Pet tretmana čiji je učinak vidljiv – odmah

Jedan od imperativa današnjeg doba je – maksimalna učinkovitost u minimalnom vremenu. Iako generiran zbog činjenice da smo svi (i to gotovo uvijek) u deficitu s vremenom, ima i dobrih strana, posebice ako promotrimo segment estetskih tretmana. Tehnologija je, naime, iznimno napredovala i definitivno prati trendove pa su nam na raspolaganju tretmani koji djeluju odmah, ne zahtijevaju vrijeme oporavka i ne traju dugo.

Nova razina čišćenja kože

HidraFacial, uređaj koji obožavaju i brojne slavne dame, čišćenje je doveo na jednu sasvim novu razinu. A vrijeme štedi prije svega jer se ubraja u grupu „multitasking“ tretmana: koža se istovremeno čisti, hidrira, hrani i regenerira uz pomoć usmjerenog mlaza vode i koktela aktivnih sastojaka. Posebnim se nastavkom radi abrazija čiji je cilj otvoriti pore kako bi se one mogle dubinski očistiti, pri čemu se smanjuje vidljivost finih linija, pigmentacija i manjih ožiljaka, a koža postaje iznimno blistava.

Istovremeno s abrazijom, u kožu se aplicira revitalizirajući serum s antioksidansima, peptidima, hijaluronskom kiselinom i vitaminima: sastojci tog koktela prilagođavaju se potrebama kože svake pojedine osobe.

Tretman uključuje i limfnu drenažu, kemijski piling, umirujući serum i antibakterijsko LED svjetlo, koji su zaslužni za uklanjanje mrtvih stanica i regeneraciju kože. Rezultat? Pročišćene pore, savršeno hidrirana koža i sjaj u roku od 30 do 90 minuta – ovisno koji paket uzmete.

Tretman je, među ostalim, dostupan u Poliklinici Duduković i Dermatologiji Nola.

Fileri

Znate onaj osjećaj kad se ujutro pogledate u ogledalo i shvatite da vam je lice „palo“, a bore više nisu jedva zamjetne nego itekako uočljive? Tretman hijaluronskim filerima u tom je slučaju idealan za vas. Dermalni su punjači posljednjih deset godina zlatni standard kada je riječ o pomlađivanju lica, a razloga za njihovu popularnost je nekoliko: aplikacija je jednostavna, neugoda pri postupku nije velika, a pritom je sastav biokompatibilan.

Osim što ublažavaju bore, mogu se koristiti i kao prevencija njihova nastanka, a tretirati se mogu sve regije lica. Želite li, dakle, popuniti bore, vratiti izgubljeni volumen, naglasiti konture ili jednostavno hidrirati kožu – fileri su vam na raspolaganju u Poliklinici Dermalife, Poliklinici Bagatin, Poliklinici Duduković, Dermatologiji Nola, ordinaciji MM Medestetica… Njihov je bonus i to da potiču sintezu novog kolagena – koji je ključan za mladolikost.

Botox

Pomlađivanje botoksom najpopularniji je estetski tretman na svijetu. Botox učinkovito – i odmah – uklanja bore na čelu, bore nastale mrštenjem te sitne bore oko očiju, a ponekad se koristi i za podizanje obrva. Rezultati tretmana traju tri do četiri mjeseca, a ponekad i do pola godine.

April 12, 2015 - Los Angeles, California, U.S. - Jennifer Lopez arrives for the 2015 MTV Movie Awards at the Nokia theater. (Credit Image: © Lisa O'Connor/ZUMA Wire)
U zadnje je vrijeme izrazito popularan „baby botox“, koji uklanja veliku većinu nepoželjnih linija tretiranih zona uz zadržavanje mimike lica: izvodi se s manjim brojem jedinica i moguće je da učinak traje nešto kraće od standarnog botoksa.

Kisik

Tretman pod nazivom Oxy Needling kombinira uporabu Dermarolera i infuziju kisikom uz dodatak vitamina i minerala, pri čemu svi sastojci prodiru duboko u kožu. Rezultat je regeneracija hijalurona i obnova kolagena i elastina u koži, no koža odmah izgleda svježe i obnovljeno.

Victoria's Secret has posted a photo on Instagram with the following remarks: It’s official: bralette season is here! Twitter, 2018-06-05 10:37:37. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 373866324, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Ovim se tretmanom ublažavaju ožiljci od akni i strija te posljedice fotooštećenja, pri čemu se poboljšava tonus kože kojoj se postupno vraćaju sjaj i ujednačenost. Na svoju dozu kisika možete u Dermatologiju Nola.

BB Glow

Ovaj tretman spaja učinke anti-age njege i make-upa. Riječ je, naime, o nekoj vrsti polutrajne šminke, a efekt traje i do šest mjeseci. No, koža nije „pokrivena“, nego je uz pomoć prirodnih pigmenata istaknuta njezina blistavost i svježina. Prije tretmana, za koji je jako važno da ga izvodi educirana osoba, određuje se kombinacija koncentrata, ovisno o stanju kože i cilju koji se želi postići. Postupak se temelji na stvaranju mini ozljeda na koži uz pomoć iglica aktiviraju procese regeneracije tkiva.

Tretman je minimalno invazivan, a njime se postiže i da sastojci – koji u epidermisu vrše intenzivne obnavljajuće procese – prodru što dublje, i to bez nuspojava kao što su crvenilo i oteklina. Nakon tretmana moguće je sasvim normalno nastaviti sa svim aktivnostima, a na BB Glow se možete naručiti u Polikliniku Sinteza.

 

Pročitajte još i ...