možemo zaobići.

Smanjena razina estrogena vidno utječe na izgled i stanje kože

Srećom, menopauza više nije tabu i svima nam je jasno kako ona ne znači da ste „ostarjeli“, već samo da vaše tijelo prolazi kroz promjene, baš kao što je to činilo u pubertetu.

U menopauzi dolazi do pada razine estrogena, što najviše dolazi do izražaja upravo na najvećem organu – koži. Kako nam ovo razdoblje ipak ne bi pričinjavalo previše muke, potrebno je naučiti kako najuspješnije „sanirati“ posljedice smanjene proizvodnje estrogena, bar kada je koža u pitanju.

Hormoni su, kao što znamo, jedan od najvećih uzročnika u promjenama stanja kože – u skladu s time, i najuočljiviji znakovi menopauze vidljivi su upravo na koži. Naime, promjene koje se događaju u tijelu utječu na sva tri sloja naše kože – na površini kože usporena je izmjena odumrlih stanica novima, a smanjena je i proizvodnja lipida, što dovodi do stanjene, sivkaste i isušene kože na kojoj se brže pojavljuju bore i hiperpigmentacije.

Program njege koji sinkronizira ritmove hormonalnog starenja

U srednjem sloju kože smanjuje se količina hijaluronske kiseline te količina i kvaliteta kolagenskih i elastičnih vlakana, dok u dubljem sloju dolazi do smanjene elastičnosti i čvrstoće te bržeg formiranja bora i gubitka volumena.

U Delmerionu menopauza nije tabu već sasvim normalno stanje u životu žene, a s novim Lierac proizvodima ono je olakšano i ugodnije.

Lierac laboratorij, pioniri i stručnjaci u istraživanju promjene hormona za vrijeme menopauze, tijekom 25 godina provodili su istraživanje kako bi formulirali ARKÉSKIN – prvi „program menopauze“ inspiriran kronobiologijom kojem je zadaća ponovno sinkronizirati ritmove hormonalnog starenja.

Zaštita i regeneracija u inovativnoj liniji

Tijekom menopauze pad ženskih hormona remeti sve biološke ritmove, a to utječe na kožu tako da je dovodi do neusklađenosti odnosno neželjenih promjena: danju se ne štiti, a noću se koža ne regenerira.

Lierac je tu doskočio svojom inovativnošću te kreirao ARKÉSKIN liniju nove generacije: ARKÉSKIN dnevnu kremu za lice, ARKÉSKIN noćni fluid za lice i ARKÉSKIN balzam za tijelo.

Dnevna i noćna krema rade na način sinkronizirajućeg dua. Dnevna krema u sebi sadrži specifični dnevni bio-peptid za ponovno učenje kože kako bi se zaštitila, a noćni fluid sadrži noćne bio-peptide koji pomaže koži u obnovi. Naime, vrlo je bitno da se dnevna krema i noćni fluid koriste zajedno jer dan i noć bio-peptidi djeluju u istinskoj sinergiji kako bi resinkronizirali biološki ritam.

Ne zaboravite na kožu tijela

Lierac nije zaboravio niti na njegu tijela te je u svoju najnoviju liniju za žene u menopauzi uvrstio i ARKÉSKIN balzam za tijelo – tonirajući balzam koji korigira znakove hormonalnog starenja i menopauze na koži te joj vidljivo smanjuje suhoću i gubitak čvrstoće. ARKÉSKIN linija nove generacije svoj balzam za tijelo preporučuje ženama koje pate od suhoće kože u ovoj hormonalnoj promjeni.

Već 1992. godine pokrenut je ARKÉSKIN koji ženama nudi specifičan kozmetički tretman u menopauzi. 2021. nova se paleta temelji na najnovijim istraživanjima u kronobiologiji, znanosti koja proučava biološke ritmove, kako bi ponudila novi globalni pristup: 1. program IN i OUT menopauze (2) koji ponovno sinkronizira ritmove kože radi ispravljanja znakova hormonskog starenja kože.

ARKÉSKIN nove generacije nudi novi globalni pristup podrške ženama tijekom menopauze. Njega tijela razvijena je kako bi se riješila dva glavna problema žena u ovom periodu: intenzivna suhoća i valunge s njegujućim, okrepljujućim i osvježavajućim balzamom jer on daje osjećaj hlađenja čime ublažava osjećaj koji se dobiva valungama.

ARKÉSKIN proizvode možete pronaći na Delmerion Beauty web shopu www.delmerion.hr i u bolje opskrbljenim ljekarnama.

Pročitajte još i ...