Pravo je vrijeme za ljetni detox voćnim i povrtnim sokovima!

Srpanj za većinu nas znači početak sezone godišnjih odmora. Ljeto je pred nama, što znači da smo u punim pripremama za plažu i razodijevanje u kupaće kostime. Onih nekoliko neizostavnih kilograma viška zaostalih još od zime do sada smo vješto skrivali šarenim ljetnim haljinama. No, sada je stigao trenutak da se s njima konačno obračunamo.

Razne dijete, programi mršavljenja, keto, Atkins, veganska prehrana, bezglutenska i prehrana bez laktoze – mnogo je opcija među kojima možemo birati način na koji ćemo u što kraćem vremenu skinuti tih posljednjih nekoliko upornih kilograma i pripadajućih im centimetara, ali i da očistimo tijelo od toksina.

Vrijeme je za ljetni detox

Detoksifikacija organizma podrazumijeva kratkotrajnu dijetu s organskom hranom bogatom antioksidantima, vitaminima i mineralima, vlaknima te s povećanim unosom tekućine. Razni detoksikacijski programi su ‘čistači’ organizma kada želimo malo olakšati organizam zbog prevelikog unošenja hrane i pića ili se pak osjećati bolje i lakše te izbaciti suvišnu vodu iz organizma.

U posljednje vrijeme, velik interes i odgovarajući uspjeh postižu detox sokovi koji se mogu konzumirati dnevno, kao dodatak prehrani ili u formi višednevnih kura – tri, pet, sedam ili više dana. Riječ je o hladno prešanim sokovima od sezonskog i svježeg voća i povrća koji će vam omogućiti da u organizam unesete veliku količinu vitamina i minerala, ali i vlakana

Upravo te prednosti ovakvih pripravaka ističe i poznata nutricionistica i fitness trenerica, Marija Andrijašević.
“Benefiti voćno-povrtnih sokova su bogatsvo vitamina, minerala, enzima, celuloze, ali i brza pripema i njihova jednostavna konzumacija. Probavni sustav, a pogotova crijeva, smatraju se našim “drugim mozgom” kroz kojega se vrši apsoropcija svih nutritivno visoko vrijednih komponenti. Voćno-povrtni sokovi su lako probavljivi te su odličan izbor u svakodnevnoj prehrani”, rekla nam je Marija Andrijašević.
Iako je na tržištu u posljednje vrijeme pristutno jako puno takvih sokova, jako je važno pripaziti kod odabira. Naime, kvalitetni sokovi moraju biti svježi, hladno prešani, sirovi i nepasterizirani. A upravo su takvi sokovi brenda Green On   drugim riječima, donose vam sok u najčišćem živom obliku.
Svaka boca od 500 ml soka sadrži čisti ekstrakt mimalno jednog kilograma svježeg voća i povrća, a sokovi se izrađuju od najboljeg dostupnog voća i povrća na tržištu, u bliskoj suradnji sa lokalnim OPG-ovima. Budući da se u procesu ekstrakcije sokova ne primjenjuje nikakva toplina, oni su prirodno energični, ali i nepasterizirani. Zato u hladnjaku mogu trajati do 4 dana bez gubitka okusa, boje ili hranjivih sastojaka.
Od svih gore istaknutih prednosti voćno-povrtnih sokova, valja istaknuti i kako je kroz njih moguće konzumirati znatno veću količinu voća i povrća te postići osjećaj sitosti na zdrav i uravnotežen način. Nutricionistica Marija Andrijašević preporuča ih kao važan dio svakodnevne prehrane te naglašava kako je teško vjerojatno da će netko u jednom danu konzumirati preporučenu količinu voća i povrća u krutom stanju, no prešano i servirano u obliku soka, vrlo vjerojatno hoće.

“Blendanjem i miksanjem razbijaju se određene stanične strukture pa se tako olakšava probavljivost i omogućava lakše oslobađanje vitamina, minerala i enzima”, pojasnila nam je Marija.

Zdrav način života nije privilegija

Svatko od nas ima potrebu za uravnoteženim, ispunjenim i sretnim životom. Moderan način života, nedostatak vremena i svakodnevica u kojoj uvijek negdje jurimo, često dovode do prekomjerne konzumacije nezdrave hrane, nedostatka nutritivno vrijedne prehrane i zdravstvene neravnoteže. Dodajte tomu stres i dobiti ćete pravi rasadnik potencijalnih zdravstvenih problema.

Hladno prešani sokovi mogu pomoći u ispravljanju te neravnoteže, pružajući balansiran i efikasan obrok u boci. Jeste li znali da jedan zalogaj lisnatog povrća (špinat, blitva, kelj) trebamo sažvakati više od 50 puta kako bismo iskoristili njegove hranjive sastojke? S pravom se pitate tko danas ima toliko vremena za jedan obrok. Green On sokovi rješavaju taj problem jer u jednoj bočici soka dobivate sve potrebne vitamine, minerale i enzime u izvornom obliku, a sok možete konzumirati bilo kada i bilo gdje.

Zeleni, žuti, craven ili narančasti – trebate samo odabrati. Možete ih ponijeti i na plažu, po mogućnosti u rashladnoj torbi, kako pod utjecajem topline ne bi promijenili svoja svojstva. Kombinacije što vam ih nude Green On sokovi doista su raznolike, maštovite i kreativne i sigurni smo da će zadovoljiti baš svaki ukus. Ljeto je sjajno vrijeme za ovakvu laganu prehranu, a uštedjet ćete si i vrijeme koje biste inače proveli za štednjakom, u vrućoj kuhinji.

Stoga, vaš ljetni detox može započeti, a uz Green On dnevne detox pakete to će biti jednostavno i lako poput dječje igre. Naime, dnevni se paket sastoji od 5 različitih sokova koji predstavljaju 5 obroka osmišljenih da vašem organizmu pruže sve hranjive sastojke dok vam probavni sustav odmara.

 

Umjesto dugog procesa probavljanja hrane, konzumacijom sokova već nakon tri do pet minuta u krvotok unosite obilje vitamina, minerala i enzima. Energija koju biste inače koristili za probavu tako usmjeravate na obnovu, detoksikaciju i regeneraciju vašeg organizma.

Trajanje detoxa ovisno je o vašim ciljevima i mogućnostima, no prije početka, preporučljivo je savjetovati se s nutricionistom koji će vam, ovisno o vašim potrebama i željama i najbolje savjetovati koje kombinacije voća i povrća odabrati.

Sretno!

Pročitajte još i ...