Pogledajte fantastične rezultate povećanja i podizanja grudi

Moderne silikonske implantate izumili su 1961. godine dvojica američkih plastičnih kirurga Thomas Cronin i Frank Gerow. Ubrzo nakon, već 1962., obavljena je i prva augmentacijska mamoplastika, odnosno povećanje grudi. Od tada tehnologija razvitka silikonskih implantata doživljava veliki uspon, pa se tako od onih početnih s viskoznm silikonskim gelom koji su se “lijepili” na tkivo, razvili moderni i suvremenom tehnologijom napravljeni i opremljeni implantati. A doživljaj je da su baš kao i pravi!Od osamdesetih, pa preko devedesetih i nultih, pa nadalje, operacije oblikovanja i povećanja grudi visoko na listi najtraženijih estetskih zahvata. I popularnost tog zahvata ne prestaje padati! U domaćim estetskim poliklinikama zahvati na grudima dio su svakodnevice, a kao jedna mala zemlja zaista se možemo pohvaliti da imamo vrhunske estetske stručnjake koji će malo koju pacijenticu ostaviti ravnodušnom nakon operacije. Stoga, ako se još premišljate oko svojih grudi, niste sigurne koju tehniku odabrati ili kojem se estetičaru obratiti, mi ćemo vam pomoći!

Povećanje grudi

Povećanje grudi je operacija kojom se silikonskim implantatima poveća volumen grudi ili pak poboljšava izgled. Najvažniji parametar operacije povećanja grudi je izbor prave veličine silikonske proteze. Domaće etablirane poliklinike rade isključivo s implantatima odobrenim od strane HALMED-a, ali i na razini EMA-e (European Medicines Agency).

Tijekom zahvata rez se radi ili ispod grudi, gdje se nalazi i prirodna brazda dojke, oko donjeg ruba bradavice ili ispod pazuha. Implantati se potom postavljaju ispod tkiva dojke ili ispod mišića, a ovisno o zahvatu ponekad i ispod žlijezde ili djelomično ispod mišića. No, pozicija implantata ovisi o veličini grudi, željenom volumenu i anatomiji pacijentice. Važno je napomenuti da su današnji suvremeni implantati anatomski, moderni i vrlo sigurni. Punjeni su, najčešće, silikonskim kohezivnim gelom, a dolaze u obliku suze ili okrugli, a odabir ovisi o tome kakve pacijentica grudi želi.

Lipotransfer

Lipotransfer ili lipofiling je zahvat popunjavanja mjesta kod kojih postoji gubitak masnoće koristeći vlastito masno tkivo. U suštini, popunjavanje grudi vlastitom masnoćom su dvije operacije u jednoj. Liposukcijom kirurg vadi masnoću, najčešće, s područja bedara ili trbuha, pa se ta masnoća pročišćava i transferira u grudi. Jasno, preduvjet za lipofiling grudi je imati dovoljno vlastite masnoće kako bi operacija bila uspješna. U slučaju lipofilinga grudi bira se tehnika makrolipofilinga u kojoj se koriste se stanice većeg promjera od 1 mm što omogućuje obnavljanje i korekciju volumena grudi.

S obzirom na to da se lipofiling radi s vlastitim masnim tkivom, ne postoji rizik reakcije na strano tkivo, a prednosti su svakako dugotrajnost rezultata te prirodan izgled tretiranog područja.

Podizanje grudi

Postoji nekoliko različitih tehnika podizanja grudi, a o onoj pravoj za vas odlučit će liječnik tijekom konzultacija s vama. Tehnike ovise o stupnju obješenosti, o položaju bradavice i o veličini grudi. Pa tako, u slučaju kada se radi podizanje velikih grudi odstranjuje se višak kože, a bradavica i areola se podižu.

Podizanje grudi ne uključuje povećanje grudi, već će grudi dobiti lijepi oblik i volumen nakon što se odstrani višak kože. No, u određenom broju slučajeva tijekom zahvata podizanja grudi, liječnik može ugraditi i implantate.

Pročitajte još i ...