Prebrzo gubite kosu? Ovo su najbolji proizvodi protiv ispadanja kose po izboru dermatologa

Kosa odavno nema samo biološku i mehaničku funkciju, njezina je uloga u životu suvremenih žena i muškaraca mnogo kompleksnija… Način na koji drugima pokazujemo svoju kosu ima duboke društvene korijene: kosa je važna za samoprezentaciju, kosa je poruka koju šaljemo. Nije stoga čudno da njezino ispadanje bitno utječe na kvalitetu života i žena i muškaraca.

Kada se zabrinuti?

Gubitak vlasi u velikom broju slučajeva uzrokuju ozbiljni poremećaji, poput problema sa štitnjačom i autoimunih bolesti. Ispadanje kose također može biti i posljedica uzimanja lijekova, manjka vitamina i minerala, velikog psihičkog ili fizičkog stresa, a dosta često krivi su i geni – kao u slučaju androgenetske alopecije, najčešćeg uzroka gubitka kose. Kada se zabrinuti?

Poznato je kako kosa raste u ciklusima, a s vremenom svaka dlaka dospije u fazu mirovanja, nakon čega otpada – sasvim je normalno da prosječno na dnevnoj bazi izgubimo oko 100 vlasi kose. Ipak, ako se taj intenzitet pojača, a ne dođe do pojačanog rasta nove kose, javlja se pojava koju možemo svesti pod zajednički nazivnik alopecije – pretjeranoga gubitka kose. 

Osnaženje folikula, brži rast novih dlaka

Danas se pojačano ispadanje kose tretira tretmanima poput mezoterapije, microneedlinga i slično, ali i kućnim tretmanima koji ciljano djeluju na osnaženje folikula, smanjenje ispadanja vlasi i brži rast novih dlaka. U kategoriji Najbolja njega protiv ispadanja kose ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium powered by Philips SenseIQ naši dermatolozi već testiraju nominirane proizvode. 

Zeo Azuki maska za kosu i vlasište

Zeo Azuki maska za kosu i vlasište je prirodna maska koja se koristi za njegu problematičnog vlasišta i kose sklone ispadanju. Maska revitalizira i regenerira vlasište, potiče rast kose i poboljšava zdravo funkcioniranje vlasišta i folikula dlake u svim aspektima. Kosa postaje gušća, poboljšava se mikrocirkulaciju vlasišta i potiče zdrav ciklus rasta. 

Sadrži aktivnu komponentu AZUKI koja pridonosi smanjenju ispadanje kose i jačanju folikula dlaka. Druga aktivna komponenta u Zeo Azuki je Zeotex Zeolit koji čisti i detoksicira vlasište od nečistoća i toksina kao i od ostataka raznih preparata i tretmana (farbanja) za kosu koji “guše” folikul dlake, dopiru do krvotoka i često stvaraju razne probleme.

Vichy Dercos Energy+ stimulirajući šampon

Energetski šampon protiv ispadanja kose, s aktivnim sastojkom Aminexilom i vitaminima PP, B5 i B6, dubinski očisti kosu i vlasište, vlaknima kose daje snagu, a tkivu koje okružuje korijen kose snagu i elastičnost. To ga čini učinkovitim saveznikom u borbi protiv opadanja kose.

Namijenjen je svim tipovima kose te obogaćen Aminexilom za pomoć u borbi protiv ispadanja kose. Aminexil je molekula protiv ispadanja koju preporučuje ljekarna i koja je rezultat 10-godišnjeg istraživanja, a zaštićena je putem 2 patenta. Njezina je učinkovitost dokazana u usporedbi s placebom. Sprečava stvrdnjavanje kolagene ovojnice za očuvanje mekoće i elastičnosti tkiva koja okružuju korijen i za njegovo bolje pričvršćivanje u vlasište.

JeuDérm Hair Genesis – Hair Growth Stimulator

Gubitak kose, svrbež, perut, seboreja… definitivno spadaju u probleme za čije nam je rješenje potrebna pomoć specijalaca. JeuDérm Hair Genesis – Hair Growth Stimulator je aktivator rasta kose s visokom koncentracijom patentiranih peptida, niacinamidom, pantenolom, beta-glukanom, glikolnom kiselinom… 

Svi ti sastojci daju mu supermoći kad je riječ o ciljanoj njezi kose.  Povećava sintezu proteina i osigurava regeneracija dermalnih stanica te potiče mikrocirkulaciju. Djeluje protuupalno i ima antioksidativnu aktivnost.

Ducray Neoptide EXPERT serum

Ducray Neoptide EXPERT serum smanjuje ispadanje i potiče rast kose kod kroničnog ispadanja kose u žena i muškaraca. Također, služi i kao podrška kod njege prije i poslije transplantacije kose. Sadrži anchoran, ekstrakt mliječka, patentiranu, prirodnu djelatnu tvar koja potiče rast kose tako što djeluje na stanice koje su odgovorne za rast dlake. Zahvaljujući svojstvu učvršćivanja, zadržava dlaku u vlasištu. Anchoran potiče prirodnu proizvodnju keratina K75 za jaču, deblju i otporniju kosu.

Također, lespedeza, prirodna djelatna tvar, regulira ciklus rasta kose usporavajući ispadanje kose dok mangalidone, u kombinaciji s masažom, potiče mikrocirkulaciju, metaboličku aktivnost i učvršćivanje vlasi kose u vlasište.


Pokrovitelj kategorije KOSA u Estetica Premium Product 2023 je PHILIPS SENSEIQ sušilo za kosu.

Revoluciju u njezi donosi vam Philips svojom tehnologijom SenseIQ, koja će zauvijek promijeniti način na koji brinete o svojoj kosi, koži, ali i zubima. Inovativna tehnologija SenseIQ radi na principu umjetne inteligencije pri čemu osjeća, prilagođava se i njeguje te donosi najbolje rezultate njege do sad. Baš kao i vi, i vaša je kosa jedinstvena. Zbog toga zaslužuje 100% personaliziranu zaštitu. Novo sušilo za kosu Philips s tehnologijom SenseIQ neprekidno mjeri temperaturu kose digitalnim infracrvenim senzorom. Mikroprocesor analizira te podatke i prilagođava temperaturu sušila više od 12.000 puta za personalizirano iskustvo sušenja kose. SenseIQ linija prilagođava se svakom tipu kose, što je posebno važno u vremenu kada je sve češće samostalno njegujete. Za lijepu kosu zdravog izgleda koja blista poput vas.

Pročitajte još i ...