Kombinacije zahvata za ravan trbuh i zategnutu kožu – pogledajte rezultate

Tijekom raznih perioda žensko se tijelo tretiralo na različite načine – od potpunog zanemarivanja i pokrivanja do potpunog razotkrivanja, njegovanja kulta raskošnih oblina, preko ideala mršavosti, androginog izgleda, prirodne ljepote, pa pomame za vađenjem rebara kako bi se linija tijela dovela do linije pješčanog sata koja se smatra nekim klasičnim idealom…Victoria's Secret

Kako na trendove reagira suvremena žena? Trudi se prihvatiti sebe onakvu kakva jest. I mnogi toj ideji daju potporu: poznati fotografi slikaju realne žene s realnim tijelima, slavne osobe pristaju na covere koji nisu (pre)obrađeni u Photoshopu… No, današnja si je žena dopustila pravo i na izbor.

@ditesheimcosmeticsurgery

Nije li svojim tijelom zadovoljna, pronaći će način da to promijeni – ili vježbanjem, ili nekim estetskim zahvatima rušeći hrabro tabue koji su još u opticaju.

Najčešća kombinacija s liposukcijom

Jedna od najčešćih operacija namijenjenih oblikovanju tijela je abdominoplastika – popularno zvana „tummy tuck“: to je kirurški zahvat kojim se poboljšavaju konture trbuha ekscizijom opuštene kože i masnog tkiva te zatezanjem mišića trbušne stijenke.

@theplasticsurgeryclinic

Moderna abdominoplastika najčešće se kombinira s liposukcijom kojom se ujedno korigiraju obrisi struka i slabina. Važno je napomenuti kako abdominoplastika i liposukcija nisu zahvati namijenjeni mršavljenju. Naglasak je na konturiranju tijela i zahvat je idealno izvesti nakon ciljanog gubitka težine (smanjenim unosom hrane i tjelovježbom).

Iz arhive dr. Marija Zambellija iz Poliklinike Zambelli

Idealni kandidati za zahvat su žene nakon trudnoće s opuštenom kožom u donjem dijelu trbuha – stoga je abdominoplastika dio „mommy makeovera“ – te pacijenti koji su značajnije izgubili na tjelesnoj težini i kojima su zaostali viseći kožni nabori.

“Premještanje” pupka

Abdominoplastikom se, osim zatezanja kože trbušne stijenke, u slučaju dislociranih trbušnih mišića, postavljaju trajni šavovi koji ih vraćaju u prvotni oblik. Pri većem stupnju opuštenosti kože, posebice iznad pupka, zahvat može uključivati i oslobađanje pupka te njegovu fiksaciju na isto mjesto na trbuhu, ali novo mjesto na koži.

@southernaesthetic

Osim procjene želite li se fokusirati na višak kože ili višak masnih naslaga, odnosno hoćete li izabrati abdominoplastiku ili liposukciju, treba imati na umu da je nakon abdominoplastike postupak oporavka nešto duži, ali i ožiljci izraženiji, dok liposukcija ostavlja manje ožiljke na koži.

Kombinacija postupaka

Postoje situacije u kojima je kombinacija metoda idealna za postizanje najboljeg rezultata. Ako imate višak opuštene kože uz višak masnih naslaga, učinak ravnog trbuha postiže se izvođenjem oba zahvata, čime se trbuhu vraća vitak izgled i zaglađena koža.

@drsaab.chileclinic

Potpuna abdominoplastika učvršćuje kožu i pozicionira mišiće od rebara do pubične kosti, uz repozicioniranje pupka, dok se mini-abdominoplastikom učvršćuju mišići i koža donjeg dijela trbuha, malo ispod pupka.

Iz arhive prim. dr. Zorana Veira iz Centra za estetiku Veir

Ako je višak kože izražen na donjem dijelu trbuha, a gornji dio izgleda zadovoljavajuće, mini-abdominoplastika je rješenje za takav problem. Muči li vas cijeli trbuh, bolje je napraviti kompletnu abdominoplastiku.

Pročitajte još i ...