“New normal” u Poliklinici Bagatin

Premda nismo sigurni što nam nosi budućnost, stvari se polako vraćaju u „normalu“. Možda neku „novu normalu“, u kojoj su sigurnosne mjere radi koronavirusa i dalje na snazi, no ipak – normalu. Otvaraju se škole, kafići, knjižnice, frizerski saloni, pokrenuo se javni prijevoz, a otvaraju se i – estetske poliklinike.

Ponovno otvaranje Poliklinike Bagatin

Iz sigurnosnih je razloga, na preporuku nadležnih tijela, mjesec dana bila zatvorena i Poliklinika Bagatin. Premda je za njezinu Upravu ta odluka bila vrlo teška, svi su svjesni da je bila – ispravna. No, s popuštanjem mjera i s vrlo optimističnom zdravstvenom situacijom u Lijepoj našoj, prošli je mjesec otvorena i ova renomirana ustanova posvećena zdravlju i ljepoti, i to na dvjema adresama: u Zagrebu i u Splitu.

Za priznanje svoje kvalitete u globalnim okvirima Poliklinika Bagatin se – osim kakvoćom estetskih tretmana i operacija – izborila i brigom za sigurnost i zdravlje svojih klijenata te svojih medicinskih i nemedicinskih djelatnika, što u vremenima poput ovog posebice dolazi do izražaja.

U skladu s tim prioritetom, još od siječnja aktivno djeluje njihov Stručni odbor koji pomno prati situaciju s koronavirusom (COVID-19), svakodnevno komunicira s nadležnim tijelima Republike Hrvatske i temeljito provodi upute Svjetske zdravstvene organizacije.

Transparentnost informacija unutar Poliklinike, dodatne edukacije i, prvenstveno, osobna  odgovornost djelatnika rezultirala je spremnošću na sve izazove koji su proteklih mjeseci bili pred nama, ali i na one koji nas tek čekaju.

Sigurnosne mjere

„Prostora za opuštanje u borbi s ovim nevidljivim neprijateljem jednostavno nema. I dalje moramo prvenstveno misliti na vašu i našu sigurnost, stoga smo donijeli nova pravila poslovanja i propisali osnovne mjere po kojima ćemo postupiti u svakodnevnom radu. A na suradnju i odgovornost pozivam i sve vas!“, javljaju iz Poliklinike Bagatin, u kojoj i dalje prate sve preporuke Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore dentalne medicine i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Koje su to sigurnosne mjere kojih se pridržavaju, a vezane su uz zaštitu od bolesti uzrokovane COVID-19?

„Naš kontaktni centar prilikom naručivanja, a potom i prilikom potvrde termina, sa svakim klijentom i pacijentom prolazi određeni set pitanja kako bismo time utvrdili potencijalne zdravstvene tegobe i/ili opasnosti od zaraze. Ta se pitanja odnose na putovanja u rizična područja u zadnjih 14 dana, kontakte s osobama koje su zaražene s COVID-19, jesu li bili u samoizolaciji ili karanteni u zadnjih 14 dana te jesu li u zadnjih 14 dana imali povišenu temperaturu ili respiratorne probleme.

Prije dolaska, pacijenta telefonski informiramo o protokolima potrebnima za dolazak na lokacije Poliklinike Bagatin, te se klijente/pacijente upućuje da dolaze bez pratnje i s maskom na licu.

Na ulaznim vratima svake lokacije pacijentima i klijentima su osigurane informacije o preventivnim mjerama zaštite od COVID-19.

Na ulazu u prostor Poliklinike osigurana je baktericidna i virucidna barijera za obuću pacijenata (tkanina natopljena dezinficijensom koja se mijenja svaka tri sata).

Na ulazu je obavezna dezinfekciju ruku s posebnim sredstvima koja su pripremljena. Sredstvo je dostupno i u svim toaletima te se pacijente i klijente potiče na dezinfekciju ruku nakon svakog novog kontakta s različitim površinama.

Dezinficira se apsolutno – sve

Redovito i kontinuirano održavamo naše prostore čistima i dezinficiranima, a posebnu pažnju pridajemo površinama s kojima su zaposlenici i klijenti najčešće u kontaktu: kvake, radne površine, POS uređaji, toalet za klijente, pipe, rukohvati, prostor čekaonice.

Također, osigurava se dovoljan vremenski razmak između termina za pacijente kako bismo imali dovoljno vremena za dodatnu dezinfekciju i sterilizaciju prostora, a samo kretanje klijenata i zdravstvenog osoblja po prostorima Poliklinike svedeno je na najmanju moguću mjeru.

Razmak između termina osigurava i smanjenu fluktuaciju klijenata i pacijenata u čekaonici te omogućava poštivanje pravila socijalnog distanciranja, odnosno izbjegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra.

Recepcijski prostor odijeljen je pregradom od pleksiglasa, a recepcijsko osoblje dodatno je zaštićeno jednokratnim rukavicama i zaštitnim maskama.

Naši zdravstveni djelatnici u svom radu koriste svu potrebnu zaštitnu opremu te su prošli dodatnu edukaciju o pravilnoj primjeni osobne zaštitne opreme: ventilirajuće maske, jednokratne sterilne ili nesterilne rukavice (ovisno o vrsti zahvata), prozirne zaštitne naočale ili vizire za osoblje koje nosi dioptrijske naočale, kiruršku kapu i jednokratni mantil.

Generatori ozona osiguravaju sterilizaciju prostora

Nakon svakog klijenta i pacijenta pribor, uređaji i instrumenti se detaljno dezinficiraju i steriliziraju ili primjenjuju jednokratno, a prostorije i ordinacije se redovito provjetravaju.

Operacijske sale i stomatološke ordinacije opremljene su generatorima ozona adekvatne jačine prema kvadraturi prostora, koji osiguravaju dezinfekciju i sterilizaciju cijele površine“.

Iz Poliklinike Bagatin poručuju da će učiniti apsolutno sve što je u njihovoj moći kako bi svojim pacijentima osigurali ugodan i siguran boravak, naravno, uz vrhunsku uslugu na kakvu su naviknuti. I stoje na raspolaganju za sva pitanja, nedoumice, savjete, strahove…

Tim Poliklinike poziva sve svoje klijente da budu odgovorni prema sebi i prema drugima, da imaju razumijevanja za situaciju te da poštuju propisane mjere kako bi zaštitili zdravlje svih. A to se, poručuju, može samo zajedničkim snagama!

Pročitajte još i ...