Pratite panel diskusiju “Koncept ljepote koja dolazi iznutra, kao polazna točka anti-ageu”

Još nas manje od tjedan dana dijeli od Estetica Demik stručnog skupa, na kojemu nas očekuje izuzetno bogat cjelodnevni program prepun zanimljivih predavanja, izlaganja i panel rasprava. Jedna od njih koju mnogi željno očekuju, posvećena je komplementarnoj, preventivnoj i anti-age medicini koja se oslanja na prirodne sposobnosti tijela.

Sudionici rasprave pod nazivom “Koncept ljepote koja dolazi iznutra, kao polazna točka anti-ageu”  bit će dr. Elma Bunar, mag. pharm. Claudia Weinberger, mag. nutr. Ivana Barišić i izv. prof. dr. sc. Marija Buljan, dok će raspravu moderirati jedna od naših najpoznatijih anti-age inovatorica, dr. Jeannette Gjurić.

Anti-ageing i estetska medicina

Prema riječima jedne od sudionica ove panelice, dr. Elme Bunar, starenje je kao proces nemoguće zaustaviti, ali, zahvaljujući estetskoj medicini, ono se može usporiti, određeni se procesi mogu prevenirati te se život može učiniti kvalitetnijim.

“Estetska medicina nastala je 1974. godine u Parizu, a njezina je definicija vrlo jasna – to je medicina za psihofizičko blagostanje. Ona je primarno preventivna, potom kurativna i tek onda korektivna. Estetska se medicina oslanja na temeljna saznanja medicinskih znanosti te koristi dostignuća iz područja opće medicine, kirurgije, endokrinologije, interne medicine, dijetologije, dermatologije, angiologije, ortopedije, fizijatrije, kao i antropologije, filozofije, pedagogije, psihologije i sociologije”, pojasnila je dr. Bunar.

Dodala je kako se ova grana medicine sustavno bavi zdravom individuom koja je često nezadovoljna nekim malim nedostatkom, najčešće fizičkim. Jedna je od najinovativnijih grana medicine. U ovom području medicine koje se bavi unaprjeđenjem kvalitete života, provodi se program prevencije općeg starenja organizma koji ima internistički karakter”, kaže dr. Bunar.

Close-up of beautiful woman touching her skin and smiling,Image: 279972028, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia

Na pitanje koji su tretmani najpreporučljiviji kada je o anti-ageingu riječ, dr. Bunar odgovara da je tu primarno pitanje stila života.

“Živimo u tri ambijenta; psihološkom, biološkom i elektromagnetnom. Biološki ambijent u kojemu se nalazimo su zrak, voda, piće, hrana, sve što unosimo u organizam, psihološki čine privatni i društveni život, dok elektromagnetni podrazumijeva tehnologiju – mobitele, računala, zračenja i sve što utječe na naš unutarnji svijet, koji se kod nekog manifestira kao nešto što je dobro ili pak kao nešto što nije, pa to prijeđe u bolest. Tretman uvijek ovisi o stanju i problemu pojedine osobe”, zaključila je dr. Bunar.

Stručni skup Estetica Demik 2022 održat će se u petak, 4. 11. 2022. u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb, Radnička cesta 21, s početkom u 9:55 sati.

Ulaz na stručni skup je besplatan, ali je moguć isključivo uz prethodnu prijavu – PRIJAVITE SE OVDJE:

FORMULAR ZA PRIJAVU 

 

U slučaju dodatnih pitanja, kontaktirajte nas na info@estetica.hr.

Generalni pokrovitelji Estetica Demik stručnog skupa su brendovi Vichy i La Roche-Posay.

Pročitajte još i ...