Pogledajte kako izgleda cijeli put do novog dekoltea 26-godišnjakinje

U  svijetu se godišnje izvede između 1.5 i 2 milijuna operacija povećanja grudi – sudeći po ovim brojkama, i dalje je riječ o najtraženijem estetskom zahvatu na svijetu.

Najviši postotak zadovoljnih pacijentica

Za razliku od mnogih drugih estetskih zahvata, za kojima se potreba povećava s godinama i progresivnim pojačanjem znakova starenja, augmentacija grudi specifična je i po dobnoj skupini pacijentica – najveći dio pacijentica su djevojke u dobi od 20 – 30 godina, dok se ostatak odnosi na žene iznad 35-e koje žele popuniti i podići grudi nakon dojenja. Iz kojih se sve razloga žene odlučuju na operacije grudi?

German fashion model Heidi Klum in the new preview pictures of her Heidi Klum HK Intimates Spring Summer 2017 lingerie collection., Image: 316780771, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

„Najtraženiji zahvati u području estetske kirurgije dojki su augmentacija dojki, redukcija dojki, onkološka kirurgija i korekcije u području dojki zbog prirođene asimetrije ili nezadovoljavajućeg izgleda kao posljedice ranijih zahvata ili ozljeda“, objasnio nam je doc. dr. sc. Krešimir Martić, specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije iz Specijalne bolnice Arithera.

Ovaj je zahvat poseban u još jednom aspektu – iznimno visokom postotku zadovoljnih pacijentica. Naime, kod svakog estetskog zahvata određen dio pacijenata doživi razočaranje rezultatom, no kod augmentacije grudi čak 98 % pacijentica zadovoljno je rezultatom – ili je on čak i nadmašio njihova očekivanja. (Prema podacima Plastic and Reconstructive Surgery® časopisa).

Dva su glavna razloga tako visokog postotka zadovoljnih pacijentica – promjena na tijelu je vidljiva odmah, a zahvaljujući iznimnom napretku u polju implantata i tehnika ugradnje – rezultati su prirodniji no ikad. U isto se uvjerila i 26-godišnjakinja čiji su podaci poznati redakciji, koja si je konačno odlučila ispuniti želju za ljepšim i bujnijim dekolteom – i to kako bi s novom figurom zasjala ove jeseni u vjenčanici iz snova.

Odabir stručnjaka kojem vjerujete najvažniji je korak

Ako bismo morali po važnosti rangirati ključne faktore za uspješan rezultat bilo koje estetske operacije, na prvom mjestu se bez konkurencije nalazi – odabir iskusnog stručnjaka u kojeg imate povjerenja. Pacijentica iz naše priče odlučila se prepustiti u iskusne ruke doc. dr. sc. Krešimira Martića, specijalista plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije iz Specijalne bolnice Arithera – a odluci da povjerenje pokloni baš njemu doprinijela je i činjenica da joj je preporučen kao vrstan i pouzdan kirurg.

Ova je zdravstvena ustanova danas jedna od vodećih u Hrvatskoj kad su u pitanju estetski i rekonstrukcijski kirurški zahvati te nekirurški anti-age tretmani lica i tijela, a s reputacijom doc. dr. sc. Martića i Aritherinog stručnog tima danas se u domaćim krugovima malo tko može mjeriti. Kao i većina pacijentica koje se odlučuju na povećanje grudi, i 26-godišnjakinja iz današnje priče željela je veće i bujnije grudi – no i dalje proporcionalne konstituciji njenog tijela.

doc. dr. sc. Krešimir Martić,specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije

S doc. dr. sc. Martićem pacijentica je podijelila i informaciju da u budućnosti planira majčinstvo – što je kod ovakve operacije važno naglasiti, kako bi kirurg odabrao vrstu reza koja smanjuje mogućnost oštećenja žljezdanog tkiva i izvodnih kanala u dojci i ne utječe na kasniju funkciju dojenja.

Što očekivati od zahvata? Ključno je doći pripremljen

Kažu da sva razočaranja u životu ne proizlaze iz nezadovoljavajućeg rezultata, već iz nerealnih očekivanja koja smo imali. Iz tog razloga iznimnu pozornost tim Specijalne bolnice Arithera pridaje individualnim konzultacijama, posebno na inicijalnog pregledu i razgovoru pacijentice i liječnika. Pacijentica nam je otkrila kako je nakon konzultacija s doc. dr. sc. Martićem bila oduševljena – “Osim što je iznimno profesionalan i stručan, pokazao se i kao pravi esteta, što je meni kod ovakvih zahvata odlučujući faktor”, objašnjava.

Prije svega, kirurg odlučuje koja je najprimjerenija vrsta zahvata temeljem izgleda i veličine dojki, individualne razlike tkiva i kože dojke, kao i želje i očekivanja pacijentice. Kad je u pitanju priprema za zahvat, doc. dr. sc. Martić ističe kako je uvijek potrebno napraviti pregled dojki, koji uključuje klinički pregled, ultrazvuk, mamografiju i magnetsku rezonancu, kako bi se otklonila svaka sumnja na postojanje bilo kakvih tumorskih promjena u dojci. Tek je tada moguće pristupiti planiranju zahvata – nakon analize svih mogućnosti i preporuke o vrsti zahvata, liječnik upoznaje pacijenticu s očekivanim rezultatom, tijekom oporavka i mogućim komplikacijama.

U slučaju pacijentice iz današnje priče, liječnik je uzeo u obzir činjenicu da se u budućnosti sprema na majčinstvo te je izvođenje zahvata tome prilagodio – koristeći rez ispod donjeg ruba dojke (u tzv. inframamarnoj brazdi), izbjegao je mogućnost oštećenja žljezdanog tkiva i izvodnih kanala koji su važni za dojenje.

Pacijentici je najvažniji bio prirodan rezultat, pa je nakon konzultacija s liječnikom odabrala anatomske implantate tvrtke Mentor. Doc. dr. sc. Martić ističe kako je veličinu implantata odredio sukladno željama pacijentice, imajući u vidu rezultat koji želi postići.

Kod ove je pacijentice, tvrdi liječnik, postojao jedan poseban izazov.

„Pacijentica je imala malu količinu potkožnog masnog i žljezdanog tkiva u dojci te nešto prominentniji središnji dio prsišta i prsne kosti te položaj dojki prema vanjskom dijelu prsišta, zbog čega nije bilo jednostavno postići zadovoljavajući volumen i projekciju dojki te pritom zadržati prirodan izgled“, ističe kirurg.

S obzirom na to da je pacijentica inicijalno imala vrlo male grudi, zanimalo nas je kako se koža „ponaša“ nakon ugradnje implantata i kakav je vizualni finalni rezultat?

„Uvijek kada se tražena veličina dojki znatno razlikuje od prirodne veličine, izlažemo se mogućnosti nezadovoljavajućeg izgleda, prije svega vidljivog ruba implantata i izraženijeg ožiljka. Zato svakoj pacijentici pristupam individualno – od planiranja položaja implantata, vrste implantata pa do usklađivanja izgleda s njezinim željama. Poznavanjem više tehnika augmentacije, moguća je prilagodba svakoj pacijentici, čime postižemo optimalne rezultate“, objašnjava nam kirurg Specijalne bolnice Arithera.

Kako izgleda oporavak – saznajemo iz prve ruke

Čitateljice uvijek zanima kako točno teče oporavak i što mogu očekivati u danima nakon zahvata – zbog čega smo zamolili pacijenticu doc. dr. sc. Martića da nam otkrije kako je tekao njen put nakon operacije povećanja grudi u Specijalnoj bolnici Arithera.

„Moram priznati kako je prvih 12 sati nakon operacije neugodno – no već unutar tog perioda sam mogla sama ustati, a iako je osjećaj poput snažne upale prsnih mišića te se bol javlja kod svakog pomaka ruku, nakon prvih 12 sati sve kreće na bolje“, objašnjava nam.

U klinici je provela svega tri dana, nakon čega je bez problema „išetala“ van – no pomoć u svakodnevnim aktivnostima bila joj je potrebna prvih tjedan dana. Za pokrete koji zahtijevaju korištenje prsnih mišića, poput ustajanja i lijeganja, trebala joj je pomoć, kao i u primjerice čišćenju i nošenju namirnica iz trgovine. No, nakon 10 dana, tvrdi – vratila se normalnom funkcioniranju, a treći tjedan nakon zahvata mogla se normalno osloniti na ruke, nositi stvari i funkcionirati bez ikakve asistencije. Opseg svakodnevnih aktivnosti i rekreativno bavljenje sportom povećavala je postepeno, u dogovoru s liječnikom – koji ju je pratio i kontrolirao tri mjeseca nakon operacije – tako da je puna podrška i savjetovanje kroz cijeli proces oporavka bilo od iznimne važnosti.

Čitav predoperativni tijek, proces same operacije, kao i tijek oporavka, možete pogledati u video prilogu Specijalne bolnice Arithera u nastavku. Za pregled KLIKNITE NA VIDEO.

Je li povećanje grudi ispunilo njena očekivanja?

„Iznimno sam zadovoljna rezultatom – moje nove grudi izgledaju točno onako kako sam očekivala, od veličine, preko oblika dojki, pa sve do pozicije reza koji je gotovo nevidljiv i oporavka koji je protekao bez ikakvih komplikacija i u skladu s informacijama koje mi je doc. dr. sc. Martić dao prije zahvata“, objašnjava, dodajući kako je najveću promjenu nakon operacije primijetila na porastu samopouzdanja – što joj je i bio glavni cilj.

Iz arhive Specijalne bolnice Arithera

“Moram istaknuti i kako je sama Specijalna bolnica Arithera kao hotel s 5 zvjezdica. Od organizacije, preko sestara, do smještaja, čistoće, a za kirurga imam samo riječi pohvale”, dodala je zadovoljna 26-godišnjakinja.

S više od 10 godina iskustva u plastičnoj kirurgiji, doc. dr. sc. Krešimir Marić posvećen je postizanju najboljih mogućih rezultata, koje se uvijek trudi uskladiti s očekivanjima pacijenta. Povjerenje koje je pacijentica poklonila ovom kirurgu, dodatno je učvršćeno besprijekornom reputacijom Specijalne bolnice Arithera, koja najmodernijim kirurškim tehnikama te kontinuiranim uvođenjem novih i moderniziranjem postojećih postupaka podiže svaki estetski zahvat na novu razinu.

Pročitajte još i ...