Pogledajte koji svjetski poznati estetski liječnici stižu u Hrvatsku

Jedan od najvažnijih aspekata u karijeri svakog liječnika je – edukacija. Liječnički poziv neraskidivo je vezan za pojam cjeloživotnog učenja, usavršavanja i profesionalnog razvoja. Tehnike svakoga dana napreduju, inovacije mijenjaju lice svijet pred našim očima, a nove su tehnologije donijele pravu revoluciju u svijet medicine.

Usavršavanje i razmjena znanja važan je dio liječničkog poziva

Ti su trendovi posebno zamjetni u području estetske medicine i kirurgije – grana koje bilježe nevjerojatan porast u posljednjih petnaestak godina.

Nakon nekoliko pandemijskih godina, koje su onemogućile ili barem znatno otežale održavanje brojnih kongresa i stručnih skupova, ova godina liječnicima donosi brojne prilike za usavršavanje, edukacije te razmjenu znanja i iskustava s kolegama iz cijelog svijeta.

Brojni domaći i inozemni stručnjaci na jednom mjestu

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Ministarstva turizma Republike Hrvatske te Primorsko- goranske županije, kao i lokalne turističke zajednice, ove će se godine održati 3. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem – u organizaciji Hrvatske udruge estetske medicine (HUEM) pod predsjedništvom dr. Elme Bunar, u suradnji s Union Internationale de Médecine Esthétique (UIME) i Società Italiana di Medicina estetica (SIME).

dr. Elma Bunar

Jedan od najznačajnijih kongresa u regiji održat će se od 9. do 11. rujna u Opatiji, a ugostit će neke od najvećih domaćih i svjetskih stručnjaka iz područja estetske i anti-age medicine.

Psihofizičko blagostanje kao centralna tema

Kao centralna tema kongresa istaknuto je „Psihofizičko blagostanje“ – a upravo ona odražava neraskidivu vezu psihičkog i fizičkog zdravlja, jer zdravlje nije samo odsustvo bolesti, već upravo psihofizičko blagostanje.

Program ovogodišnjeg kongresa iznimno je bogat, a teme kojima će se baviti okupljeni stručnjaci podijeljene su u kategorije: terapeutski pristup u tretmanu lica za gornju, srednju i donju trećinu lica, rinofileri, lokalni tretmani adipoziteta, komunikacija u estetskoj medicini, novosti u antiageing medicini, multidisciplinarni pristup u estetskoj medicini, tehnološki noviteti, dijetologija, trihijatrija te komplikacije u estetskoj medicini.

Predavanja će održati i neki od najcjenjenijih hrvatskih kirurga

Na programu će se tako naći teme poput odnosa liječnika i pacijenta u estetskoj medicini – o kojoj će predavanje održati psihologinja dr. Maria Malucelli, stručne teme poput „periorbitalnog pomlađivanja“ – o kojem će prisutne educirati jedan od najcjenjenijih hrvatskih plastičnih kirurga, dr. Mario Zambelli.

Na programu će se naći i predavanje hrvatske liječnice doc. dr. sc. Vesne Ramljak, voditeljice Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Kliničkog zavoda za patologiju i citologiju KBC Sestre milosrdnice. Ova će stručnjakinja održati predavanje o iznimno važnoj temi – Dijagnostičke metode kod dojki s implantatima.

doc. dr. sc. Vesna Ramljak

Nikad bogatiji program

O komplikacijama u estetskoj medicini govorit će hrvatska plastična kirurginja dr. Ivonne Žgaljardić te njena talijanska kolegica dr. Gloria Trocchi, pri čemu će fokus biti na uočavanju ranih i kasnih komplikacija kod estetskih zahvata te protokolima liječenja.

doc.dr.sc.Zoran Žgaljardić

O specifičnostima pomlađivanja srednje trećine lica predavanja će održati doc.dr.sc.Zoran Žgaljardić te prof.dr.Francesco Romeo, dok će o lokaliziranom adipozitetu i mogućnostima tretiranja raspravljati dr. Andrej Roth, dr.Fabrizio Melfa, prof.dr.Alberto Massirone i dr.Stefano Toschi.

dr.Fabrizio Melfa

Treći dan kongresa posvećen je tehnoloških novostima u svijetu estetske medicine, a samo neki od noviteta o kojima će liječnici razgovarati su karboksiterapija celulita, korištenje lasera i svjetlosti u estetskoj medicini, klinička i ultrazvučna uloga karboksiterapije u tretiranju lipedema, korištenje udarnih valova u estetskoj medicini te tretman „bar-koda“, odnosno bora iznad usana pomoću dinamičkofunkcionalnog filera.

Poznata imena svjetskog glasa

Poznata imena koja će o novitetima govoriti su dr.Domenico Centofanti, dr.Francesco Paolo Alberico, dr.Florian Heydecker, dr.Alessandra Tulipano, dr.Nadia Fraone, dr.Pasquale Abbruzzese,dr.Francesco Paolo Alberico i dr.Oriana Maschio.

dr.Domenico Centofanti, potpredsjednik Talijanskog društva za estetsku medicinu i ugledni estetski liječnik, kirurg i nutricionist te dugogodišnji predavač i autor znanstvenih radova

Na kongresu će se održati i stručne radionice pod vodstvom iskusnih međunarodnih stručnjaka, a važno je napomenuti i kako je riječ o jedinom kongresu koji će u jednom dijelu biti otvoren za javnost – u svrhu edukacije zainteresiranih.

Kongres organizira HUEM, pod predsjedništvom dr. Elme Bunar. Više informacija potražite OVDJE, a registracija i prijava mogući su na congress@huem.eu.

Pročitajte još i ...