Ovo su tvorci najboljih hrvatskih nosova

Već godinama jedan od najtraženijih i najčešćih zahvata estetske kirurgije je korekcija nosa. Budući da se često kao indikacija za tu operaciju navodi devijacija septuma, odnosno nosne pregrade, mogli bismo pomisliti da svijetom hoda čitava vojska pacijenata/pacijentica s otežanim disanjem. No, to naravno nije tako – pacijentice (da, žene su ovdje apsolutno u većini) se odlučuju za rinoplastiku kako bi svoj nos smanjile, ispravile, podigle, ili naprosto – učinile ljepšim (dobro, ponekad i funkcionalnijim).

Kao i u mnogim drugim svjetskim trendovima, Hrvatska i po ovom pitanju drži korak sa svijetom pa je upravo rinoplastika, odmah uz korekciju grudi, na samom vrhu liste želja brojnih pacijentica.

Najbolji od najboljih

Hrvatska se doista može pohvaliti vrhunskim stručnjacima i istinskim autoritetima na području rinoplastike, a u posljednjih nekoliko godina svjedočimo i profiliranju novih liječnika koji su, iako mladi, već sada poznati i traženi, kako u Hrvatkoj, tako i u inozemstvu. Svoja su znanja, ali i profesionalno iskustvo stjecali na prestižnim američkim i europskim sveučilištima te u vrhunskim bolnicama diljem svijeta. Predstavljamo vam tvorce najboljih nosova u Hrvatskoj!

Dr. sc. Ivan Rašić

Ovaj je otorinolaringolog i kirurg glave tijekom studia dobio dekanovu nagradu za najboljeg studenta,  a dobitnik je i državne stipendije za izvrsnost te stipendije izvrsnosti Sveučilišta u Zagrebu. Da je pravi umjetnik, pokazuje slučaj kad je prije nekoliko godina djevojčici kojoj je pas odgrizao uho, uzeo hrskavični dio s rebra i formirao donji dio uške koji je nedostajao. Kad je u pitanju rinoplastika, kolege i pacijenti njegovim su talentom i stručnošću potpuno oduševljeni.

Titulu doktora znanost stekao je 2017. godine na doktorskom studiju Biomedicina i zdravstvo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prva su mu ljubav  plastično rekonstruktivni zahvati nosa, u kojima je danas jedan od najvećih talenata u Hrvatskoj.

Prim. dr. sc. Siniša Glumičić

Nakon završene srednje škole u Bostonu (Massachusetts, SAD) upisuje studij medicine u Zagrebu gdje i diplomira 1988. godine kao tada najmlađi liječnik u Europi. Po završetku studija medicine odlazi u SAD, gdje boravi godinu dana u Bostonu i educira se iz područja plastične i rekonstruktivne kirurgije u sklopu klinike za plastičnu kirurgiju u Massachusetts General Hospital, kao i u privatnoj ustanovi za estetsku kirurgiju Boston Cosmetic Surgery Center.


Po povratku iz SAD-a, 1990. godine, dr. Glumičić počinje raditi kao suradnik i asistent prof. dr. Milojevića, doajena estetske kirurgije na ovim prostorima, u sklopu tada jedine privatne klinike za estetsku kirurgiju MILO. Istovremeno, specijalizira kirurgiju glave i vrata te sudjeluje na svim tečajevima Američke akademije za estetsku kirurgiju, kao i Američke akademije za facijalnu plastičnu kirurgiju postajući njihovim redovnim članom.

Dr. Maja Malić

Dr. Maja Malić jedna je od najnovijih zvijezda rinoplastike u Hrvatskoj. Ova specijalistica otorinolaringologije gaji posebnu strast prema estetskoj rinoplastici, a posljednjih je godina na glasu kao izvrsna stručnjakinja za pristup poznat kao „prezervacijska rinoplastika“.

Riječ je o tehnici čiji je cilj pri oblikovanju nosa očuvati sve ključne strukture, poput kosti i hrskavice. Umjesto rezanja i odstranjivanja hrskavice, ovaj pristup preferira preoblikovanje i šivanje unutarnjih struktura nosa, što dovodi do predvidivih i dugotrajnijih rezultata te smanjuje vjerojatnost potrebe za revizijskom rinoplastikom u budućnosti.

Osim izvrsnih estetskih rezultata, ovaj pristup osigurava i maksimalnu funkcionalnost nosa, a zahvaljujući iznimnoj stručnosti u polju endoskopske sinusne kirurgije, dr. Malić prima samo pohvale na račun svog rada – kako od zadovoljnih pacijenata, tako i od kolega u Poliklinici Duduković. Svoja je znanja ova liječnica nadograđivala na brojnim međunarodnim tečajevima i kongresima iz otorinolaringologije i plastične kirurgije u cijelom svijetu – primjerice u Barceloni, Parizu, Milanu, Berlinu, Pragu, Americi, Hong Kongu, Nizozemskoj i Švicarskoj

Prof. dr. Mislav Gjurić

Otorinolaringolog – stručnjak za bolesti nosa, sinusa i uha, te plastično-rekonstruktivnu kirurgiju glave i vrata. Područja posebnog interesa su funkcionalno-estetska kirurgija nosa, endoskopska laserska kirurgija sinusa i mikrokirurgija uha i slušnog živca. Jedan je od malobrojnih kirurga u svijetu koji izvodi najkompliciranije operacije na slušnom živcu kod tumora i ostalih bolesti u području baze lubanje.

Profesor Gjurić je nastavnik na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Erlangen-Nürnberg i Zagreb. Član i počasni član prestižnih međunarodnih stručnih udruženja, koja pretežito okupljaju stručnjake iz područja kirurgije uha i plastično-rekonstruktivne kirurgije glave i vrata. Redoviti je pozvani predavač na kongresima, stručnim sastancima i voditelj praktičnih kurseva za edukaciju mlađih liječnika diljem svijeta.

Pročitajte još i ...