Pogledajte odlične rezultate tretmana za pomlađivanje ruku

Koža na rukama je tanka, pa ima i manje kolagena i hijalurona zaduženog ne samo za elastičnost kože, već i za brži oporavak od vanjskih faktora poput UV zračenja ili grubih deterdženata. Pa se tako možemo sjetiti i ruku naših baka i mama koje svojevremeno nisu imale perilice suđa i silno puno krema za regeneraciju kože ruku, pa su i puno ranije “ostarjele”. Pomalo je romantična predodžba ruku naših vrijednih baka i mama i brojanje sitnih pjegica koje su se na njima pojavile. Vjerojatno njima i nisu bile simpatične te pjegice jer ipak se radilo o “staračkim pjegama” kako su ih one zvale, a zapravo se radilo o hiperpigmentacijskim mrljama.Danas se rukama posvećuje daleko više pažnje, mazi ih se i pazi. Danas znamo da lice može izgledati kao u tridesetima, a ruke pokazivati “pravu dob”. Stoga, niti ne gajimo iluzije o simpatičnim pjegicama naših starijih, već ih se što ranije pokušavamo riješiti. Znamo i da je koža nadlanica vrlo tanka i izložena suncu, hladnoći, suhom zraku, agresivnim dezinfekcijskim sredstvima i inim životnim rašpama koje ih neće ostaviti mladolikima, već upravo suprotnom – starijima.

Iako su kreme za ruke super rješenje, nažalost ponekad nisu dovoljne. Koža na šakama vrlo je tanka i ne obiluje hijaluronom i kolagenom koji će joj očuvati elastičnost i svježinu. Uz to, kako je ranije navedeno, ruke su izložene brojnim vanjskim faktorima, a tijekom ljeta  najveći je neprijatelj UV zračenje koje ne samo da djeluje na uranjeno starenje kože, već i na nastanak hiperpigmentacija, kao i na isušivanje. Tijekom hladnijih mjeseci koža na rukama se susreće s problemom isušivanja što zbog hladnog vanjskog zraka, a što zbog suhog unutarnjeg zraka.  Baš zbog toga ruke će u većini slučajeva izgledati nekoliko godina starije od biološke dobi…ako ih ne pazimo!

Hijaluronski fileri i lipofilling

Ubrizgavanjem dermalnih filera postiže se mladenački volumen kože i stimulira kolagen. Hijaluronom se postiže pomlađena koža, smanjuje se vidljivost žilica i vraća elasticitet. Sličan učinak postiže se i lipofillingom, odnosno apliciranjem vlastitog masnog tkiva u područje ruku. Postupak se radi tako da se uzima mast s jednog dijela tijela, najčešće s bedara, trbuha ili stražnjice, i nakon pročišćavanja, ubrizgava u nabore na rukama.

PRP tretmani

U PRP tretmanu koriste se vlastiti trombociti u visokoj koncentraciji. Krv se centrifugira, a potom se izdvaja plazma bogata trombocitima iz kojih se oslobađaju brojni faktori rasta. Dakle, plazma iz naše krvi sadrži faktore rasta koji „surađuju“ s matičnim stanicama u našem tkivu. Tretmanom se stvara novi kolagen, koža postaje dubinski hidratizirana, nestaju rane, oštećenja od sunca, bore i pigmentacija. Tako dobivena plazma može se obogatiti i hijaluronskom kiselinom.

Skinboosteri

Osim dermalnih filera, na kvalitetu kože utječu i skinboosteri koji vlaže kožu iznutra i doprinose dugotrajnoj revitalizaciji. BELOTERO® Revive skinbooster ima jedinstvenu kombinaciju glicerola i umrežene hijaluronske kiseline, spoj koji poboljšava hidraciju kože i redefinira njezinu strukturu te zaglađuje pa lice nakon tretmana izgleda zaista svježe i pomlađeno.

Ovaj tehnološki napredni preparat izniman efekt pokazuje i kod tretiranja kože s ožiljcima jer popunjava brazde, a ublažava i crvenilo

Pročitajte još i ...