Postojan puder i do 16 sati uz prirodni glow efekt – proizvod koji stane u svaku torbicu

Svima nam je poznat onaj osjećaj kada potrošimo pola sata na kreiranje savršenog makeup looka, a već nakon nekoliko sati u uredu, na večeri ili u izlasku puder izgleda kao da smo ga nanijeli u mraku… Uvučen u sitne borice, rastopljen na masnijim dijelovima lica, a na suhim pretvoren u grudice – zvuči poznato?

Završni korak makeup rutine

Postojanost pudera mnogim je ženama jedan od najvećih beauty izazova svakoga dana, zbog posežu za primerima, dugotrajnim tekućim puderima, kao i onima u prahu. Ipak, posljednjih je godina sve popularniji završni korak makeup rutine – fiksator.

Nekada su se ovim proizvodom služili tek profesionalni vizažisti, no danas se formula za fiksiranje pudera može pronaći u toaletnim torbicama sve većeg broja žena.

Kako fiksatori funkcioniraju?

Iako se ponekad mogu naći i u obliku praha, fiksatori se najčešće nalaze u formi tekućine koja se aplicira u spreju. Riječ je o formulama rijetke teksture, koje tijekom apliciranja postaju „maglica“. Kad su sastojci u pitanju, njihova je baza najčešće kombinacija vode i alkohola, kako bi se osiguralo brzo sušenje, no u mnoge su fiksatore dodani i brojni drugi sastojci koji neće samo produžiti postojanost makeupa, već i donijeti određene benefite koži.

Spoj skincarea i postojanosti – fiksator ne mora isušivati kožu

S obzirom na to da su danas postali dio makeup rutine, formule fiksatora znatno su poboljšane u odnosu na prve fiksatore koji su ten poprilično isušivali. Izvrstan primjer formule koja je potpuno prilagođena koži te ju ne isušuje je Urban Decay All Nighter Ultra Glow fiksator u spreju.

Nakon originalne All Nighter formule, koja je zadobila obožavateljice diljem svijeta, sada nam je stigla i inačica s dodanim skincare benefitima koja će koži osigurati prekrasan sjaj i hidratiziranost.

Sastojci koji lice čine mekim i blistavim

Novi sprej za fiksiranje makeupa iz Urban Decaya sadrži već omiljenu i legendarnu formulu All Nighter, ali s dodatkom sastojaka koji kožu čine blistavom i sjajnom. Sprej je obogaćen hijaluronskom kiselinom i ekstraktom agave koji hidratiziraju kožu i osvježavaju je.

Formula je izrazito dugotrajna i postojana – spriječit će rastapanje i brisanje pudera čak do 16 sati, a njen je sastav potpuno veganski.

Puder koji traje čitav dan, uz dodatak prirodnog glow efekta

Baš poput ostalih makeup i skincare proizvoda, i s fiksatorima je važno poznavati pravilan način uporabe kako bismo iz njih izvukli najviše koristi. Nakon što nanesete makeup, All Nighter Ultra Glow bočicu dobro protresite, držite je 20-25 cm udaljenu od lica te posprejajte dva do četiri puta – a mala tajna velikih vizažista je da nanošenje preko lica u obliku slova „X“ i „T“.

Jedino što je potrebno upamtiti je – zatvorite oči dok nanosite fiksator te pričekajte nekoliko trenutaka da se osuši na licu.

Dodavanjem hijaluronske kiseline i ekstrakta agave u formulu fiksatora, postignut je dvostruki učinak – postojanost pudera znatno je produžena, a licu je osiguran i nježan, prirodan glow efekt koji često može izostati nakon nanošenja veće količine makeupa.

Pročitajte još i ...