Pogledajte najbolje rezultate uklanjanja podbratka

Ako ste mislili da se podbradak pojavljuje isključivo kao posljedica prekomjerne težine – niste u pravu. Naime, podbradak nastaje zbog nekoliko različitih faktora, a uklanja se s obzirom na razlog zbog kojeg je nastao.

Genetika

Da genetika igra veliku ulogu u nastanku podbratka, dokazuje činjenica da ga imaju i mršave osobe. Nažalost, radi se o faktoru koji se ne može spriječiti, no i „naslijeđeni“ se podbradak može ukloniti.

@divineboutiquemedspa

Višak kilograma – odnosno višak masnih naslaga

Osobe koje imaju višak kilograma nerijetko imaju i podbradak. Kako se deblja svaki dio tijela, deblja se i područje ispod brade. Masno tkivo ispod brade za neke je osobe jedno od područja s kojeg ono najteže odlazi. Samo neki od razloga su nedostatak adekvatne tjelovježbe – dok za ruke, noge, stražnjicu ili pak struk postoje ciljane vježbe za uklanjanje viška masnog tkiva, “aerobik” za podbradak jednostavno ne postoji. 

@drkiarash

Čak i kad se osobe podvrgnu režimu mršavljenja, to nije garancija da će i podbradak nestati. Potkožno masno tkivo ponekad je doslovno “zalijepljeno” za kožu, zbog čega se podbradak se smanjuje čak niti nakon mršavljenja.

Godine

Podbradak nastao s godinama razlikuje se od nakupljanja masnog tkiva debljanjem. Koža s godinama gubi elastičnost i postaje ovješenija svuda, pa tako i na vilici i na bradi. Tada je osim masnog tkiva prisutan i višak kože koji je potrebno ukloniti.

@clinicatlaserlipo

Kako se riješiti podbratka?

U slučaju mladih osoba kod kojih se ispod brade nakuplja masno tkivo koje se ne može riješiti dijetom, najbolji je izbor liposukcija ili laserska lipoliza. Laserskom lipolizom vrata rastapa se površinsko masno tkivo vrata. Izaziva se pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju i reorganizaciju kolagena što dovodi do adaptacije i zatezanja kože. Mlade osobe posjeduju dobar tonus i elastičnost kože koja nakon zahvata vraća lijepu konturu vratu.

@lashroommanchester
Injekcijska lipoliza bazira se pak na principu otapanja masti, no oslanja se na prirodne mehanizme kojima će naše tijelo samo izbaciti višak masnoće. Izvrsna je opcija za osobe koje nemaju problema s viškom kilograma, već žele tretirati lokalizirane masne naslage s bilo kojeg dijela tijela, a posebno dobre rezultate pokazuje na području podbratka.
Na željena se područja tankim iglicama aplicira sojin lecitin, tvar koja otapa masnoću i pomaže joj da izađe iz tijela. Naš organizam prirodno sadrži sojin lecitin, a ova je tvar presudna u metabolizmu masti, jer ih razgrađuje, pretvara u mješavinu s vodom i limfnim putem izbacuje iz organizma. Masne se stanice ne „isisavaju“ iz tijela nego se uz pomoć specijalnog preparata rastope i izluče putem limfe, što je za organizam mnogo manje agresivno.

Kod starijih osoba, kada je prisutan višak naborane i neelastične kože na vratu, treba napraviti korekciju zatezanja kojom se mobilizira opušteni mišić na vratu, a potrebna je kombinacija liposukcije i zatezanja mišića ispod brade i ponekad zatezanja kože cijelog vrata – lifting vrata. Liposukcija i lifting vrata, ukoliko pacijent značajno ne varira u tjelesnoj težini, imaju dugogodišnji učinak.

@drnuketeroglu

Neinvazivne metode

Podbradak se može smanjiti i neinvazivnim metodama poput radiofrekvencije kojom se zagrijava i regenerira potkožno tkivo, no kada je prisutan značajniji podbradak uz višak kože, neinvazivni tretmani imaju ograničene učinke.

I naši su liječnici vrhunski stručnjaci u svom poslu, a u njihovim se poliklinikama nude brojne mogućnosti uklanjanja podbratka. Koja je najbolja za vas, reći će vam u Poliklinici Bagatin, SintezaPoliklinici Arcadia, Duduković i drugim specijaliziranim klinikama estetske medicine.

Pročitajte još i ...