Pogledajte kako pomladiti čitavo lice i zategnuti kožu bez filera

Ako je jedan trend obilježio posljednjih nekoliko godina u svijetu estetskih tretmana, onda je to – što prirodniji rezultat uz što neinvazivnije metode. Era pretjerano visokih jagodica, patkastih usana i neprirodno zategnutog lica srećom je završila – a pomlađivanje se danas postiže mnogo sofisticiranijim postupcima.

Najsofisticiranija metoda pomlađivanja

Upravo je takav rezultat – vidljiv, ali prirodan, željela i 35-godišnjakinja iz današnje priče. Početni znakovi starenja, gubitak elastičnosti kože, sitne bore oko očiju i usana te pad tonusa obraza nagnali su je da potraži metodu koja će njenom licu vratiti zaglađenost, a koži prirodnu punoću, kvalitetu i površinsku čvrstoću. Ono što je svakako htjela izbjeći je dodavanje pretjeranog volumena i promjene u karakterističnim crtama lica – kako tvrdi, željela je „svoje lice, samo svježije, blistavije i odmorenije“.

Jednu od najmodernijih metoda pomlađivanja lica, koja je namijenjena upravo zaglađivanju kože, popravljanju njene kvalitete i dubinskoj regeneraciji na potpuno prirodan način, pronašli smo u zagrebačkoj Poliklinici Regenius.

Dr. Sandra Cvetković Glazer s klijenticom

Nova generacija anti-ageinga djeluje poput prirodnog filera

Dr. Sandra Cvetković Glazer, spec. anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, estetska i anti-age liječnica, klijentici je preporučili najmoderniju metodu u estetsko-regenerativnoj medicini – tretman pod nazivom PRF.

Ova skraćenica predstavlja Platelet Rich Fibrin – (eng. platelet rich fibrin, hrv. plazmu bogatu fibrinom), a riječ je o novoj generaciji pomlađivanja matičnim stanicama, odnosno trombocitima iz krvne plazme. Kako ovaj tretman djeluje, objasnila nam je iskusna liječnica:

„Samo neki od učinaka ovog revolucionarnog tretmana su poboljšanje teksture kože, ojačavanje njene strukture, znatno povećanje proizvodnje kolagena i elastina te zaglađivanje površinskih bora. S obzirom na njegove izvanredne efekte, naziva se i prirodnim filerom – jer se za pomlađivanje koristi isključivo produkt plazme dobiven iz vlastite krvi klijenta“.

Kako je moguće da je tako nevjerojatan učinak pomlađivanja kože i potkožnih struktura postignut korištenjem isključivo naših stanica? Za ovakvu je inovaciju zaslužna tvrtka Arthrex, jedan od najvećih i najrenomiranijih globalnih proizvođača medicinskih uređaja, čiji uređaji, inovacije, patenti i procedure svake godine pomažu stotinama tisuća ljudi diljem svijeta u dobivanju kvalitetnijih medicinskih usluga.

Da je riječ o 100% prirodnom tretmanu, potvrdila nam je i dr. Cvetković Glazer, objašnjavajući pritom kako uređaj tvrtke Arthrex zapravo funkcionira i omogućava nam pomlađivanje koristeći isključivo produkt naše krvi – bez ijednog dodanog aditiva.

„Za PRP tretman već su svi čuli, no kompanija Arthrex ovaj je postupak zaista podignula na višu razinu. Plazma bogata trombocitima koristi se u regenerativnoj medicini, ortopediji, stomatologiji te u estetskoj medicini, no PRF je donio neviđen pomak. Nakon vađenja krvi pacijenta, uređaj razdvaja krvne produkte te nam omogućava da izoliramo obogaćenu plazmu – koja je prepuna faktora rasta, a kod PRF-a, faktori rasta su koncentrirani u fibrinskoj mrežici, što im omogućava postepeno otpuštanje faktora rasta kroz 10 dana od izvođenja tretmana. Time je rezultat brži, a efekt snažniji i trajniji u odnosu na klasični tretman krvnom plazmom“, ističe liječnica.

Bez ijednog aditiva – pomlađivanje lica bez straha od nepovoljnih reakcija

Ovaj je tretman privukao mnogo pažnje – i to s dobrim razlogom: zahvaljujući Arthrexovoj inovaciji – sistemu „zatvorene šprice“, čitav proces centrifuge odvija se u 100% zatvorenom sistemu bez ijednog aditiva, agensa ili konzervansa. Za razliku od ostalih PRP sistema, u kojima je potrebno krvne produkte izložiti zraku i pretočiti, Arthrexova zatvorena šprica omogućava kompletnu prevenciju kontaminacije – a s obzirom na to da se u kožu ionako aplicira samo plazma iz vlastite krvi, ovaj tretman ne nosi nikakav rizik od infekcije ili nepovoljnih reakcija.

Gospođa iz naše današnje priče imala je nekoliko ciljeva – zategnuti područje oko očiju i ublažiti podočnjake, zagladiti sitne bore i početne znakove starenja, osvježiti lice i koži vratiti punoću – a sve je to željela postići bez korištenja klasičnih filera i pretjeranog dodavanja volumena, zbog čega je bila idealan kandidat za PRF tretman.

A kako točno izgleda tretman?

„Tretman sveukupno traje oko 45 minuta – nakon vađenja krvi, Arthrexov uređaj centrifugom u dva ciklusa razdvaja krvne produkte, izdvajajući naposljetku plazmu bogatu fibrinom. S obzirom da proizvod koji apliciramo nema nikakve aditive ni konzervanse, potrebno ga je odmah aplicirati u željena područja. Najbolje rezultate pokazuje upravo na području ispod podočnjaka, usana i površinskih bora na licu – tako da je današnja klijentica savršen kandidat za PRF metodu“, objašnjava nam liječnica.

Izvrsne rezultate pokazuje – tvrdi dr. Cvetković Glazer iz Poliklinike Regenius – i na damama od 30, kao i na onima od 50 godina, jer koristi najmoderniju tehnologiju kako bi potaknuo prirodne regeneracijske sposobnosti koje se u našem organizmu već nalaze. Iz tog razloga stručnjakinja iz Poliklinike Regenius ovu metodu pomlađivanja ističe kao superiornu filerima i botoxu, jer PRF-om djelujemo i na punoću kože, ali i na njenu obnovu i kvalitetu.

Rezultati se – ističe liječnica – vide odmah nakon tretmana, no nastavljaju se poboljšavati s vremenom, jer stimuliraju rad fibroblasta koji prirodno regeneriraju kožu. Nakon prve aplikacije, tvrdi, rezultati su izvanredni, no za najbolji učinak preporučuje se napraviti dva tretmana s razmakom od mjesec dana.

Zašto nam je korištenje PRF-a donijelo toliki napredak u estetskim tretmanima? Jer su trombociti pravi „zlatni rudnik“ faktora rasta, koji aktiviraju matične stanice u tijelu, ovisno o tome gdje ih apliciramo, čime direktno djeluju na kvalitetu, ali i izgled kože. „Ovo je više od klasičnog pomlađivanja, ovo je prava regenerativna medicina“, ističe liječnica.

Prije i poslije, PRF tretman, Poliklinika Regenius

Osim aplikacije u zonu ispod podočnjaka, liječnica je klijentici tretirala i druge dijelove lica na kojima su se pojavili početni znakovi starenja – čelo, obraze, bradu te područje usana. Transformacija je posebno impresivna upravo na području oko očiju i ispod podočnjaka – jer dodaje blago volumen kojim ispravlja udubine i zaglađuje sitne bore, a istovremeno citokinima iz plazme posvjetljuje tamnu boju podočnjaka.

Prije i poslije, PRF tretman, Poliklinika Regenius

Dojmovi klijentice su u skladu s fenomenalnim rezultatima – čitavo je lice nakon tretmana osvježeno, zategnuto i regenerirano – a kako vrijeme prolazi, zbog aktivacije fibroblasta, učinci će biti sve bolji i bolji.

Pročitajte još i ...