Prava revolucija u zaštiti od sunca za potpuno bezbrižno ljeto

Bez Sunca nema života – to smo naučili još u osnovnoj školi. Rijetko nas što može tako razveseliti kao sunčan dan, a ljeto kao godišnje doba, često poistovjećujemo upravo sa suncem. Omiljeni duo sunce+more ljetna su svakodnevica za kojom žudimo čitave godie pa kad se konačno dokopamo toliko željenog godišnjeg odmora, najradije bismo svo vrijeme proveli izležavajući se na nekoj od jadranskih plaža. Ili, drugim riječima – pržeći se na suncu.

Bez obzira na sve višu javnu svijest o štetnosti sunčevih zraka, mnogi i mnoge od nas ne vode previše računa o preporučenim mjerama opreza prilikom izlaganja suncu te na plaži borave i u takozvanim ‘opasnim’ dijelovima dana – od 11 do 17 sati. Pritom zaboravljaju na podatak da UV zrake predstavljaju najsnažniji dio sunčevog zračenja koji dopire do nas, a sastoje se od UVB i UVA zraka.

Tamna strana Sunca

UVA zrake su prisutne kroz cijelu godinu i čine 95 % UV spektra. Ultra duge UVA zrake predstavljaju 30 posto svih UVA zraka koje dopiru do naše kože, prodiru dublje u kožu, a imaju veliku ulogu u nastanku raka kože, uključujući i melanom, fotodermatoze, pigmentacije i starenje kože.

Zbog svih ovih razloga, izuzetno je važno svakodnevno koristiti proizvode za zaštitu kože koji sadrže dobar balans te UVA i UVB filtere. Tržište je prepuno preparata – krema, ulja, mlijeka, emulzija, maslaca koji obećavaju najbolju i najučinkovitiju zaštitu od sunca, ali kako biste bili potpuno sigurni i opušteno uživali u suncu, doista je važno odabrati najbolje.

A najboljim su, na ovogodišnjem natječaju Estetica Premium Product, u kategoriji Proizvod s najinovativnijom formulacijom, ugledne hrvatske dermatologinje proglasile proizvod La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Fluid, forumula sa SPF 50+. 

La Roche-Posay Anthelios UVMune 400 Fluid, formula sa SPF 50+

EXORYL 400  potpuno je novi filter što ga je razvila ova ugledna francuska dermo-kozmetička kuća i predstavlja pravue revoluciju UV zaštite.   Radi se o prvoj kozmetičkoj molekuli koja može apsorbirati sve do 400 nanometara i tako zaštititi kožu od najopasnijih, ultra dugih UVA zraka koje spadaju u spektar između 380 i 400 nanometara.

Tako ovaj proizvod može zaštititi i kožu intolerantnu na sunčeve zrake. Također, sjajan je u prevenciji hiperpigmentacijskih mrlja prouzročenih suncem, uslijed trudnoće ili kod fotoosjetljivosti kože.

Ovaj novitet u asortimanu Antheliosa nudi vrlo visoku UVA / UVB fotostabilnu zaštitu zahvaljujući novom patentiranom Mexoplex® sustavu filtera u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay poznatom po umirujućim i antioksidativnim svojstvima. Zahvaljujući inovativnoj Netlock tehnologiji, vrlo visoka zaštita “zaključana” je mikrokapima u nemasnoj i neljepljivoj formuli.

Potvrdile dermatologinje

Jedna od članica žirija ovogodišnjeg natječaja EPP, zagrebačka dermatologinja dr. Jelena Jakić, oduševljena je tekućom i laganom teksturom ovog proizvoda, a posebno ugodno je iznenađena činjenicom da nakon nanošenja, nema masnog osjećaja.

Njezina kolegica, doc. dr. sc. Marija Buljan naglašava široku mogućnost primjene ovoga preparata – naime, on je pogodan doista za sve tipove kože, a dobro će je, rekla nam je, podnositi i osobe s vrlo osjetljivom kožom sklonom alergijama, ali i osobe s vrlo osjetljivim očima.

“Odlično se razmazuje ii upija te ne ostavlja bijeli trag, a zahvaljujući takozvanoj ‘netlock’ tehnologiji za ultimativnu zaštitu, štiti čak i od ‘najpodmuklijih’ UV zraka”, rekla nam je dr. Marija Buljan. 

Brojne pozitivne strane ovog preparata prepoznala je i dr. Jolanda Kanižaj Rajković koja za njega kaže da je “apsolutno nevidljiv”, ne masti kožu i ne čini je ljepljivom, a posebno veseli činjenica da ne peče kada dospije u oči pa u suncu bezbrižno mogu uživati i najmlađi.

Pročitajte još i ...