Perete li kosu prečesto? Savršeno rješenje za masno vlasište i suhe vrhove…

Svaka žena zna, kad je u pitanju kosa – kompromisi ne bi trebali postojati. Kosa ne samo da je živi organizam već je jedan od ključnih pokazatelja naših životnih stavova, odnosa prema sebi i svijetu i ogledalo zdravlja. Iako radimo kompromise kada je kosa u pitanju, oni zapravo ne bi trebali postojati.

Zdrava kosa je puno više od lijepe frizure i frizerskog tretmana. Stoga bi kosu, baš kao što to radimo s licem, trebali njegovati baš prema njenom tipu.

Puno više od lijepe frizure

Moderan život donio nam je puno lijepih stvari, ali sa sobom “vuče” posljedice kao što su užurbanost, stres, zagađenje i recimo, brza hrana. Sve te posljedice skupljaju se jedna na drugu i polako, ali sigurno štete kosi. Naravno, i genetika ima utjecaja, ali to je nešto na što ne možemo pretjerano utjecati.

Jedna od posljedica te suvremene “vječne” užurbanosti jest i nedostatak vremena za biranje i testiranje proizvoda koji će kosi odgovarati. Već pogađate – zatvaramo se u začarani krug pretjeranog pranja i mašćenja kose, te nikako ne dolazimo do onoga što zapravo želimo – zdravu kosu i vlasište, dobru frizuru i smanjenje broja pranja kose.

Ono što žene žele jest provjerenog saveznika koji će im pomoći postići zdravu i sjajnu kosu koju nije teško oblikovati, koji će pružiti dugotrajnu svježinu i onaj osjećaj bezbrižnosti – da kosu ne moramo prati baš svakog jutra.

Dvostruka učinkovitost

Upravo takav saveznik je brend Kérastase. Od svog osnivanja, 1964. godine, Kérastase je uvijek bio pionir u ekspertizi njege vlasišta, a to pokazuje i kultni status njihove Bain Divalent kupke za kosu. Radi se o jednom od onih proizvoda koji ne samo da će uravnotežiti vlasište i pružiti prozračnost kosi, već će i drastično smanjiti potrebu za prečestim pranjem kose.

Kao što znamo, svakodnevno pranje kose može dovesti do neuravnoteženog ciklusa sebuma. Naime, često pranje kose s neprilagođenim proizvodima dovodi do pretjeranog izlučivanja sebuma, što pak vlasište čini masnijim, a oduzima nam i onaj željeni osjećaj svježine nakon pranja kose. Posljedično – kosa postaje suha, gruba na dodir i jednostavno “neprozračna”, dok se vlasište i dalje bori s pretjeranim mašćenjem.

Zdravo vlasište i njegovana kosa

Upravo zato na tržište su izbacili novu Kérastase Divalent Specifique liniju koja predstavlja prvu njegu s dvostrukim učinkom – za masno vlasište i za osjetljive dužine. Formula je obogaćena aminokiselinom i pruža dvostruku učinkovitost u regulaciji sebuma na vlasištu i uravnoteženju hidratacije kose. No, prava zvijezda Divalent Specifique linije je – pročišćavajuća glina. U kombinaciji s mentolom, kaolinom i aminokiselinama, glina pruža osjećaj čistoće, povećanje volumena, a umanjuje mašćenje kose za 76%*.

Pročišćavajuća glina Argile Équilibrante umanjuje masnoću vlasišta, pruža dugotrajan osjećaj čistoće i to zbog obogaćenosti aminokiselinama, a kosu čini svježom  i blistavom. Ujedno pruža efekt volumena od vlasišta do vrhova i idealna je za osjetljive dužine.

Bain Divalent balansirajuća kupka za kosu s aminokiselinom i vitaminom B6 idealan je proizvod za postizanje ravnoteže izlučivanja sebuma. Aminokiselina nježno pročišćuje vlasište tako što privlači i izolira nečistoće u micelama, a ujedno i intenzivno njeguje. Legendarna kupka dolazi u novoj i osvježenoj ambalaži. Pa, iako je ambalaža nova, proizvod je isti – onaj koji obećava zdravo vlasište i njegu kose u punoj dužini.

Posljednja, ali ne i manje važna, dolazi intenzivna hidratizirajuća maska Masque Rehydratant s aminokiselinom i ceramidom, koja uravnotežuje razinu hidratacije kose, olakšava raščešljavanje svakog pramena i pruža sjaj i mekoću kosi.

 

 

 

 

Ultimativni zahtjev: dugotrajna svježina kose

Kako bi osigurali svježinu kose koja traje danima, ali i postigli uravnotežen ciklus izlučivanja sebuma potrebno je slijediti nekoliko jednostavnih koraka. Koristite kupku Bain Divalent za čišćenje masnog vlasišta na mokroj kosi, te isperite.

Pročišćavajuću glinu Argile Équilibrante jednom tjedno nanesite na korijen mokre kose, zapjenite, a višak jednostavno povucite s kose, te isperite. Masque Rehydratant koristite na mokroj kosi, umasirajte po dužini i na vrhove, pa isperite kako biste kosi pružili intenzivnu hidrataciju i olakšali raščešljavanje. Hidratantnu gel-masku uputno je u jednom ciklusu pranja koristiti dva puta.

Kako bi vlasište u potpunosti zaštitili, iz Kérastasea najavljuju još jednu veliku zvijezdu koja će se uskoro, sigurni smo, nalaziti u kupaonicama žena diljem svijeta – Serum Potentialiste. Univerzalni Serum Potentialiste obnavlja kosu, pruža komfor i potiče zdravi izgled vlasišta.

*potrošački test na uzorku od 54 osobe nakon korištenja pročišćavajuće gline tijekom 4 tjedna

Pročitajte još i ...